Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ktorí hráči sa pobijú o titul najlepšieho strelca novej sezóny Niké ligy?

Kto sa stane najlepším strelcom Niké ligy v sezóne 2024/25?
Kto sa stane najlepším strelcom Niké ligy v sezóne 2024/25?TASR
Nová sezóna Niké ligy klope na dvere a jednou z dôležitých otázok bude to aj, kto sa stane kráľom strelcov. Adeptov je viacero a práve na nich sa pozreli Flashscore Správy.

Dávid Strelec

Slovenský útočník ukončil minulú sezónu s jedenástimi gólmi, čo bolo piate najvyššie číslo. Dlhodobo sa pohyboval medzi najlepšími skôr takým nenápadným spôsobom. Po dobrom európskom šampionáte sa však na neho začína pozerať čoraz viac očí. Každopádne, samotný 23-ročný útočník je v súčasnom Slovane veľmi dôležitým hráčom a ak mu vydrží aktuálna forma, tak môže byť veľkým postrachom defenzív.

Tigran Barseghjan

Arménsky futbalista bol v minulej sezóne s trinástimi gólmi najlepším strelcom a s jedenástimi asistenciami lídrom štatistík aj v tomto smere. Zažil životný ročník, pričom by naň veľmi rád nadviazal. Dôležité bude aj to, či sa mu vyhnú zdravotné problémy, ktoré ho postretli už v prípravnom zápase proti Petržalke. V prípade priaznivých okolností ale má všetky predpoklady na to, aby znova odohral veľmi úspešnú sezónu.

Róbert Mak

Skúsený krídelník nikdy nepatril medzi vyhlásených kanonierov, ale dôležité góly vždy vedel strieľať. Počas dvoch sezón v Sydney zaknihoval zhodne po desať ligových zásahov, okrem toho sa mu darilo ešte v drese PAOK-u, kde ich dal dva razy v rade zhodne sedem. V rámci národného tímu sa prezentoval šestnástimi zásahmi. Silný trojlístok Slovana si však v novej sezóne presné zásahy bude deliť určite vo vysokom počte.

Róbert Pich

Ešte pred odchodom do zahraničia mal v drese Žiliny dve sezóny, v ktorých dal dokopy v rámci ligy aj pohára až 26 gólov, čo je výborné číslo. Celkovo za tím spod Dubňa zaknihoval v 48 vystúpeniach 28 ligových zásahov. Počas minulého ročníka sa presadil dvanásťkrát, ide o jeho najlepšie číslo v kariére. Pich napriek pokročilému veku prináša do Trnavy obrovské skúsenosti a takisto nebezpečenstvo pred bránou súpera. S Michalom Ďurišom budú vedieť zavariť každému tímu. Spoločne hrávali na začiatku svojich kariér v Banskej Bystrici.

Matej Trusa

Trusa hlavne v závere minulej sezóny vygradoval svoje výkony a okorenil ich dvomi hetrikmi. V záverečných štyroch kolách dal sedem gólov a to sú priam famózne čísla. Samotný mladý útočník a aj Dunajská Streda veria, že si túto formu prenesie aj do nadchádzajúceho ročníka.

Ladislav Almási

Ofenzívna sila DAC-u bude vzhľadom na očakávania od Trusu a príchod Almásiho veľkou zbraňou. Ten prichádza do materského klubu na ročné hosťovanie z Ostravy, v ktorej drese strelil počas sezóny 2021/22 v rámci najvyššej českej súťaže až šestnásť presných zásahov a bol tretím najlepším strelcom celej súťaže.

Martin Rymarenko

V rebríčku nemôže chýbať ani dvanásťgólový strelec z minulého ročníka. Rymarenko sa stal jednou z najväčších komét, pretože ho iba jeden gól delil od prvej priečky. Banská Bystrica verí, že tento nástrel minimálne zopakuje, čo bude kľúčové v snahe o úspech, nakoľko s Polievkom a Depetrisom odišlo celkovo šestnásť zásahov.

Kto môže prekvapiť?

Do boja o korunu kráľa strelcov rozhodne musíme počítať z minulej sezóny s desaťgólovým Michalom Ďurišom, pričom rovnaký počet zásahov dal aj mladý Nino Marcelli a ak jeho progres pôjde stále nahor, pokojne môže tieto čísla vylepšiť. Pri kvalite mien Slovana je ale veľká pravdepodobnosť, že góly sa rozložia na viacero hráčov.

Pre Košice budú kľúčové góly Žana Medveda, v prípade Michaloviec sa toto tvrdenie ešte znásobuje u kapitána Matúša Marcina. Podbrezová zas bude veriť, že gólovú potenciu z prípravy si prenesie do ligy Roland Galčík, ktorý sa v posledných sezónach strelecky trápil. Vyskočiť môžu aj ružomberský Jan Hladík a žilinský Dávid Ďuriš.