Hlavným cieľom je záchrana, hovorí Radványi. Posily? Ak to nepôjde, zariadime sa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hlavným cieľom je záchrana, hovorí Radványi. Posily? Ak to nepôjde, zariadime sa

Radványi má dosť skúseností na to, aby pomohol Komárnu udržať sa v Niké lige.
Radványi má dosť skúseností na to, aby pomohol Komárnu udržať sa v Niké lige.Profimedia
Komárno sa ako nováčik pripravuje na Niké ligu, kde bude mať náročnú úlohu vyhnúť sa záchrane. Na úvod prípravného obdobia prišla remíza s Újpestom a v stredu prehra na pôde Podbrezovej, po ktorej hlavný tréner Mikuláš Radványi (55) poskytol krátky rozhovor pre Flashscore Správy.

Ako ste zatiaľ spokojný s tým ako sa vyvíja príprava?

"Skúšame rôzne veci. Aj v zápase proti Podbrezovej som videl solídne veci, no takisto netaktické, ktoré treba vylepšiť. Vieme, že najvyššia súťaž je niečo iné ako druhá liga. Preto som veľmi rád, že sme toto stretnutie hrali. Chlapci na vlastnej koži cítili, aký posun tam je a ako agresívne sa tam hrá. Pre mňa to bol poučný zápas. Hľadáme ideálnu zostavu, aby sme boli v Niké lige konkurencieschopným tímom."

Ste spokojný so súčasnou skladbou tímu?

"Noví hráči potrebujú čas, aby sa aklimatizovali. Prišli futbalisti, ktorých som chcel a som s nimi spokojný. Takisto prišli hráči, ktorých som poznal už predtým ako Špyrka alebo Pillár. Sú tam aj mladí. Chcel som hlavne dynamických futbalistov. Samozrejme, teraz sme ešte vo fáze prípravy, čiže hráči sú unavení, ale na ligu to bude určite iné."

V akej fáze prípravy sa momentálne nachádzate?

"Prvých desať dní sme sa zameriavali na fyzickú prípravu, aby sme kondične boli dobre pripravení a teraz už máme zápasy, hráme prakticky každý tretí deň. Chcem, aby už hráči nabrali zápasovú kondíciu. Pevne verím, že po sobote, keď budú dva týždne do ligy, to už nebudeme veľmi meniť. Budem chcieť hrať s hráčmi, s ktorými rátam do ligy."

Pracuje Komárno aj na ďalších príchodoch?

"Uvidíme. Momentálne máme 23 hráčov. Prestupy môžeme robiť do septembra. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať prvých päť či šesť kôl a podľa toho sa zariadime."

Stanovili ste si cieľ v Niké lige?

"Pre nováčika je vždy cieľom, aby sa zachránil a to je prvoradé aj pre nás."

Ako vnímate fakt, že budete hrať v Zlatých Moravciach?

"Aj druhú ligu sme hrali v Šali. Chlapci sú teda zvyknutí, že každý zápas sme hrali vonku. Dúfam, že problém s tým nebude, ale na druhej strane by pre nás bolo ideálne, keby sme mohli privítať Slovan, Dunajskú Stredu alebo Trnavu na vlastnom štadióne. Bohužiaľ sa s tým nedá nič robiť. Musíme sa pripraviť tak, aby sme v Zlatých Moravciach našli dobré podmienky a získali čo najviac bodov."