Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 9. kola Niké ligy: Nad kvartetom Slovana žiari Niarchos

Niarchos sa blysol dvomi gólmi.
Niarchos sa blysol dvomi gólmi.Tomáš Cicoň / FC Košice
Deviate kolo Niké ligy prinieslo ďalšie zaujímavé výkony a výsledky, z ktorých vznikla ideálna zostava podľa Flashscore Správ. Najlepšie hodnoteným hráčom sa tentoraz stal košický útočník Giannis Niarchos (22), dopĺňa ho hlavne kvarteto hráčov Slovana Bratislava.
Ideálna zostava 9. kola podľa Flashscore.
Ideálna zostava 9. kola podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Dominik Takáč (Slovan Bratislava) 7,8

Gólman Slovana síce na pôde Michaloviec inkasoval dva zásahy, ale okrem toho predviedol ďalších až osem zákrokov a doviedol svoj tím k siedmemu víťazstvu v sezóne. Belasí sa tak dobre naladili na utorkový sviatok, keďže na Tehelné pole príde jeden z najlepších klubov súčasnosti - Manchester City.

Obrancovia

Marek Ujlaky (Trnava) 7,8

Bojovnosť a obetavosť sú vlastnosti, ktoré tohto mladého stopéra vystihujú asi najlepšie. Trénerovi Gašparíkovi jasne dokazuje, že miesto v základnej zostave si zaslúži. V našej ideálnej jedenástke je druhý raz po sebe. Vďačí za to svojím spoľahlivým defenzívnym výkonom.

Oliver Podhorin (Skalica) 7,8

Skalica zaznamenala prvé víťazstvo v sezóne, ktoré na pôde Ružomberka v závere zariadil vlastný gól Seleckého, no ten vyrovnávajúci strelil skúsený obranca Podhorin. Bol jeho druhým v sezóne, opäť padol z pokutového kopu. Pod Čebraťom však 32-ročný bek takisto dirigoval defenzívu, ktorá inkasovala len raz.

Roko Jureškin (Trnava) 7,6

Po zranení kapitána Martina Mikoviča v pohárovom stretnutí na pôde Jaslovských Bohuníc zareagovala Trnava dosť dobre. Mužstvo síce má svoje problémy, ale ľavá strana defenzívy do tejto skupiny nepatrí. Jureškin sa hneď po príchode stal oporou tímu a predvádza spoľahlivé výkony.

Stredopoliari

Adrián Kaprálik (Žilina) 7,7

Fakt, že Žilina sa stále drží iba bod za Slovanom a na Tehelnom poli ho zmietla výsledkom 5:0, je spôsobený hlavne tým, že počas leta sa do tímu vrátili viacerí hráči zo zahraničia. Kaprálik nie je výnimkou, pričom k výhre na Komárnom prispel víťazným gólom. Po ôsmich dueloch má slušnú bilanciu 4+2.

Ridwan Sanusi (Podbrezová) 7,7

Výkony Podbrezovej v tejto sezóne sú po mnohých letných zmenách stále rozpačité. Železiari až v Trenčíne strelili prvý gól a získali premiérový bod, čo sa týka súbojov na ihriskách súperov. Sanusi sa v úvodnom polčase krásne zbavil Hájovského a potom efektne aj efektívne zakončil mimo dosah Katiča.

Marko Tolič (Slovan Bratislava) 7,8

Slovinský tvorca hry pokračuje v kvalitných výkonoch a potvrdzuje, že v prvej časti aktuálneho ročníka má naozaj výbornú formu. Jednou asistenciou prispel k výhre Slovana na pôde Michaloviec, v Niké lige ich má na konte štyri, čo je už teraz jeho druhý najlepší počin. Pokojne môže naháňať rekordných 11 z dresu Mariboru.

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 8,5

Arménsky futbalista je so siedmimi gólmi najlepším strelcom súťaže, k tomu pridal dve asistencie. Na všetko mu pritom bolo treba iba osem ligových duelov. Už teraz je za polovicou cesty k 13 zásahom z minulej sezóny. K výhre na Zemplíne prispel bilanciou 1+1.

Útočníci

Martin Rymarenko (Banská Bystrica) 8,1

Banskobystričania prehrali tretí raz po sebe a na víťazstvo čakajú šesť zápasov. Duel s Košicami stratili v závere, a to napriek tomu, že hrali dlhú presilovku. Rymarenko jeden gól strelil a na druhý asistoval, ale spoluhráči sa k nemu vo väčšej miere nepridali.

Giannis Niarchos (Košice) 9,1

Grécky útočník druhý raz v kariére strelil v rámci Niké ligy počas jedného stretnutia dva presné zásahy. Podľa Flashscore sa stal najlepším hráčom uplynulého kola. Niarchos otvoril skóre pod Urpínom, krátko pred prestávkou znova dostal Košice do vedenia a výrazne spríjemnil debut trénera Skuhravého.

Dávid Strelec (Slovan Bratislava) 7,8

Mladý útočník čakal na gól v drese Slovana takmer mesiac a pol, ale zabral v správny čas. Na pôde Michaloviec sa zapísal medzi strelcov hneď dvakrát, čím zariadil víťazstvo belasých. Celkovo má v lige na konte štyri presné zásahy a pokojne môže atakovať nástrel jedenástich gólov z predošlého ročníka.

Hráč kola: Giannis Niarchos

Nie je to iba Medved, ktorý ťahá ofenzívu Košíc. Niarchos mal síce po príchode na hosťovanie z Dunajskej Stredy o niečo slabší štart, ale skóroval do siete Podbrezovej. V poslednom čase zaznamenal gól aj za národný tím Grécka do 21 rokov, potom pridal asistenciu proti Žiline a teraz dvakrát prekonal Trnovského v bráne Banskej Bystrice.

Stále iba 22-ročný zakončovateľ, ktorý na Slovensku pôsobí od roku 2020, pokojne môže prekonať svoju najlepšiu sezónu 2022/23, keď v drese Zlatých Moraviec zaknihoval bilanciu 5+1. Niarchos v sobotu potreboval na dve trefy len dve strely a iba 45 minút, keďže na druhý polčas ho vymenil dos Santos.