Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ešte jeden príchod v rukáve. Dunajská Streda priviedla útočníka z belgickej ligy

Gouré si po maďarskej lige vyskúša aj slovenskú.
Gouré si po maďarskej lige vyskúša aj slovenskú.fcdac.sk
Futbalista Pobrežia Slonoviny Fernand Gouré (21) sa stal novou posilou klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. K slovenskému vicemajstrovi prichádza na ročné hosťovanie z belgického KVC Westerlo. Informovala o tom oficiálna webstránka účastníka Niké ligy.

Dvadsaťjedenročný stredný útočník v lete 2021 prestúpil do Westerla, kde sa predstavil aj v prvej lige. Väčšinou hral za B-mužstvo v nižšej súťaži. V sezóne 2022/23 bol na hosťovaní v maďarskom Újpest FC, odohral 27 zápasov a strelil 11 gólov.

V úvode tohto ročníka nastúpil za Westerlo v štyroch dueloch belgickej prvej ligy. Gouré je aj súčasťou reprezentácie Pobrežia Slonoviny do 23 rokov.

"Fernand je typický zakončovateľ, silný v hre hlavou a v nábehoch z hĺbky. V posledných rokoch potvrdil svoje kvality v belgických profesionálnych súťažiach a má za sebou aj úspešné pôsobenie v maďarskej NB I. Som presvedčený, že sme v ňom našli gólového hráča, ktorý u nás nadviaže na produktivitu, akú ukázal v drese Újpestu." 

"Dohoda s Westerlom o jeho príchode nebola jednoduchá a trvala dlhšie, než sme dúfali, aj vzhľadom na odchod Nikolu Krstoviča. Od chvíle, keď sme mu predstavili náš projekt, však bol Fernand odhodlaný a presvedčený, že DAC je pre neho tým správnym klubom," uviedol športový riaditeľ Jan Van Daele.