Koštrna po odchode z Trnavy ostáva v Niké lige, dohodol sa s Podbrezovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koštrna po odchode z Trnavy ostáva v Niké lige, dohodol sa s Podbrezovou

Koštrna bude od novej sezóny nastupovať za Podbrezovú.
Koštrna bude od novej sezóny nastupovať za Podbrezovú.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Skúsený slovenský obranca Kristián Koštrna (30) sa stal novým hráčom FK Železiarne Podbrezová. So železiarmi sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Rodák z Hlohovca bol od roku 2021 stálicou v zostave Trnavy, ale po minulej sezóne mu skončila zmluva a nedohodol sa na novom kontrakte. S týmto mužstvom dvakrát vyhral Slovenský pohár. V Niké lige odohral 150 stretnutí. Na konte má 25 odohraných stretnutí v predkolách či skupinovej fáze Európskej alebo Konferenčnej ligy.

Počas mládežníckej kariéry bol súčasťou anglického Wolverhamptonu. Pôsobil tiež v Dunajskej Strede, rakúskom Parndorfe, bulharskom Pirin Blagoevgrad alebo rumunskom tíme Rapid Bukurešť. Slovensko reprezentoval v kategóriách od U15 po U21.

"Rozhodovanie nebolo až také ťažké, pretože po skončení zmluvy v Trnave sme sa nedohodli na novom kontrakte. Prišla táto možnosť. Najskôr som síce neveril, že sa to môže stať, ale nakoniec sa to podarilo. Som veľmi rád, že môžem byť v Podbrezovej. Teším sa na spoluhráčov, ľudí, ktorí dúfam, že budú chodiť na futbal a my ich budeme baviť našou hrou, ale musím sa poďakovať aj Trnave. Vážim si, že tu môžem byť," povedal Kristián Koštrna pre klubový web Podbrezovej.

"Je to príchod, z ktorého sa tešíme a na ktorý sa veľmi spoliehame. Kristián je skúsený a rešpektovaný hráč našej ligy. Verím, že svoje kvality preukáže aj v Podbrezovej, že sa mu bude dariť a budú sa mu vyhýbať zranenia. Prajem mu veľa šťastia, aby sme spoločne dokráčali k stanoveným cieľom. Týmto prestupom sme sa aj pripravili na odchod nášho dôležitého hráča. Počítame s tým, že neudržíme Mareka Bartoša. Ak chceme byť ďalej úspešní, tak sme potrebovali vekovo a kvalitatívne podobného hráča," nechal sa počuť generálny manažér Miroslav Poliaček.