Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 1. kola Niké ligy: Tolič žiaril pri výhre Slovana, dvojgólový Medved

Tolič sa stal podľa Flashscore najlepším hráčom úvodného kola novej sezóny.
Tolič sa stal podľa Flashscore najlepším hráčom úvodného kola novej sezóny.Profimedia
Nová sezóna Niké ligy odštartovala zaujímavým spôsobom, pretože až päť zo šiestich zápasov sa skončili remízou. Flashscore Správy tradične prinášajú najlepšiu zostavu kola. Ktorým hráčom sa najviac darilo počas posledného júlového víkendu?
Ideálna zostava prvého kola Niké ligy.
Ideálna zostava prvého kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Patrik Lukáč (Michalovce)

Súťažný debut v drese Michaloviec vyšiel Lukáčovi minimálne z osobného hľadiska veľmi dobre, pretože si hneď pripísal prvé čisté konto v novom pôsobisku. Predviedol štyri zákroky a aj vďaka nemu získali Zemplínčania po dlhej ceste na Záhorie cenný bod.

Obrancovia

Lukáš Šimko (Michalovce)

Predposledný tím minulej sezóny má v ideálnej zostave úvodného kola hneď dvoch zástupcov. Šimko odohral na pravom kraji defenzívy veľmi dobré stretnutie, vyhrával osobné súboje a zastavoval akcie Skaličanov. Podal veľmi zodpovedný výkon, vďaka čomu tiež prispel k prvému čistému kontu svojho mužstva.

Andrej Stojčevski (Žilina)

Žilina odchádzala z Podbrezovej sklamaná, pretože siahala na tri body, nakoniec si po bezgólovej remíze odviezla pod Dubeň iba jeden. Defenzíva však nebola kameňom úrazu, o čom svedčí aj dvojnásobné zastúpenie v zostave kola. Stojčevski nastúpil v strede obrannej trojice a dirigoval dobre fungujúce zadné rady.

James Ndjeungoue (Žilina)

Kamerunský obranca mal vysokú úspešnosť prihrávok a v rozohrávke žilinského tímu bol dôležitým hráčom. Takisto disponoval viac ako polovicou vyhratých súbojov. Nula je aj pre samotného hráča určite vzpruhou, keďže s ním na hracej ploche sa to šošonom podarilo naposledy ešte v apríli.

Stredopoliari

Kristóf Domonkos (Ružomberok)

Domonkos tentoraz nastúpil na pravej strane a pripísal si prvú asistenciu v Niké lige po viac ako dvoch rokoch, keď po výbornom spracovaní lopty presným centrom našiel Boďu. V stretnutí proti Banskej Bystrici odohral prvý polčas, potom ho nahradil Gomola. Aj tak ale zanechal veľmi dobrý dojem.

Marko Tolič (Slovan Bratislava)

Slovinský futbalista bol prakticky pri všetkom podstatnom, čo sa v zápase Slovanu proti Komárnu udialo. Tolič dvomi asistenciami prispel k hladkej výhre úradujúceho majstra, pričom v celej minulej ligovej sezóne zaznamenal jednu. Podieľal sa pritom na všetkých štyroch zásahoch, keďže po jeho prihrávkach sa kopala penalta a z jeho šikovnosti ťažil Marcelli.

Christian Herc (Dunajská Streda)

Na prvý ligový gól po návrate do Dunajskej Stredy si musel Herc počkať v podstate viac ako rok. Chvíľu to vyzeralo, že bude aj víťazný, nakoniec DAC o víťazstvo prišiel. Spokojnosť s úvodnom sezóny teda nemôže panovať ani na jeho strane. Tím zo Žitného ostrova sa potrebuje rýchlo oklepať a zlepšiť výsledky.

Matej Grešák (Podbrezová)

Podľa hodnotenia Flashscore bol Grešák najlepším hráčom zápasu v Podbrezovej. Nastúpil na ľavej strane stredovej formácie, ale vidieť ho bolo v podstate na celom ihrisku. Dvadsaťpäťročný futbalista sa v lete vrátil do plnej záťaže po tom, ako jarnú časť viac-menej vynechal pre zdravotné problémy.

Útočníci

Žan Medved (Košice)

Po prvom kole je slovinský útočník priebežne najlepším strelcom, keďže ako jediný sa presadil dvakrát. Najskôr v súboji s Dunajskou Stredou vyrovnával na 1:1 a počas nadstaveného času získal penaltu, tú aj sám premenil, aby stanovil konečný výsledok 2:2. Bol to jeho tretí dvojgólový zápas v Niké lige.

Martin Boďa (Ružomberok)

V predkolách Európskej ligy zatiaľ veľa priestoru nedostal, ale keď dostal šancu v základe, tak ju okamžite využil na prvý gól v tejto sezóne. Prudkou hlavičkou ťažil z presného centru od Domonkosa. Na ligový presný zásah čakal od marca. 

Ladislav Almási (Dunajská Streda)

Ako 25-ročný strelil prvý gól za seniorský tím materského klubu, stačil mu na to prvý pokus. Almási sa už teraz dostal na 50 percent svojich ligových zásahov z predošlého ročníka. Veľa práce spravil aj chrbtom k bráne Košíc a ukázal, že v aktuálnom ročníku sa môže pobiť o korunu kráľa strelcov.

Hráč kola: Marko Tolič

Aj keď sa v lete hovorilo o jeho presune do Celje, odkiaľ chcel Slovan získať útočníka Matka, skúsený ofenzívny stredopoliar v Bratislave ostal a od úvodného kola potvrdil, že môže byť pre mužstvo veľkým prínosom. Tretí raz v belasých farbách zažil duel, v ktorom priamo prispel na dva presné zásahy, tentoraz to bolo vďaka asistenciám.

Nikéligový semafor: Na úvod remízový festival, úspešné debuty i návraty

Bolo ho plné ihrisko, vytváral pozície pre spoluhráčov a sám vyslal päť striel, z toho dve na bránu. S loptou sa stretol 75-krát, pričom mal aj vysokú úspešnosť prihrávok. Na svoj výkon bude chcieť nadviazať v odvete 2. predkola Ligy majstrov, ak dostane šancu od trénera Weissa.