Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania odštartovali prestupové leto, prichádza k nim víťaz pohára Zsigmund

Zsigmund bude v kariére obliekať dres iba druhého klubu z najvyššej slovenskej súťaže.
Zsigmund bude v kariére obliekať dres iba druhého klubu z najvyššej slovenskej súťaže.Tomáš Cicoň/fckosice.sk
Nikéligové FC Košice odpálili prestupové obdobie vo veľkom štýle, keď sa dohodli na trojročnej zmluve (do konca júna 2027) s teraz už bývalým kapitánom Ružomberka, aktuálnym víťazom Slovenského pohára a defenzívnym stredopoliarom v jednej osobe Marekom Zsigmundom (27).

Zsigmund pôsobil v kariére až na krátke hosťovanie v Liptovskom Hrádku iba v Ružomberku. Na Liptove debutoval v najvyššej súťaži v sezóne 2018/19, medzi domácou elitou odohral 99 duelov, v ktorých dal dva góly a na päť prihral. Teraz sa ako voľný hráč sťahuje do Košíc, kde by mal vystužiť stred poľa.

"Získali sme hráča, ktorý skúsenosťami a štýlom hry dokáže dodať stabilitu mužstvu. Podľa mňa je veľkým úspechom, že tu pokračuje v kariére a zároveň je to odkaz, že FC Košice je veľkým lákadlom pre hráča, ktorý v minulej sezóne ako kapitán vyhral Slovnaft Cup. Marek, samozrejme, nie je jediný hráč, ktorý sa k nám v blízkej budúcnosti pridá," uviedol športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas.

Zsigmund vľavo spoločne s Farkasom.
Zsigmund vľavo spoločne s Farkasom.Tomáš Cicoň/fckosice.sk

Ako vraví sám Zsigmund, po takmer mesiaci sa vracia na miesto, kde 1. mája 2024 dvihol nad hlavu trofej pre víťaza Slovenského pohára v pozícii kapitána.

"Spočiatku bolo mojou prioritou ostať v Ružomberku, ale zároveň som dlhšie registroval záujem z Košíc. Zástupcovia FC ma skutočne veľmi chceli získať a cítil som, že interes z ich strany je seriózny a úprimný. Oslovil ma potenciál košického klubu a taktiež krásny štadión, na ktorom som pred mesiacom dosiahol najväčší úspech mojej kariéry. Všetko sa napokon zvrtlo v prospech žlto-modrých a som rád, že som tu," vraví 27-ročný defenzívny stredopoliar.

O tom, že to so zotrvaním na strednom Slovensku myslel vážne, hovorí aj jeho príspevok na sociálnej sieti z uplynulej nedele.

"Ahojte, Ružomberčania. Všetko má svoj začiatok, ale aj koniec. Je mi to ľúto, ale musím sa s vami rozlúčiť. Veľmi som chcel ostať v mojom rodnom klube. Nakoniec je to všetko inak. Človek niekedy potrebuje zmenu a nový impulz. Veľmi sa teším na novú výzvu, do ktorej vložím celé srdce a všetko, čo vo mne je. Rokovania prebehli, ale nie všetko bolo také, ako som si predstavoval a ja už musím myslieť hlavne na seba…," napísal Zsigmund na Instagrame.