Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duklu po Polievkovi opúšťa aj Hruška, Banskobystričania v príprave vyzvú Plzeň

Banskú Bystricu opustilo niekoľko opôr.
Banskú Bystricu opustilo niekoľko opôr.MFK Dukla Banská Bystrica
MFK Dukla Banská Bystrica vstúpila do prípravy na novú sezónu Niké ligy 18. júna tréningom na Štiavničkách. Počas nasledujúcich týždňov odohrá päť prípravných zápasov.

V kádri Dukly nastali pred novou sezónou zmeny, najvýraznejšou bol odchod kapitána a lídra Róbert Polievku do maďarského MTK Budapešť. V predchádazjúcich dňoch sa s Duklou rozlúčili aj útočník David Depetris, ten si to nasmeroval do Podbrezovej, a brankár Matúš Hruška, ktorý sa vracia do Dukly Praha,

V tej už v minulosti pôsobil. Do novej sezóny nenastúpi ani gólman Július Nôta a Marcos Paulo Costa De Oliveira, ktorým sa skončili zmluvy. 

"Prvým súperom v sérii prípravných zápasov bude FK Pohronie. Potom sa presúvame do Prahy, kde nás čakajú dva zaujímavé prípravné duely. Prvý s Viktoriou Plzeň a druhý s Duklou Praha," povedal pre klubový web športový riaditeľ Jozef Mores.

Ako Banská Bystrica už skôr avizovala, jej hlavným trénerom bude Marek Bažík, pričom doterajší lodivod Mário Auxt sa presúva na pozíciu asistenta. Novými tvárami sú Nicolas Šikula a Bernard Petrák. V tíme pokračujú doposiaľ hosťujúci Mensah, Veselovský, Lukáč a Trnovský.

Príchody:

Nicolas Šikula (FK Pohronie), Bernard Petrák (FC Košice), Ivan Mensah (MŠK Žilina), Dominik Veselovský, Michal Lukáč, Michal Trnovský, Erik Murín (U19), Dominik Bača (U19), Maté Mihályi (U19)

Odchody: 

David Depetris (FK Železiarne Podbrezová), Matúš Hruška (Dukla Praha), Róbert Polievka (MTK Budapešť), Július Nôta (koniec zmluvy), Marcos Paulo Costa De Oliveira (koniec zmluvy), Joao Victor Guimaraes (rozviazanie zmluvy)

Zoznam hráčov Dukly:

Michal Lukáč, Michal Trnovský, Bernard Petrák, Dávid Richtárech, Jakub Považanec, Dominik Bača, Tibor Slebodník, Branislav Ľupták, Martin Rymarenko, Erik Murín, Nicolas Šikula, Gabriel Demian, Joao Victor Guimaraes, Adam Hanes, Máté Mihályi, Dávid Veselovský, Lukáš Migaľa, Samuel Svetlík, Ivan Mensah, Oliver Klimpl, Marián Pišoja, Boris Godál, Ľubomír Willwéber, Timotej Záhumenský, Marek Hlinka