Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Historický triumf Komárna. Tri body sme získali aj vďaka šťastiu, konštatuje Radványi

Košičania sa doma nepresadili.
Košičania sa doma nepresadili.FC Košice
Futbalisti Komárna hovorili po zisku historicky prvých bodov v najvyššej súťaži aj o šťastí. V zápase 5. kola Niké ligy triumfovali na ihrisku Košíc, keď v 80. minúte skórovali zo svojej jedinej strely na bránu. O pamätné víťazstvo sa gólom postaral rumunský útočník Nandor Tamás (23), nemalý podiel mal aj útočník Patrik Voleský (26), na ktorom sa vykartoval domáci kapitán Ján Krivák (30).

Košice - Komárno 0:1

Súboj vlaňajšieho nováčika so súčasným sa síce odohral v piatom kole, no pre Komárno šlo iba o tretí zápas v súťaži. V prvom doma podľahlo majstrovskému Slovanu (1:4), v druhom nestačilo v derby na DAC (0:2). Od toho momentu súťažný duel nehralo, keďže dva ligové si ich súperi preložili pre povinnosti v pohárovej Európe.

Takmer trojtýždňová zápasová prestávka mužstvu pomohla, keďže sa po nej tešilo z historického víťazstva. "Je to dobrý pocit, konečne máme tri body. Dlho sme čakali na zápas a sme radi, že sme bodovali v Košiciach, ktoré doteraz hrali dobre," konštatoval Voleský, ktorého po polhodine hry dvakrát v krátkom slede fauloval Krivák a dostal červenú kartu.

Krivák videl v zápase dve žlté aj červenú kartu.
Krivák videl v zápase dve žlté aj červenú kartu.FC Košice

"Košice sa po vylúčení zatiahli do defenzívy a ťažko sme sa presadzovali. Napokon sme skórovali z jedinej veľkej šance," narážal Voleský na zásah Tamása, ktorý prišiel po tom, ako Rumun dostal prihrávku za obranu domácich a pred brankárom Šípošom nezaváhal.

Domáci mali napriek oslabeniu viac streleckých pokusov (19:7) i striel na bránu (2:1), ale hostia odchádzali spokojnejší vďaka vyššej efektivite. "Priklonilo sa k nám aj šťastie a vďaka tomu si odvážame tri body," uviedol tréner Mikuláš Radványi.