Kozák v Košiciach končí. V snahe udržať Niké ligu povedie mužstvo Geri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kozák v Košiciach končí. V snahe udržať Niké ligu povedie mužstvo Geri

Geri bude viesť Košice do konca sezóny.
Geri bude viesť Košice do konca sezóny.fckosice.sk
Vedenie futbalového klubu FC Košice ukončilo spoluprácu s trénerom Jánom Kozákom ml (44). V záverečnom zápase skupiny o udržanie sa v Niké lige ho nahradí Gergely Geri (47). Košičania sú na predposlednom 11. mieste tabuľky a iba víťazstvom v sobotňajšom zápase proti Michalovciam sa vyhnú baráži.

Pred záverečným stretnutím nadstavbovej časti strácajú Košice na Michalovce tri body. Zemplínčanov privítajú v sobotňajšom záverečnom zápase a na potvrdenie záchrany potrebujú vyhrať. Akýkoľvek iný výsledok bude znamenať záchranu Michaloviec.

Košice - Michalovce (sobota, 17:00)

"Sme v neľahkej situácii a uvedomujeme si, že v sobotu pôjde o všetko. Cítime, že mužstvo potrebuje nový impulz. Rozhodli sme sa preto pre zmenu na trénerskom poste, kde bude do konca sezóny pôsobiť Gergely Geri. Jánovi Kozákovi mladšiemu a jeho asistentom v mene celého klubu ďakujem za ich prácu a do budúcnosti im želám všetko dobré," informoval prezident klubu Dušan Trnka.

Ten požiadal v tejto situácii o pochopenie s prísľubom, že podrobnejšie sa k tejto téme vyjadrí až po sezóne.

Asistentom Geriho do konca sezóny bude Roman Hudec, ktorý sa prednedávnom dohodol na ukončení spolupráce s MFK Skalica, kde od začiatku sezóny pôsobil ako asistent trénera Pavla Majerníka. Medzitým prijal ponuku na post hlavného trénera v Zlatých Moravciach, kde sa ujme kormidla od začiatku budúcej sezóny.

Do konca mája je však ešte voľný a preto prijal bleskovú ponuku z Košíc do záveru sezóny. Zaujímavé je, že pred sobotňajším zápasom Skalica - Košice ešte absolvoval oficiálnu rozlúčku so Záhorákmi. Geri je v poradí štvrtým trénerom žlto-modrých v tejto sezóne.