Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 4. kola Niké ligy: Kvarteto z Podbrezovej doplnili duá Slovana a Dukly

Mladý Peter Juritka mal v 4. kole najlepšie hodnotenie.
Mladý Peter Juritka mal v 4. kole najlepšie hodnotenie.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Niké liga má za sebou štvrtý víkend nového ročníka 2024/25. Flashscore Správy tradične prinášajú najlepšiu zostavu kola. Ktorým hráčom sa najviac darilo?
Ideálna zostava 4. kola podľa Flashscore Správ.
Ideálna zostava 4. kola podľa Flashscore Správ.Flashscore

Brankár

Martin Trnovský (Slovan Bratislava) 7,1

Slovan v posledných rokoch hľadal tú správnu brankársku jednotku a razom má dvoch nesmierne spoľahlivých mužov. Ako Takáč, tak aj Trnovský podávajú výborné výkony. Druhý menovaný skvelými zákrokmi podržal svoj tím pri šanciach Košíc, nedovolil im odskočiť a dal šancu bratislavskému tímu na nakoniec úspešný obrat.

Obrancovia

Romaric Yapi (Dunajská Streda) 8,0

Francúzsky obranca sa na zabýval na kraji defenzívy Dunajskej Stredy a postupne zlepšuje svoje výkony. Dôležitý bol aj pri výhre v Michalovciach, kde prispel jednou asistenciou na zásah Trusu. Okrem toho podal takisto defenzívne spoľahlivý výkon.

Siemen Voet (Slovan Bratislava) 8,0

Aj keď výkony tohto stopéra boli viackrát kritizované, tak v zápase proti Košiciam ukázal svoje kvality. Prakticky bol pri najdôležitejších momentoch, pretože skvelým defenzívnym zákrokom v hodine dvanástej zastavil takmer gólové zakončenie Kružliaka, ktorým by zvýšil na 2:0 z pohľadu Košíc a potom prihral na víťazný gól Barseghjana.

Timotej Záhumenský (Banská Bystrica) 7,9

Skúsený krajný obranca zažil výborný zápas. Proti Trenčínu asistoval na oba presné zásahy Dukly. Najskôr centrom zľava posadil loptu presne na hlavu Maleca a v závere podobne našiel Slebodníka. Záhumenský má na konte už tri asistencie, čím sa s Toličom delí o prvé miesto tejto štatistiky.

Stredopoliari

Ridwan Sanusi (Podbrezová) 8,3

V minulej sezóne sa stal najlepším strelcom Podbrezovej a aj keď dostal na krajnú pozíciu kvalitnú konkurenciu, tak naďalej podáva výborné výkony. Sanusi sprava trhal defenzívu Skalice veľmi peknými nábehmi. Po jednom takom si loptu stiahol do šestnástky a krásne obišiel Junasa, aby zakončil gólovo. Okrem toho asistoval na gól Smékalovi.

Tibor Slebodník (Banská Bystrica) 8,0

Na ihrisku síce strávil iba záverečných devätnásť minút, ale podal v nich veľmi dobrý výkon a pomohol Banskej Bystrici odniesť si zo skalického štadióna v súboji proti Trenčínu aspoň jeden bod. Práve on sa presnou hlavičkou postaral o vyrovnávajúci zásah, keď využil aj zlé vybehnutie Slávička a napol sieť.

Peter Juritka (Podbrezová) 8,8

Generálny manažér klubu Miroslav Poliaček pred štartom sezóny hovoril, že niekto z menej známych mien znova môže vyskočiť a zdá sa, že na tomto zozname bol aj Juritka. Na ihrisko síce prišiel iba na záverečnú polhodinu, ale zaskvel sa dvomi gólmi. Pritom neboli len také hocijaké, ale išlo o dve veľmi pekne technicky usmiestnené strely.

Roland Galčík (Podbrezová) 8,4

Premiérovo v najvyššej slovenskej súťaži sa stalo, aby za Podbrezovú skórovali dvakrát v jednom stretnutí dvaja rôzni strelci. Galčík v predošlom ročníku zaznamenal šesť gólov, už teraz dosiahol na tretinu z nich. Mladé rýchle krídlo hrá dlhodobo dobre, jeho jedinou chybou bolo, že aj keď sa do šancí dostával, tak ich nedokázal premieňať.

Útočníci

Alasana Yirajang (Podbrezová) 8,4

Nie je prekvapením, že po výhre 7:1 nad Skalicou má Podbrezová v zostave kola až štvornásobné zastúpenie. Tento gambijský krídelník už na jar ukázal potenciál, ale potreboval čas, aby si zvykol po príchode z rodnej krajiny. Nový tréner Cifranič mu verí a on sa mu odvďačil ako gólom, tak aj asistenciou. Nie je prekvapenie, že sa s ním išiel tešiť.

Damir Redzič (Dunajská Streda) 8,1

Štvrté kolo bolo na žolíkov z lavičky bohaté, potvrdil to aj maďarský útočník, pretože v Michalovciach hral iba 24 minút, aj tak sa zapísal do streleckej listiny. Ešte viac ako jeho tretí zásah v drese Dunajskej Stredy ale zaujal fakt, že mu naň prihral Levente Bősze, nový najmladší hráč najvyššej slovenskej súťaže.

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 8,0

Arménsky ofenzívny hráč bol v minulej sezóne s trinástimi gólmi najlepším strelcom Niké ligy, ale ak mu vydrží táto forma, tak svoj nástrel môže ešte zlepšiť. Zatiaľ sa presadil v každom stretnutí, do ktorého nastúpil, takže má na konte tri presné zásahy. V sobotu rozhodol o výhre Slovana nad Košicami.

Hráč kola: Peter Juritka

Odchovanec Slovana sa cez pôsobenia v mládeži a rezervných tímoch v Poľsku a Česku dostal pred štartom tejto sezóny do Podbrezovej, ktorá je známa tým, že dáva šancu mladým hráčom. Už v príprave naznačil, že v ňom je potenciál a ten naplno prejavil vo štvrtom kole proti Skalici.

Za 31 minút na hracej ploche videl žltú kartu, aby potom dva razy udrel v nadstavenom čase. Najskôr si na pravej strane pokutového územia obhodil dvoch obrancov a krásne namieril k vzdialenejšej žrdi, následne mu Deml poslal prihrávku do otvorenej obrany a Juritka sa zoči-voči Junasovi nepomýlil, čím zasadil hosťom siedmy klinec.

Stále iba dvadsaťročný krídelník je technicky veľmi dobre vybaveným hráčom silným v súbojoch jeden na jedného a má dobré zakončenie. Zdá sa, že ak nadviaže na svoj výkon zo soboty, tak o ňom budeme ešte veľa počuť. Tréner Cifranič má ale vzhľadom na dobré výkony jeho ofenzívnych hráčov ťažké rozhodovanie, koho najbližšie posadí.