Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 5. kola Niké ligy: Dispečer Káčer len o chlp pred dvojgólovým Adekunlem

Káčer sa stal hráčom 5. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Káčer sa stal hráčom 5. kola Niké ligy podľa Flashscore.mskzilina.sk/Flashscore
Niké liga má za sebou piaty víkend a s ním aj piate kolo ročníka 2024/25. Dunajskostredčania boli nútení svoj stret s Podbrezovou, pre problémy s potrubím, odložiť. Flashscore Správy tradične prinášajú najlepšiu zostavu kola. Ktorým hráčom sa najviac darilo?
Ideálna zostava 5. kola podľa Flashscore Správ.
Ideálna zostava 5. kola podľa Flashscore Správ.Flashscore

Brankár

Martin Trnovský (Slovan) 7,0

V ostatnom kole brankári nemali mnoho práce, respektíve pri pokusoch súpera neboli veľmi úspešní. Do našej zostavy sa tak prebojoval gólman Slovana, ktorý zneškodnil dve strely Banskobystričanov do priestoru troch žrdí. V prvom polčase včas vybehol a zlikvidoval, za pomoci skôr chybujúceho Kašiu, pokus Rymarenka pri nájazde. Najmä však s naplnením hodiny hry vytiahol zlomový zákrok, keď sa blysol pri gólovej strele Hlinku. Trnovský si pripísal druhé čisté konto v aktuálnom ročníku Niké ligy.

Obrancovia

Dominik Špiriak (Komárno) 7,8

Mal zásluhu na premiérových bodoch a zároveň historicky prvom triumfe Komárna v najvyššej slovenskej súťaži. Špiriak odohral celý duel, pomohol vygumovať Medveda s Niarchosom, hoci Košičania mali doma viacero príležitostí. Dvadsaťpäťročný stopér sedemkrát odvrátil nebezpečenstvo odkopom, dvakrát zablokoval koncovku protivníka, vyhral všetky štyri osobné súboje na zemi, ani raz nefauloval a zároveň vyslal dve kľúčové prihrávky.

Guram Kašia (Slovan) 8,1

Z ihriska odišiel v 68. minúte niekoľko desiatok sekúnd po tom, čo sa Slovan na Štiavničkách ujal vedenia. Tréner Weiss sa ho rozhodol šetriť pred stredajšou odvetou s Midtjyllandom. Kašia sa postaral o šesť odkopov do bezpečia, zaknihoval dva úspešné sklzy, vyhral päť z ôsmich vzdušných súbojov a dva z troch na zemi. Svoju najväčšiu chybu pri zlej malej domov, keď vysunul do nájazdu Rymarenka, okamžite napravil.

Dominik Javorček (Žilina) 8,2

Bol to preňho len druhý duel v aktuálnom ročníku Niké ligy, keď z pozície žolíka vtĺkol definitívny klinec do rakvy Trenčína. Skóroval po nepriamom voľnom kope zvnútra šestnástky, okrem toho si pripísal aj kľúčový pas.

Stredopoliari

Tigran Barseghjan (Slovan) 8,3

Neobjavil sa v základe, ale duel rozhodol po príchode z lavičky po prestávke. Najprv asistoval v 66. minúte na trefu Metsoka, aby sám o osem minút spečatil triumf majstra. Dotiahol sa na rozdiel gólu na Žana Medveda v tabuľke strelcov (štyri vs. päť), zároveň si pripísal prvú asistenciu v sezóne.

Samuel Gidi (Žilina) 8,3

Bol azda všade. Dominoval stredu poľa spoločne s Káčerom. V presilovke po vylúčení Gajdoša vyrovnával na 1:1, aby v záverečnej desaťminútovke vyzval na štvrtú trefu do siete AS Alijagiča. V štatistikách mu svieti 86 dotykov s loptou, úspešnosť prihrávok 85 %, dva kľúčové pasy, 11 presných dlhých lôpt. Rating mu znížila zahodená tutovka i žltá karta. 

Miroslav Káčer (Žilina) 8,8

Víťazný gól a asistencia k tomu. Káčer sa vrátil po štyroch rokoch pod Dubeň a konečne sa presadil. Rozdal sedem kľúčových prihrávok, celkovú úspešnosť pasov mal 88 %. Lopty sa dotkol v 69 prípadoch, pokúsil sa o deväť dlhých lôpt a vždy uspel. K tomu pripočítajme, že bol trikrát faulovaný a výsledkom je najvyšší rating 5. kola spoločne s Adekunlem.

Issa Adekunle (Michalovce) 8,8 

Z dvoch striel na bránu dal dva góly. Presadil sa na konci prvého a začiatku druhého dejstva, z ihriska odchádzal za stavu 2:0 v 66. minúte. Michalovce vedenie neudržali a v Ružomberku remizovali po penalte zo samého záveru. Adekunlemu sa podarili dva driblingy, úspešne zvládol aj dva z troch osobných súbojov.

Útočníci

Martin Chrien (Ružomberok) 8,5

Do duelu naskočil až v 56. minúte, ale hneď bolo jasné, aký vplyv má na hru. Dokazujú to štyri úspešné driblingy zo štyroch, päť úspešných súbojov z piatich, tri zo štyroch vo vzduchu i kľúčová prihrávka. Výkon korunoval kontaktným gólom na 1:2 - prvým v aktuálnom ročníku Niké ligy.

Martin Boďa (Ružomberok) 7,8

Chrienov kolega z útoku bol v hre ešte kratšie. Nastúpil v 73. minúte a v 90. zariadil remízu z pokutového kopu. Hodnotenie mohol mať lepšie, ak by nezahodil jednu vyloženú šancu. Celkovo vyslal tri strely, na bránu šla iba tá z penalty.

Erik Daniel (Trnava) 8,1

Pohyboval sa na oboch krídlach. Dvomi trefami do čierneho sa postaral o vedenie proti Skalici, ktoré Záhoráci len znížili. Vyslal dve kľúčové prihrávky, dvakrát bol faulovaný, ale hneď trikrát sa nevyhol ofsajdu a 21-krát prišiel o loptu. Vďaka nemu sa trnavský Spartak dočkal prvého zásahu v ročníku a rovno aj prvých troch bodov po troch bezgólových remízach. 

Hráč kola: Miroslav Káčer

Zhodný rating 8,8 mali Káčer i Adekunle, nakoniec sme však za hráča kola iba o chlp vybrali 28-ročného rodáka zo Žiliny. Po návrate do materského klubu sa rozohrával len pomaly, postupne naberal minúty a až v 5. kole proti Trenčínu sa ocitol v základnej zostave. 

Bilanciou 1+1 pomohol Žiline k posunu na druhé miesto, šošoni v lige ešte neprehrali. Zahrával štandardky a bol dispečerom stredu poľa spoločne s Gidim. Ak chcú Žilinčania pomýšľať na TOP 3, budú potrebovať takéto výkony od Káčera pravidelnejšie.