Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania prídu o oporu. Pačinda s klubom rozviazal kontrakt, proti AS Rím ho čaká derniéra

Erik Pačinda odohrá v pondelok posledný zápas za FC Košice.
Erik Pačinda odohrá v pondelok posledný zápas za FC Košice.Tomáš Cicoň/fckosice.sk
Ofenzívny univerzál Erik Pačinda (35) končí po vyše tri a pol roku v FC Košice. Správa prišla ako blesk z jasného neba, skúsený hráč sa dohodol s klubom na rozviazaní kontraktu, uvádza stránka fckosice.sk.

Pačinda bol kapitánom, jednou z opôr a zároveň veľkou futbalovou osobnosťou pri košickom návrate medzi slovenskú elitu. Za FC strelil v 2. lige 32 gólov v 66 dueloch, ďalšie dva zásahy pridal v siedmich minulosezónnych zápasoch Niké ligy. Posledné súťažné stretnutie odohral ešte 25. októbra 2023 v pohári proti Šamorínu, odvtedy laboroval s achilovkou.

"Som rád, že som tu mohol byť a pomôcť vrátiť košický futbal tam, kam patrí. Keď som sa v roku 2021 do Košíc vrátil, bolo to s jediným cieľom - postúpiť do prvej ligy! Podarilo sa to síce až na tretí pokus, ale doviedol som Košice ako kapitán do ligy a z toho mám najlepší pocit. Aj preto, že keď som sa vrátil, vtedajšie podmienky zďaleka nepripomínali tie, čo sú tu teraz," rozhovoril sa bývalý hráč rakúskeho SV Horn, francúzskeho Tours, Dunajskej Stredy, českej Viktorie Plzeň, poľskej Korony Kielce, Trnavy i bývalých košických celkov - 1. FC, MFK, respektíve FC VSS.

Pačinda priviedol Košice k postupu do Niké ligy v pozícii kapitána.
Pačinda priviedol Košice k postupu do Niké ligy v pozícii kapitána.Šimon Pavlišin/fckosice.sk

"Možno to znie neuveriteľne, ale vtedy, keď sme ešte pôsobili v Čermeli, sme si prali tréningové a zápasové veci doma. Nikto z nás však nefrflal. Robili sme to, čo bolo povedané, pretože každý z nás myslel iba na postup. Postupne sa to zlepšovalo a dnes už to je špičkové, za čo patrí vedeniu klubu veľká vďaka," pokračoval.

"Máme krásny štadión, moderné zázemie, kvalitnú regeneráciu. O tom sme mohli pred pár rokmi iba snívať. Môžem povedať, že za tri a pol roka som si to tu užil, či už v druhej lige, ale i v prvej. Som rád, že sme minulý rok postúpili a teraz to treba čo najdlhšie udržať," zaželal si Pačinda, ktorý bol kapitánom aj počas jesene 2023. Pásku v jeho neprítomnosti mali na rukáve Martin Šindelář, Dominik Kružliak či Žan Medved.

Štatistiky Erika Pačindu v ostatných sezónach.
Štatistiky Erika Pačindu v ostatných sezónach.Flashscore

S domácim dresom sa rozlúči v pondelok proti AS Rím, počas ktorého odohrá určitú časť zápasu. "Málokomu sa toto podarí a som rád, že to takto vyšlo. Lepší zápas na rozlúčku som si ani nemohol priať. Možno na akýkoľvek ligový súboj by v Košiciach nebolo vypredané, ale teraz bude hľadisko proti európskemu gigantovi kompletne zaplnené. O to krajšie to bude a som za to úprimne vďačný. Určite si svoj úsek na ihrisku užijem. Čo viac si môže hráč priať?" zamyslel sa hráč, ktorému nikto nepovie inak ako "Pači".

To, že Pačindov odchod bol zahalený rúškom tajomstva, potvrdzuje aj jeho vyjadrenie, ktoré bolo vydané v piatok krátko pred 13:00. "Momentálne ešte nikto nevie, že v Košiciach končím, pretože toto je moje prvé vyjadrenie na túto tému. Uvidíme, čo bude teraz. Chuť do futbalu mi nechýba, som otvorený všetkému. Nechám sa prekvapiť," uzavrel futbalista, ktorý štyrikrát reprezentoval Slovensko, pričom sa raz aj presadil.

Košice - AS Rím (pondelok, 19:30)