Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 10. kola Niké ligy: Popri skalickom kvartete dominuje legionár Trnavy

Najvyššiu známku si za uplynulý víkend odniesol Kelvin Ofori.
Najvyššiu známku si za uplynulý víkend odniesol Kelvin Ofori.TASR / Lukáš Grinaj
Desiate kolo Niké ligy prinieslo ďalšie zaujímavé výkony a výsledky, z ktorých vznikla ideálna zostava podľa Flashscore Správ. Tentoraz pozostáva výhradne zo zástupcov štyroch klubov. Hneď štyrmi hráčmi sa môže popýšiť Skalica, troma Trnava a zhodne po dvoch majú Slovan a nový líder pelotónu zo Žiliny.
Flashscore zostava 10. kola.
Flashscore zostava 10. kola.Flashscore

Brankár

Martin Trnovský (Slovan) 7,8

Dominik Takáč sa uprostred týždňa medzi tromi žrďami poriadne zapotil, keď čelil ofenzívnej smršti hviezd Manchestru City. Od realizačného tímu preto v rámci ligového diania dostal priestor na vydýchnutie. Cez víkend sa do brány Slovana po šiesty raz v sezóne postavil Martin Trnovský. Pri remíze 1:1 proti Trenčínu si pripísal sedem úspešných zákrokov. 

Obrancovia

Libor Holík (Trnava) 8,0

Letná akvizícia Spartaka doposiaľ nevynechala v rámci domácej súťaže čo i len jedinú minútu. Český obranca má nemalú zásluhu na tom, že Trnava inkasovala zatiaľ iba štyrikrát. To je najmenej spomedzi všetkých účastníkov Niké ligy. Čistý štít si defenzíva celku z malého Ríma udržala aj pri suverénnom triumfe na pôde Podbrezovej. 

Oliver Podhorin (Skalica) 8,2

V ideálnej jedenástke figuroval pilier zadných radov Skalice už minulý týždeň. Svoj post obhájil aj tentoraz, dokonca s ešte lepšou známkou. Záhoráci po tretí raz v ročníku zatiahli roletu a nováčika pokorili rozdielom triedy. Oliver Podhorin bol pri výhre nad Komárnom ako príkladný kapitán najlepším mužom na trávniku. 

Adam Kopas (Skalica) 8,2

Plnú minutáž si k menu po tretí raz pripísal Adam Kopas. Šikovný 25-ročný obranca bojuje o miesto v základnej zostave s Matejom Hradeckým. Hlavný tréner David Oulehla ho od začiatku postavil druhýkrát po sebe. Žilinský rodák sa mu odmenil nielen spoľahlivým výkonom v obrane, ale aj asistenciou pri otváracom góle stretnutia.

Stredopoliari

Adam Morong (Skalica) 8,0

Skaličania nadviazali na predchádzajúce kolo, keď zaskočili favorizovaný Ružomberok. Trojbodový zisk potvrdili pred očami svojich fanúšikov. Rezultát zápasu proti Komárnu uzatváral Adam Morong, pre ktorého šlo o premiérový presný zásah v prebiehajúcom súťažnom kolotoči. 

Miroslav Káčer (Žilina) 8,1

Šošoni sa vyšvihli na čelo tabuľky. Motorová myš zo stredu poľa sa síce na trávniku zdržala iba 50 minút, stihla však pripraviť gólovú parketu pre Jána Minárika. Miroslav Káčer zaknihoval už štvrtú asistenciu a už teraz je na tom z individuálneho pohľadu lepšie ako počas uplynulých dvoch ročníkov vo farbách Dunajskej Stredy.

Mário Sauer (Žilina) 8,0

Aj keď má stále iba 20 rokov, bez akýchkoľvek pochybností patrí medzi kľúčové postavy Žiliny. Dokázal to dvoma gólovými prihrávkami v súboji proti DAC. Okrem toho sa stihol Mário Sauer v deviatich dueloch trikrát zapísať do streleckých štatistík. Našliapnuté má teda na životnú sezónu.

Róbert Matejov (Skalica) 8,0

Ostrieľaný futbalista štyri minúty pred odchodom do kabín skóroval proti Komárnu. Práve tento presný zásah sa v konečnom zúčtovaní ukázal ako víťazný, keďže nadviazať naňho dokázali už iba dvaja spoluhráči. Róbert Matejov uzatvára enklávu kvarteta Skaličanov v ideálnej jedenástke. 

Útočníci

Erik Daniel (Trnava) 8,0

Na ihrisku Podbrezovej vylepšil svoje strelecké konto o ďalšiu trefu a celkovo ich má na konte tri. V minulom súťažnom kolotoči rozvlnil siete ligových konkurentov len dvakrát, takže osobnú bilanciu v tomto smere český legionár vylepšil. V strede republiky navyše aj asistoval.  

Kelvin Ofori (Trnava) 8,8

Trnavské vrece s gólmi sa roztrhlo v pohárovom stretnutí. Treťoligovým Častkovciam nasúkali zverenci Michala Gašparíka sedem kúskov, čo bolo o jeden viac ako vo všetkých dovtedajších súbojoch Niké ligy. Pušný prach im však nezvlhol, keďže loptu štyrikrát presne namierili do brány Podbrezovej. Dvakrát v tom mal prsty ghanský krídelník. 

Tigran Barseghjan (Slovan) 8,0

V základnej zostave úradujúceho slovenského majstra nastúpilo v porovnaní s utorkovým vystúpením v Lige majstrov kvarteto hráčov, medzi nimi aj Tigran Barseghjan. Ani príkladný výkon arménskeho ťahúňa tentoraz belasým nestačil. Po prehre so Žilinou stratili body druhýkrát v sezóne, keď na Tehelnom poli remizovali s Trenčínom. 

Hráč kola: Kelvin Ofori

Ghanský futbalista nebol pri pohárovej kanonáde ani na lavičke náhradníkov. S o to väčšou vervou však naskočil do zápasu proti železiarom. Dvoma gólmi si zaistil nielen status najlepšieho hráča duelu, ale aj celého desiateho kola. Trnava je aj vďaka nemu naďalej nezdolaná.

Kelvin Ofori sa pomaly dostáva do potrebného tempa. Do hry v tomto ligovom ročníku premiérovo zasiahol až v meraní síl s Ružomberkom. Uplynulý víkend odohral 71 minút, čo je nateraz najviac. Prvé dva presné zásahy preňho môžu byť potrebnou vzpruhou.