Kukučku čaká nemecká výzva. Brankár Trenčína sa dohodol s klubom z 2. Bundesligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kukučku čaká nemecká výzva. Brankár Trenčína sa dohodol s klubom z 2. Bundesligy

Kukučka mieri za novou výzvou.
Kukučka mieri za novou výzvou.Profimedia
Norimberg hlási príchod slovenského gólmana, do tímu účastníka 2. Bundesligy smeruje Michal Kukučka (22). Brankár trenčianskeho AS prichádza do nemeckého klubu v rámci bezplatného prestupu.

Kukučka v uplynulej sezóne odchytal za Trenčín osem duelov - sedem ligových a jeden pohárový. Celkovo má na svojom konte 79 seniorských súbojov v slovenskom profesionálnom futbale. Skúseností má aj s dresom reprezentácie do 21 rokov.

Olaf Rebbe, športový riaditeľ 1. FC Norimberg, k prestupu pre klubový web uviedol: "Michal je mladý a hladný brankár, ktorý už odohral takmer 80 profesionálnych zápasov v najvyššej slovenskej lige. Svojím vekom dokonale dopĺňa mladý brankársky tím a bude naďalej napredovať vo svojom rozvoji.“

Svoje pocity vyjadril aj samotný gólman: "Veľmi sa teším na prvé zahraničné skúsenosti. Chcem každý deň vydať zo seba to najlepšie, naučiť sa čo najviac a poskytnúť nášmu brankárskemu tímu čo najlepšiu podporu, aby sme mohli mať úspešnú sezónu.“

Kukučka doplní skupinu brankárov okolo Jana Reicherta, Christiana Matheniu a Nicolasa Ortegela. Jeho trénerom bude ikonický nemecký útočník Miroslav Klose.

Klose je novým trénerom Norimbergu. Hneď sme si padli do oka, priznal bývalý kanonier