Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dunajská Streda získala z dánskeho Midtjyllandu obrancu Ortíza

Ortíz vystužil defenzívu Dunajskej Stredy.
Ortíz vystužil defenzívu Dunajskej Stredy.FC DAC 1904 Dunajská Streda
Novou tvárou v zostave Dunajskej Stredy je kolumbijský stopér Pablo Ortíz (24), ktorý prestúpil z dánskeho Midtjyllandu podpísal zmluvu do konca sezóny 2027/28.

Rodák z mesta Tumaco sa do seniorského futbalu dostal v klube América de Cali, ktorý patrí medzi najlepšie tímy v krajine. Práve tam si ho v roku 2022 všimol Midtjylland, najskôr dorazil na hosťovanie a následne na trvalý prestup. Za áčko však odohral iba päť zápasov. Ortíz hosťoval v portugalskej Mafre a predošlý ročník strávil v Pardubiciach.

"Prichádzam do skvelého klubu, s výbornými fanúšikmi a potenciálom byť najlepším tímom ligy. Som preto veľmi šťastný a verím, že dokážem pomôcť a takisto DAC pomôže môjmu osobnému rastu. Klub sa o mňa intenzívne zaujímal už zhruba pred mesiacom, hovoril som aj s trénerom Xiscom, ktorý mi načrtol projekt a povedal, že ma chce do svojho mužstva. Rád by som si v novom drese zahral európske poháre a zabojoval o majstrovský titul," povedal po podpise zmluvy s DAC-om.

"Pri plánovaní aktuálnej sezóny sme sa zamerali na posilnenie pozície stredného obrancu. Pabla sme mali na našom zozname už nejaký čas a sme radi, že sa dlhé rokovania skončili prestupom napriek tvrdej konkurencii tímov s dobrým menom v Európe. Pablo svojou fyzickou silou a defenzívnymi schopnosťami spĺňa naše požiadavky na danú pozíciu a veríme, že môže byť okamžitou posilou pre náš tím. Prajem mu veľa šťastia v žlto-modrom," doplnil výkonný riaditeľ Jan Van Daele.