Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 7. kola Niké ligy: Dominoval Štetina, znova bohaté žilinské zastúpenie

Štetina je najlepšie hodnoteným hráčom 7. kola.
Štetina je najlepšie hodnoteným hráčom 7. kola.TASR - Roman Hanc
Niké liga má za sebou siedmy víkend a s ním aj siedme kolo ročníka 2024/25. Len druhýkrát v tejto sezóne sa odohral kompletný počet šiestich zápasov. Flashscore Správy tradične vybrali najlepšiu zostavu, v ktorej sú traja hráči Žiliny, ale aj dvaja Michalovčania a Trnavčania.
Ideálna zostava 7. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 7. kola Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Patrik Lukáč (Michalovce) 8,4

Michalovce prežívajú úplne iný štart sezóny ako pred rokom, veľkú rolu v tom hrá brankár Lukáč. Ten sa síce pred reprezentačnou prestávkou zranil a musel striedať, ale proti Trenčínu bol k dispozícii. K remíze prispel až deviatimi úspešnými zákrokmi, prekonal ho iba Rabiu. Zemplín je aj vďaka nemu na veľmi peknom siedmom mieste.

Obrancovia

Marek Ujlaky (Trnava) 7,4

Mladý obranca si čoraz viac pýta miesto v základnej zostave. Na ihrisku Košíc podal obetavý výkon na hranici síl, bojoval o každú loptu, nevypustil jediný súboj a robil všetko pre to, aby Trnava viezla z východu všetky body. To sa nepodarilo, keďže Spartak remizoval.

Lukáš Štetina (Trnava) 8,5

Skúsený stopér sa zranil ešte 25. júla v zápase proti Sarajevu a odvtedy nehral. Návrat okorenil krásnym gólom z priameho kopu, ktorý padol už v piatej minúte. Bol to jeho premiérový ligový zásah od mája 2019, keď skóroval ešte ako člen pražskej Sparty. Podľa Flashscore je najlepšie hodnoteným hráčom 7. kola Niké ligy.

Oliver Podhorin (Skalica) 7,4

Skalický kapitán poslal v Žiline svoj tím do vedenia z pokutového kopu, ale napriek bojovnému výkonu odchádzali hostia na Záhorie sklamaní, pretože pod Dubňom prehrali tesne 2:3. Podhorin a jeho spoluhráči tak nemohli s novým trénerom Oulehlom oslavovať prvé body.

Stredopoliari

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 8,4

Skvelú formu z minulej sezóny si preniesol a navyše by sa dalo povedať, že hrá ešte lepšie. Arménsky futbalista sa v Dunajskej Strede dvakrát zapísal medzi strelcov a otočil výsledok. Najskôr predviedol milimetrovú ranu z priameho kopu, ktorá sa od žrde odrazila do siete a potom premenil penaltu. So šiestimi gólmi je najlepším strelcom ligy.

Rahim Ibrahim (Trenčín) 7,8

Aj keď mal Trenčín v Michalovciach streleckú prevahu, doplnil ju o vyššie držanie lopty, tak Lukáča dokázal prekonať iba jeden hráč, a to práve Ibrahim. Jeho hlavička z úvodu druhého polčasu zachránila pre AS aspoň bod. Po centri Sundaya ostal na päťke úplne osamotený. Do siete Zemplínčanov sa trafil druhý raz v kariére.

Alexandros Kyziridis (Michalovce) 7,7

Grécky futbalista je ďalším dôvodom, prečo Michalovce zbierajú body. Po príchode nastúpil na tri stretnutia a strelil už dva góly. Proti Trenčínu uchmatol pri postrannej čiare loptu Baginovi, naviezol ju do šestnástky a pokusom na zadnú tyč skóroval. Na dva zásahy mu stačilo iba 133 odohraných minút.

Dávid Ďuriš (Žilina) 8,2

Po návrate z talianskeho Ascoli pokračuje vo veľmi dobrej forme. K víťazstvu nad Skalicou prispel dvomi prihrávkami na góly Alijagiča a Kaprálika. Z krídla bol znova veľmi nebezpečný a ak na tieto výkony nadviaže, tak šošoni budú minimálne na jeseň veľmi zaujímavým tímom.

Útočníci

Adrián Kaprálik (Žilina) 8,1

Ak bude v takýchto výkonoch pokračovať, Žilina ho asi neudrží. Stále iba 22-ročný útočník nastúpil na svoj 100. zápas v Niké lige a okorenil ho dvomi gólmi, ktoré rozhodli o triumfe nad Skalicou. V tomto ročníku sa podieľal už na piatich zásahoch (3+2), lepšie je na tom iba Barseghjan (6+1).

Denis Alijagič (Žilina) 7,8

Aj ďalší mladík ukazuje svoj potenciál. Po príchode z Brna si síce miesto v základnej zostave hľadal, cez víkend v nej nastúpil prvý raz a odvďačil sa dôležitým gólom zo záveru prvého polčasu, keď ho ideálne našiel Ďuriš a český hráč z prvej nedal šancu Junasovi.

Jan Hladík (Ružomberok) 7,8

V minulej sezóne potreboval na dva góly až 24 zápasov, teraz dal rovnaký počet za úvodných päť vystúpení. Hladík rozhodol o víťazstve Ružomberka proti Podbrezovej, brankára Danka prekvapil prudkou strelou ľavačkou na bližšiu tyč. Rodený pravák dal oba zásahy slabšou nohou. Presadil sa v každom z ostatných troch súťažných duelov.

Hráč kola: Lukáš Štetina

Prvý ligový gól po viac ako piatich rokoch nakoniec nebol víťazný, za to pekný, keďže sa presadil ranou z priameho kopu. Štetina zažil minulý rok v lete zaujímavé štyria stretnutia, v ktorých dal tri zásahy, všetky v Európe, ale inak v tomto smere nie je nejako úspešný. Vzhľadom na jeho stopérsku pozíciu sa ani nemôžeme čudovať.

Keď však udrie, tak to stojí za to. Mnohí si určite spomenú na jeho krásne nožničky, ktoré rozhodli o postupe cez Lech Poznaň. V najvyššej slovenskej súťaži sa presadil premiérovo od sezóny 2011/12, keď obliekal dres Prešova. Krátko na to odišiel do Prahy, za desať rokov v Dukle a Sparte skóroval deväťkrát.

Štetina mal vo víkendovom súboji proti Košiciam aj veľmi dobré čísla defenzívnych štatistík, vyhral väčšinu súbojov. Trénerovi Gašparíkovi jasne ukázal, že sa na neho môže spoľahnúť. Pre Spartak však bude hlavné, aby začal zbierať body, pretože remízy na čelo tabuľky nestačia. Tých má Trnava už päť a len jedno víťazstvo.