Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 8. kola Niké ligy: Ďatko dominoval pred tromi hráči zo Žiliny a DAC

Ďatko sa stal najlepšie hodnoteným hráčom ôsmeho kola Niké ligy.
Ďatko sa stal najlepšie hodnoteným hráčom ôsmeho kola Niké ligy.Milan Štefánik/jimitof.sk
Niké liga má za sebou ôsmy víkend a s ním aj ôsme kolo ročníka 2024/25. Len tretíkrát v tejto sezóne sa odohral kompletný počet šiestich zápasov. Flashscore Správy tradične vybrali najlepšiu zostavu, v ktorej sú traja hráči zo Žiliny a Dunajskej Stredy. Nad všetkými ale dominuje podbrezovský Samuel Ďatko (24).
Najlepšia zostava 8. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Najlepšia zostava 8. kola Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Adam Danko (Podbrezová) 8,3

V Podbrezovej rastie brankár, ktorý môže mať pred sebou zaujímavú budúcnosť. Danko má stále iba 21 rokov, no dlhodobo predvádza výborné výkony. Potvrdil to aj pri výhre proti Michalovciam, ku ktorej prispel až ôsmimi zákrokmi, pričom hlavne pri strelách jeho menovca Danka, Kyziridisa či Pačindu boli tieto zákroky prvotriedne.

Obrancovia

Samuel Kopásek (Žilina) 8,0

Na pôde Košíc to v prvom polčase Žiline nešlo podľa predstáv, a tak po prestávke prišiel na ihrisko aj Kopásek. Ten zvýšil aktivitu na pravej strane a v závere sa stal hrdinom šošonov, keďže po výbornej zasekávačke vystrelil ľavačkou na zadnú tyč a korunoval otočku tímu spod Dubňa, ktorý v lige stále neprehral.

Ján Minárik (Žilina) 7,6

Sezónu začínal ako kapitán Žiliny, neskôr páska prešla na rukáv Káčera, ale Minárik je napriek tomu lídrom svojho tímu. Okrem zodpovedného defenzívneho výkonu sa v Košiciach prezentoval nesmierne dôležitým gólom na 1:1, keď si našiel center z rohového kopu a hlavou ho usmernil za Šípoša.

Roko Jureškin (Trnava) 7,7

Bývalý hráč Serede či Žiliny sa po návrate na Slovensko okamžite zabýval na ľavej strane trnavskej defenzívy a hneď začal podávať kvalitné výkony. Spartak v nedeľu zdolal Banskú Bystricu, pričom na začiatku gólovej akcie Ďuriša bol práve tento chorvátsky bek. Zľava vie byť nebezpečný a takisto defenzívne spoľahlivý.

Stredopoliar

Yhoan Andzouana (Dunajská Streda) 8,3

Dunajská Streda vydolovala tri body na pôde Skalice hlavne vďaka striedajúcim hráčom. Jedným z nich bol aj africký futbalista. V 90. minúte využil, že Nagy chytil kŕč, okamžite prihral do pokutového územia a Redzič sa postaral o víťazný gól stretnutia.

Miroslav Káčer (Žilina) 7,7

Po návrate zo Žitného ostrova dostal kapitánsku pásku a ťahá Žilinu k najvyšším métam. Šošoni stále držia krok so Slovanom. Samotný Káčer výborne zapadol do stredu podľa, kde diriguje hru a rozdáva presné prihrávky. Na konte má už tri asistencie, pričom jeho rekord v jednej sezóne Niké ligy je päť.

Samuel Ďatko (Podbrezová) 8,7

Mladý stredopoliar zažil svoj najlepší zápas v Niké lige. Prvýkrát prispel na viac ako jeden gól. Najskôr sa mu centrom z priameho kopu podarilo ideálne nájsť hlavu Yirajanga a tesne pred prestávkou ťažil z prihrávky Smékala, aby loptu rezolútne poslal pod brvno, čím sa postaral o víťazný zásah stretnutia proti Michalovciam.

Damir Redzič (Dunajská Streda) 8,3

Maďarský futbalista chytil na úvod ročníka výbornú formu. Z lavičky prišiel na druhý polčas a v závere rozhodol o výhre Dunajskej Stredy na pôde Skalice. Najskôr strelil víťazný gól a následne pridal aj poistku. Premiérovo sa v Niké lige presadil dvakrát v jednom stretnutí. Po siedmich dueloch má pritom skvelú bilanciu 4+1.

Redzič je na začiatku sezóny v dobrej forme.
Redzič je na začiatku sezóny v dobrej forme.Flashscore

Útočníci

Matúš Marcin (Michalovce) 7,9

Aj keď michalovský kapitán robil, čo mohol, prehru na pôde Podbrezovej sa ani jemu nepodarilo odvrátiť. Líder Zemplína na začiatku druhého dejstva po chybe Grešáka vykresal pre svoj tím iskierku nádeje zásahom na 1:2, ale ani jeho druhý gól v sezóne nestačil na body.

Patrik Voleský (Komárno) 8,0

Nováčik sa nachádza v pokojnom strede tabuľky, vyhral už tri zápasy a zároveň uspel druhýkrát po sebe. O úspechu proti Trenčínu rozhodol dvojgólový útočník Voleský, pre ktorého to boli premiérové zásahy v Niké lige. Najskôr využil chybu Šefčíka a následne hlavou poslal do siete center Šmehyla z priameho kopu.

Matej Trusa (Dunajská Streda) 7,9

Kapitán Dunajskej Stredy sa dostal do fantastickej formy. Žiadny iný hráč v tejto sezóne Niké ligy priamo neprispel na vyšší počet zásahov ako on (5+2). Pod víťazstvo v Skalici sa podpísal ako presnou strelou k žrdi, tak aj asistenciou na záverečnú poistku Redziča. V ostatných dvoch dueloch disponuje bilanciou 3+1.

Štatistiky Mateja Trusu.
Štatistiky Mateja Trusu.Flashscore

Hráč kola: Samuel Ďatko

Odchovanec podbrezovského futbalu sa v zime rozhodol skúsiť novú výzvu a prijať ponuku Žiliny. Tam však nemal pevné miesto v základnej zostave a keďže za béčko nastupovať nechcel, tak mu prišlo vhod, že sa na Horehronie mohol vrátiť v rámci hosťovania.

Zdá sa, že v známom prostredí znova získal správnu chuť do futbalu. Gólom a asistenciou výrazne prispel k jasnej výhre proti Michalovciam. Podľa hodnotenia Flashscore to bol jeho najlepší zápas v Niké lige, nikdy nemal lepšiu známku ako teraz (8,7).

Ďatko by mal pod vedením trénera Štefana Markulíka napriek stále mladému veku patriť medzi lídrov mužstva. V nedeľu predviedol 40 dotykov s loptou, rozdal tri kľúčové prihrávky, pričom mal 85-percentnú úspešnosť všetkých svojich pasov a vyhral väčšinu súbojov na zemi.