Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Iné hracie dni i centrálny systém VAR. Aké zmeny prináša Niké liga?

Juraj Kucka zostáva jednou z najväčších tvárí Niké ligy.
Juraj Kucka zostáva jednou z najväčších tvárí Niké ligy.TASR
Futbalová Niké liga prešla pred blížiacou sa sezónou 2024/2025 výraznou zmenou z hľadiska vysielania. Namiesto ostatných rokov, keď bolo hracie kolo rozdelené na tri dni, sa v tomto ročníku už v piatok hrať nebude. Všetky zápasy sa tak odohrajú výlučne počas víkendu, píše sa v tlačovej správe na nikeliga.sk.

Prehľadnejšie sú vysielacie časy televíznych i Voyo zápasov. Televíznemu duelu na Dajto bude patriť sobotný večer so začiatkom o 20:30 od júla do polovice októbra a následne aj pri vyvrcholení sezóny, tzn. od polovice apríla až do záverečného kola.

Jesenné a zimné televízne duely budú štartovať v sobotu o 18:00. Zvyšné sobotné či nedeľné prenosy na Voyo budú mať v tom istom období výkop o 18:00, na jeseň a v zime o 15:30.

Nedeľňajší Voyo zápas týždňa bude mať počas celej sezóny výkop o 18:00. Chýbať nebude detailné štúdio zo štadióna so zaujímavými hosťami či doplnkovým programom. 

Program otváracieho víkendu Niké ligy.
Program otváracieho víkendu Niké ligy.Flashscore

Pre televízneho diváka je pozitívnou novinkou zvýšenie počtu kamier. Všetky zápasy Niké ligy sa po novom budú vysielať minimálne na sedem kamier. Televízne duely a Voyo zápasy týždňa bude snímať deväť kamier. Súčasťou Niké ligy naďalej zostávajú Zápasy mesiaca, ktoré sa budú produkovať na 12 kamier vrátane super slow-motion.

So zvýšením produkčných štandardov súvisí aj centrálne riešenie systému VAR na všetkých zápasoch Niké ligy, na ktorom Únia ligových klubov spolu s partnermi intenzívne pracuje, píše sa v tlačovej správe.

"Našou snahou je ustáliť časy zápasov v maximálnej možnej miere, vychádzame však aj v ústrety klubom. Tímy, ktoré vo štvrtok nastúpia na stretnutia Európskej či Konferenčnej ligy, budú v Niké lige primárne nastupovať v nedeľu, sobotňajší večer zas bude patriť televíznemu stretnutiu na Dajto," vyhlásil Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.