Dunajská Streda získala výraznú posilu do ofenzívy, na Žitný ostrov sa vracia Almási

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dunajská Streda získala výraznú posilu do ofenzívy, na Žitný ostrov sa vracia Almási

Almási bude znova hrávať za Dunajskú Stredu.
Almási bude znova hrávať za Dunajskú Stredu.FC DAC 1904 Dunajská Streda
Slovenský futbalový útočník Ladislav Almási (25) sa vracia do Dunajskej Stredy, ktorej je odchovancom. Nasledujúcu sezónu 2024/25 strávi na Žitnom ostrove v rámci hosťovania z Baníka Ostrava, ale súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup.

Almási mal šesť rokov, keď začínal s futbalom v DAC, kde v rokoch 2005 až 2016 pôsobil v mládežníckych tímoch. Medzi seniormi debutoval v Senici, neskôr sa vrátil do svojho materského klubu. Hral na hosťovaní v Šamoríne a potom v Petržalke. V roku 2020 prestúpil do Ružomberka.

V oranžových farbách nastúpil v 21 zápasoch a strelil osem gólov. V roku 2021 odišiel na hosťovanie do ruského tímu Achmat Groznyj. Po krátkom pôsobení na východe ešte v tom istom roku podpísal zmluvu s Ostravou. Za Baník v 68 zápasoch strelil 23 gólov. Tohtoročnú jar začal na hosťovaní v Osijeku.

196 centimetrov vysoký útočník deväťkrát nastúpil za slovenskú seniorskú reprezentáciu. "Odkedy som opustil DAC, precestoval som niekoľko krajín, hral futbal vo viacerých ligách, takže teraz sa vraciam s množstvom skúseností," povedal Almási pre klubový web.

"Som rád, že sa podarilo zrealizovať prestup a teraz sa môžem naplno sústrediť na futbal. Trénovať som začal v Ostrave a v posledných dňoch trénujem individuálne. Do prvého súťažného zápasu zostávajú ešte tri týždne, dúfam, že dovtedy sa dostaneme do ešte lepšej formy," pokračoval.

"Mám pred sebou aj osobne, aj čo sa týka tímu len tie najvyššie ciele - chcem pomôcť mužstvu gólmi, pretože to je úloha útočníka. S DAC chcem ísť čo najďalej v Európe a dobre si počínať aj v lige. Som chlapec zo Žitného ostrova, celá moja rodina aj priatelia sú odtiaľto, je to pre mňa veľká vec, že tu môžem byť znova," doplnil Almási.