Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 11. kola Niké ligy: Najlepší Zuberu a Marcin, dopĺňa ich trio železiarov

Zuberu bol jedným z kľúčových hráčov Slovana pri výhre v derby.
Zuberu bol jedným z kľúčových hráčov Slovana pri výhre v derby.TASR - Lukáš Grinaj
Jedenáste kolo Niké ligy prinieslo ďalšie zaujímavé výkony a výsledky, z ktorých vznikla ideálna zostava podľa Flashscore Správ. Najvyššie hodnotenie mali zhodne dvaja hráči, ktorých dopĺňa hlavne trio z Podbrezovej. Ako Michalovce, aj železiari svoje strety zvládli za tri body.
Ideálna zostava 11. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 11. kola Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Adam Danko (Podbrezová) 7,4

Mladý brankár Podbrezovej pokračuje v kvalitných výkonoch. Proti Komárnu inkasoval iba raz, po štandardke. Spoločne s Popovičom mal v uplynulom kole najlepšie hodnotenie spomedzi strážcov troch žrdí. Danko chytil ďalšie tri strely a čoraz viac si začína pýtať pozornosť aj v národnom tíme do 21 rokov.

Obrancovia

Kristián Bari (Žilina) 7,6

Žilinský obranca skóroval pri víťazstve proti Banskej Bystrici po tom, ako sa k nemu odrazila strela Ďuriša. Ľavý bek prvého tímu tabuľky stanovil konečný výsledok a fakt, že šošoni ostávajú na čele. Rovnaké hodnotenie ako on mal aj skúsený kolega na pravej strane Peter Pekarík.

Polydefkis Volanakis (Michalovce) 8,0

Grécky obranca sa postaral o víťazný zásah Michaloviec v derby zápase o východ proti Košiciam, keď sa k nemu odrazila lopta po rohovom kope. Okrem toho podal kvalitný defenzívny výkon napriek tomu, že hostia sa presadili dvakrát. Volanakis skóroval len druhý raz na seniorskej úrovni.

Sharani Zuberu (Slovan Bratislava) 8,2

Na ľavej strane defenzívy hrá výborne, potvrdil to aj v derby na pôde Trnavy. Síce ho tréner Weiss na tento post zaradil viac-menej z nutnosti, Zuberu si na zmenu zvykol veľmi dobre. Nielen, že dokáže podporovať útok, ale je tiež spoľahlivý smerom dozadu. Svoj sobotný výkon korunoval asistenciou na víťazný gól.

Stredopoliari

Matúš Marcin (Michalovce) 8,2

Na ihrisku strávil iba 60 minút, ale zapísal sa do streleckej listiny, čím prispel k výhre Zemplína proti Košiciam. Líder Michaloviec skóroval tretíkrát v sezóne, tentoraz otváral skóre. To sa hosťom podarilo otočiť, avšak tri body ostali v najvýchodnejšom meste hrajúcom Niké ligu.

Christián Herc (Dunajská Streda) 7,9

Dunajská Streda na Liptove iba remizovala, ale Herc podal v strede poľa spoľahlivý výkon, ktorý korunoval asistenciou na jediný zásah svojho mužstva. Stredopoliar sa vrátil z národného tímu Slovenska ideálne naladený a v Ružomberku to bolo cítiť.

René Paraj (Podbrezová) 7,7

Po zdravotných problémoch sa skúsený pilier podbrezovského stredu poľa dostáva späť do ideálnej formy. Znova bol ťažkou prekážkou v osobných súbojoch, a keď to železiari najviac potrebovali, vymyslel oblúčik do pokutového územia, z ktorého vyťažil Galčík trojbodovú trefu.

Ganbayar Ganbold (Komárno) 8,0

Prvý mongolský futbalista v Niké lige a najlepší hráč svojej krajiny prišiel do zápasu proti Podbrezovej na druhý polčas a okamžite priniesol impulz. Individuálne robil starosti defenzíve súpera, prsty mal aj v góle na 1:1, keďže center z priameho kopu hlavou predĺžil na zadnú žrď na Žáka. Nakoniec to ale na body pre Komárno nestačilo.

Útočníci

Roland Galčík (Podbrezová) 7,8

Šikovný krídelník Podbrezovej v minulej sezóne trpel na to, že nepremenil šance, do ktorých sa pravidelne dostával, a tak predošlý ročník ukončil so šiestimi gólmi. Teraz ich má na konte už štyri. Rozhodol o výhre železiarov proti nováčikovi, keď využil prácu Paraja a prehodil vybiehajúceho brankára Trefila.

Fortune Bassey (Dunajská Streda) 8,1

Nigérijský útočník prichádzal do Dunajskej Stredy ako veľká posila, ale úvodné zápasy mu nevyšli úplne podľa predstáv. V Ružomberku však podal kvalitný výkon a strelil aj svoj prvý gól v Niké lige. DAC napriek tomu iba remizoval a z tretieho miesta stráca na druhý Slovan už desať bodov.

Eric Bille (Žilina) 8,1

Stále iba devätnásťročný africký mladík strelil tretí gól v sezóne, čím vyrovnal minulý ročník. Rozhodol o výhre proti Banskej Bystrici. Najskôr bol po faule práve na Billeho vylúčený obranca hostí Godál, následne sa tento hráč zapísal do streleckej listiny víťazným zásahom.

Hráč kola: Sharani Zuberu

Ghanský futbalista si dlho nevedel nájsť miesto v zostave Slovana. V minulej sezóne odohral 17 ligových zápasov, z toho často naskakoval len ako náhradník. V lete však tréner Weiss musel improvizovať na ľavej strane defenzívy. Sám uznal, že bol trochu risk zaradiť tam práve Zubera, ale tento krok sa nakoniec ukázal ako správny.

Zuberu proti Trnave.
Zuberu proti Trnave.TASR - Lukáš Grinaj

Dvadsaťštyriročný, donedávna ofenzívny, hráč dostal príležitosť už v predkolách Ligy majstrov. Následne ho zabrzdilo zranenie, no teraz sa opätovne dostáva do formy, čo ukázal aj v derby proti Trnave. Napriek tomu, že má ofenzívne chúťky, je naozaj platný aj v defenzívnej práci.