Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 6. kola Niké ligy: Žilinské kvarteto nasleduje michalovská trojica

Kaprálik bol najlepšie hodnoteným hráčom uplynulého kola.
Kaprálik bol najlepšie hodnoteným hráčom uplynulého kola.mskzilina.sk
Niké liga má za sebou šiesty víkend a s ním aj šieste kolo ročníka 2024/25. Vysoké víťazstvo Žiliny nad Slovanom sa odzrkadlilo aj na ideálnej zostave, pretože sa do nej dostali až štyria šošoni, ale takisto traja hráči z Michaloviec.
Takto vyzerá ideálna zostava 6. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.
Takto vyzerá ideálna zostava 6. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Muhamed Šahinovič (Michalovce) 7,5

Na začiatku sezóny výborne chytajúci brankár Lukáč musel cez prestávku striedať po tom, ako sa tvrdo zrazil s Rudzanom, a tak svoju premiérovú šancu v Niké lige dostal gólman z Bosny. Šahinovič síce inkasoval jeden gól, ale zároveň mal aj štyri úspešné zákroky a podal veľmi dobrý výkon, čím Zemplín dotiahol k víťazstvu.

Obrancovia

Ján Minárik (Žilina) 7,6

Žilinský kapitán nechýbal na ihrisku ešte ani minútu a jeho zodpovedný defenzívny výkon prispel k čistému kontu na pôde Slovana. Navyše skúsený stopér mal minimálne dve veľké šance na to, aby sa takisto zapísal do listiny strelcov. To sa mu nepodarilo, no z Bratislavy odchádzal veľmi spokojný.

Tornike Dzotsenidze (Michalovce) 7,6

Gruzínsky stopér zažil jeden z najlepších zápasov v drese Michaloviec, k výhre nad Komárnom prispel okrem dobrej defenzívnej práce aj jednou asistenciou a zaslúžene získal miesto v zostave kola. V tej má tím z východu republiky až trojnásobné zastúpenie.

Denis Taraduda (Michalovce) 7,6

Predsezónna posila sa v Michalovciach etablovala veľmi rýchlo a od úvodu ročníka sa jej darí podávať kvalitné výkony, tie tentoraz podčiarkla premiérovým víťazstvom pre Zemplín v aktuálnom ročníku. Napriek jednému gólu v sieti Šahinoviča bola defenzíva pevná.

Stredopoliari

Marián Pišoja (Banská Bystrica) 7,6

Takisto krajného futbalistu z Banskej Bystrice zastihol úvod ročníka v ideálnom rozpoložení, o čom svedčí aj fakt, že druhý raz sa dostal do najlepšej jedenástky. Počas stretnutia v Podbrezovej sa asistenciou podieľal na jedinom góle svojho tímu, keďže presne objavil hlavu Maleca.

Timotej Hranica (Žilina) 8,3

Mladý futbalista na jar zbieral prvé seniorské skúsenosti a teraz sa zdá, že bude pevnou súčasťou zostavy Žiliny, v ktorej by sa mal časom zaradiť medzi opory tímu. Pri vysokej výhre šošonov na pôde Slovana zaknihoval prvý gól v Niké lige. Sprava výrazne podporoval ofenzívu a dokázal byť nebezpečný.

Samuel Štefánik (Podbrezová) 7,6

Keď v lete Podbrezová priviedla do mužstva skúsenejších hráčov, tak si od nich sľubovala, že budú pravými lídrami v kabíne a aj na ihrisku. Štefánik to svojím výkonom potvrdil, v derby pôsobil suverénne a podal zaujímavý výkon v strede poľa. Všetko napriek tomu, že stretnutie odohral so zvýšenou teplotou.

Martin Mikovič (Trnava) 7,8

Trnavský kapitán v tejto sezóne doposiaľ centroval v rámci Konferenčnej ligy na góly Ďuriša, tentoraz sa presadil aj sám. Zdalo sa, že jeho strela do siete Ružomberka by mohla byť víťazná, ale hostia v malom Ríme dokázali skóre vyrovnať a odviezli si bod, takže Spartak nemohol byť spokojný.

Útočníci

Adrián Kaprálik (Žilina) 8,6

V kulároch sa špekuluje o tom, že ešte do konca prestupového obdobia sa stane hráčom Slovana. Čo je na tom pravdy sa uvidí, no tím z hlavného mesta poriadne zarmútil. Pri päťgólovej kanonáde strelil jeden gól a na ďalší prihrával.

Tomáš Malec (Banská Bystrica) 8,0

Pred sezónou povedal, že časy, keď bol najlepším strelcom ligy sú už dávno minulosťou a na niečo podobné teraz nemyslí. Na druhej strane je potrebné poznamenať, že Malec sa presadil už trikrát a patrí na popredné priečky medzi kanoniermi. Tradične hlavou udrel v Podbrezovej a výrazne prispel k remíze.

Dávid Ďuriš (Žilina) 7,4

Na ihrisko prišiel pred koncom prvého polčasu z lavičky za zraneného Iľka, napriek tomu strelil gól a dobrým výkonom prispel k vysokej výhre Žiliny na pôde úradujúceho majstra a účastníka hlavnej fázy Ligy majstrov. Ďuriš ťažil z prihrávky za obranu od Kaprálika a pri zakončení si vychutnal Trnovského.

Hráč kola: Adrián Kaprálik

Po návrate z Górniku preukazuje, že na Niké ligu je nadpriemerný hráč, ktorý vie byť rozhodujúcim v kľúčových okamihoch. Ukázal to aj na horúcej pôde Slovana, pretože v podstate režíroval najvyššiu prehru belasých na ich štadióne v najvyššej súťaži. Šošoni odchádzali z hlavného mesta nanajvýš spokojní.

Kaprálik jeden gól strelil a ďalší pripravil. Na pravom krídle ho bolo plné ihrisko, tvoril, mal vysokú úspešnosť prihrávok aj driblingov, pričom vyslal tri strely na bránu. Všetky jeho dlhé prihrávky našli adresáta. Ak ho Žilina dokáže udržať v tíme, tak z toho môže byť veľmi úspešná minimálne jesenná časť.