Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kmeťa chcú mnohí, reálny je prestup do Ameriky. Nebudeme za každú cenu tlačiť, tvrdí agent

Odíde Kmeť z Trenčína ešte počas tohto leta?
Odíde Kmeť z Trenčína ešte počas tohto leta?TASR
Obranca Matúš Kmeť (24) patrí k najväčším talentom Niké ligy a dá sa očakávať, že čoskoro Trenčín opustí. Záujem o tohto hráča je značný z mnohých klubov.

Pred niekoľkými mesiacmi sa s menom člena širšieho kádra slovenského národného tímu spájali aj Schalke či dokonca Feyenoord, ale to už reálne nie je. Hráčov agent Richard Čech však v rozhovore pre tvnoviny.sk prezradil, že momentálne je veľmi sľubný presun do zámorskej MLS.

"Od polovice mája komunikujeme s Minnesotou. Po úvodných rozhovoroch a prejavení záujmu sme spolu s Matúšom absolvovali aj videohovor so športovým riaditeľom. Mali pripravenú perfektnú prezentáciu o klube, zostrihané videá z Matúšovej hry a prvýkrát som zažil, že niekto odprezentoval hráčovi aj jeho slabiny," povedal Čech.

Poskytol aj ďalšie detaily. "Minnesota bola v kontakte aj s Trenčínom, podľa mojich informácií sú blízko k dohode. Hráčove podmienky sú tiež na 90 percent dohodnuté, ale keďže v MLS platia úplne iné finančné pravidlá a stropy pre kluby a pre hráčov prvýkrát tam prichádzajúcich, stále pracujú s rozpočtom, aby sa do neho vtesnali," vysvetlil pre tvnoviny.sk.

Tím Minnesoty však nie je jediným záujemcom o služby krajného futbalistu. "V zime sa ozvali z Vancouveru a Matúš zostal zaskočený. Veľmi dlho nad tým premýšľal. Záujemcov v tom čase odradila jeho cena, opäť pre finančný strop a rozpočet, pretože všetky náklady na transfer sa sčítavajú," pokračoval Čech.

Kmeť počas sezóny 2023/24 odohral za Trenčín 32 ligových zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pridal päť asistencií, ale ďalších päť jeho centrov si hráči súpera zrazili do vlastnej brány. Na pravej strane defenzívy bol nesmierne nebezpečný.

"Matúš je veľmi zaujímavý pre americký trh. Z MLS vieme ešte o ďalších dvoch kluboch, u ktorých je vysoko na zozname, zatiaľ však k ničomu konkrétnemu neprišlo, a tak nie je dôvod o nich nahlas hovoriť. Okrem Ukrajiny je vysoko reálny transfer do každého susedného štátu. Pritom hovorím o kluboch, ktoré vo svojich ligách hrajú v hornej polovici tabuľky," prezradil pre pre tvnoviny.sk.

Viacerí skauti budú priamo na štadióne sledovať jeho výkony vo štvrtkovom zápase proti Galatasarayu. "Dohodli sme sa s Matúšom, že nebudeme za každú cenu tlačiť na odchod z klubu len preto, aby prestúpil. Je rozumný, vie, že celý transfer by mal dávať zmysel pre jeho ďalšiu kariéru," prezradil Čech.

"Vnútorne sa nastavil tak, že je pripravený odohrať za Trenčín aj celú nasledujúcu sezónu a byť ešte lepším hráčom. U neho nie je otázka, či raz prestúpi z našej ligy, iba kedy. Na dobré veci sa v živote čaká," dodal agent.