Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ekonomické problémy nehrozia, hlásia z Michaloviec. Šoltis ešte očakáva posily

Trénera Šoltisa čaká ostrý štart po návrate na lavičku Michaloviec.
Trénera Šoltisa čaká ostrý štart po návrate na lavičku Michaloviec.TASR
Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v nadchádzajúcej sezóne 2024/25 chcú vyhnúť záchranárskym prácam a so staronovým trénerom Antonom Šoltisom (48) majú v pláne bodovať už od úvodných kôl. Skúsený kormidelník prišiel k tímu najskôr ako dočasný kouč, nedávno sa s vedením klubu dohodol na dvojročnej zmluve.

Novinkou sú aj zmeny v štruktúrach klubu, ktorého stopercentným vlastníkom sa stalo mesto Michalovce. Novým generálnym manažérom je Ivan Gondor: "Financovanie klubu je nateraz zabezpečené. Ekonomické problémy nehrozia," ubezpečil.

Michalovskí futbalisti sa v uplynulom ročníku 2023/24 zachránili "v hodine dvanástej," keď uspeli v baráži proti Petržalke (1:2, 2:0). Vyhnúť sa záchranárskym prácam bude jeden z hlavných cieľov tímu, ktorý prevzal Šoltis po Františkovi Strakovi.

Posledné výsledky Michaloviec.
Posledné výsledky Michaloviec.Flashscore

"Najskôr som tu bol štyri týždne ako dočasný tréner. Za ten čas sa vyriešili aj veci v štruktúrach klubu a myslím, že nič lepšie sa nemohlo stať. Riadne sme trénovali, klub podpisoval zmluvy s hráčmi. Myslím si, že náš tím vôbec nevyzerá zle, vidím to optimisticky. Potrebujeme ešte posilniť, no to je otázka blízkej budúcnosti," konštatoval Šoltis.

V kádri má už tradičný mix legionárov s domácimi hráčmi a v pozícii očakávaných lídrov by mal byť okrem dlhoročného kapitána Igora Žofčáka aj Erik Pačinda, ktorý prišiel do tímu tesne pred začiatkom sezóny z Košíc.

Pačinda po odchode z Košíc ostáva v Niké lige, dohodol sa s Michalovcami

Ligový program zemplínčanov.
Ligový program zemplínčanov.Flashscore

V tíme pokračuje aj spomínaný 41-ročný Žofčák, ktorý mal po uplynulej sezóne ambíciu ukončiť kariéru, no napokon si to rozmyslel, keďže nechcel zavesiť kopačky na klinec v baráži.

"Sme pripravení na ligu, je to nová výzva. Verím, že sme sa poučili z minulej sezóny a že sme lepší a silnejší. Dúfam, že to ukážeme už túto sobotu," odkázal líder pred úvodným zápasom Niké ligy, ktorý tamojší MFK odohrá na ihrisku Skalice.