Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 2. kola Niké ligy: Kvarteto zo Slovana, nad všetkými je Trnovský

Trnovský predviedol kvalitný výkon.
Trnovský predviedol kvalitný výkon.TASR / Flashscore
Niké liga má za sebou už druhý víkend nového ročníka 2024/25. Flashscore Správy tradične prinášajú najlepšiu zostavu kola. Ktorým hráčom sa najviac darilo počas úvodného augustového víkendu?
Ideálna zostava 2. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 2. kola Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Martin Trnovský (Slovan Bratislava) 8,5

Slovan udržal čisté konto hlavne pre to, že brankár Trnovský kryl všetkých osem striel, ktoré Podbrezová vyslala na jeho svätyňu. Úradujúci majster tak ostáva na čele tabuľky s plným počtom šiestich bodov. Skúsený gólman sa zas stal dvojkou po tom, ako do tímu pribudol Takáč, ale svoje kvality opäť raz preukázal naplno.

Obrancovia

Tadeáš Hájovský (Trenčín) 7,6

Mladý obranca sa v podstate etabloval v trenčianskej zostave a ukazuje, že ak sa odchod Kmeťa naozaj upečie, tak pod hradom Matúša Čáka sa o tento post nemusia obávať. Stále iba osemnásťročný bek miestami na ihrisku pôsobí ako keby nešlo o jeho prvé seniorské vystúpenia.

Michal Ranko (Skalica) 7,9

Skúsený skalický obranca sa stal hrdinom svojho mužstva v stretnutí pod Urpínom, kde počas nadstaveného času druhého polčasu vyrovnal na konečných 1:1 a záchranil pre Záhorákov bod. Spoľahlivo hral aj smerom dozadu, no raz sa lopta dostala za chrbát jeho spoluhráča Junasa.

Lazar Stojsavljevič (Trenčín) 7,7

Aj keď po odchode viacerých opôr mnohí o Trenčíne pochybovali, tak úvod ligového ročníka zachytil tento tím v dobrej forme, keďže po cennom bode z Trnavy zdolal Košice. Stojsavljevič bol opäť pilierom a dirigentom zadných radov, hlavne po tom, ako od 54. minúty hrali zverenci trénera Stolicu bez vylúčeného Emeku.

Stredopoliari

Milan Corryn (Trnava) 7,5

Po príchode z Almere absolvoval ligovú premiéru v trnavskom drese a počas prvého polčasu sa snažil byť smerom dopredu kreatívny aj nebezpečný. Na ihrisku ale vydržal iba 45 minút, nakoľko pred prestávkou sa po tvrdej zrážke ocitol na trávniku so zakrvavenou hlavou a podozrením na otras mozgu.

Milan Vitális (Dunajská Streda) 8,0

Dunajská Streda zaknihovala prvú výhru v novej sezóne, proti Komárnu v derby o Žitný ostrov podala veľmi dobrý výkon a nebyť viacerých zahodených šancí, mohlo to byť oveľa viac ako 2:0. Vitális v závere pridal svojím gólom poistku. V posledných štyroch ligových dueloch, v ktorých bol v základe, skóroval až trikrát.

Kyriakos Savvidis (Slovan Bratislava) 7,5

Prvý raz v sezóne odohral v jednom stretnutí kompletnú porciu minút a aj keď futbalisti Podbrezovej dokázali pred bránou Slovanu narobiť značné problémy, tak Grék podal v strede poľa kvalitný výkon a prispel k zisku ďalších troch bodov do tabuľky.

Dominik Veselovský (Banská Bystrica) 8,0

Banskobystrický futbalista otvoril skóre domáceho zápasu proti Skalici a dlho to vyzeralo, že jeho zásah bude aj víťazný, no v závere vyrovnal Ranko. Veselovský každopádne preukázal svoje individuálne kvality. Dukla má po dvoch dueloch na konte dva body.

Útočníci

Nino Marcelli (Slovan Bratislava) 7,5

Po góle do siete Komárna odohral ďalší kvalitný zápas aj proti Podbrezovej. Vypracoval si niekoľko šancí, rovnako tak sa do nich snažil posielať aj spoluhráčov. Marcelli naďalej preukazuje, že jeho rast ide správnym smerom, čo je skvelá správa nielen pre Slovan.

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 7,6

Arménsky futbalista sa po zranení vrátil vo fantastickej forme. V úvodných dvoch ligových zápasoch vsietil dva góly a aj keď to bolo zakaždým z pokutových kopov, tak je spoločne s Medvedom na čele tabuľky strelcov. Tú ovládol v minulej sezóne a ak na tento nástrel nadviaže, tak by mohol prekonať svojich trinásť zásahov.

Matej Trusa (Dunajská Streda) 7,4

Mladý útočník strelil víťazný gól zápasu proti Komárnu, ale pokojne mohol odchádzať minimálne s hetrikom. Pre ofsajd mu totiž neplatil ďalší zásah a okrem iného ešte trikrát opečiatkoval konštrukciu brány. Aj smola v zakončení ho obrala o lepšie individuálne štatistiky.

Hráč kola: Martin Trnovský

Až osem úspešných zákrokov a ani jedna v jeho bráne. Dvadsaťštyriročný gólman Slovana podal skvelý výkon a strelcov Podbrezovej privádzal do zúfalstva. Nebyť jeho, tak tesné víťazstvo bratislavského tímu by sa podľa všetkého nezrodilo.

Trnovský sa snaží trénerovi Weissovi dokázať, že aj keď po Borjanovi prišiel na miesto jednotky Takáč, tak aj on má na to, aby sa stal oporou v bráne slovenského majstra. Zatiaľ chytal obe ligové vystúpenia tohto ročníka, inkasoval raz zo 14 striel na bránu a dvakrát nastúpil v 1. predkole Ligy majstrov proti Struge.