Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kvalita Žiliny sa návratom opôr zdvihla. Nový prírodný trávnik nám pomôže, verí Minárik

Ján Minárik patrí tradične k žilinským oporám.
Ján Minárik patrí tradične k žilinským oporám.mskzilina.sk
Žilina v novej sezóne odohrala dva zápasy, keďže duel s Ružomberkom v predstihu Liptáci odložili pre povinnosti v Európe. Kompletnú porciu minút absolvoval kapitán Ján Minárik (27), ktorý v rozhovore pre Flashscore Správy rozprával o aktuálnej situácii v tíme spod Dubňa.

Dá sa po zisku štyroch bodov v úvodných dvoch kolách hovoriť o úspešnom vstupe Žiliny do sezóny?

"Chceli sme určite trojbodovo začať v Podbrezovej, ale taký je futbal. Ukázalo nám to nejaké veci, ktoré nám ešte škrípu a na ktorých sme začali pracovať v tomto týždni. Hneď sa aj ukázali v stretnutí proti Michalovciam."

Pred ním ste mali odložený stret Ružomberkom. Pocitovo vám to skôr pomohlo, alebo uškodilo? 

"Nedovolím si tvrdiť, či nám to pomohlo, či uškodilo. Boli sme nastavení tak, že nám stretnutie v Podbrezovej nevyšlo a chceli sme to čo najskôr odčiniť."

Žilina - Michalovce 3:1

Mužstvo nebolo úplne bez herného vyťaženia. Čo vám ukázal prípravný zápas proti Apollonu (1:2)?

"Nepripravovali sme sa vyslovene na Apollon. Celé dva týždne bola príprava zameraná na Michalovce, takže sme dobre vedeli, čo nás bude čakať. Tomu boli prispôsobené tréningy."

Keď sa vrátime k Zemplínčancom, ako hodnotíte prvé víťazstvo v ročníku?

"Myslím si, že sme do duelu vstúpili dobre. Vytvorili sme si veľa šancí, ale potrebujeme na tom pracovať, pretože ich musíme viac premieňať. Keď ubránime nebezpečnejšie útoky súpera, tak si nemôžeme dovoliť nechať streliť takýto jednoduchý gól zo štandardnej situácie. Inokedy by nás to mohlo stáť body. Určite nám to ukázalo veci, na ktorých musíme ďalej pracovať."

Minárik zatiaľ v novej sezóne nevynechal ani minútu.
Minárik zatiaľ v novej sezóne nevynechal ani minútu.mskzilina.sk

Trápenie v koncovke bolo badateľné. Zlom nastal po úspešnej penalte? 

"Určite by to bolo napätejšie, keby sa išlo do druhého polčasu s remízovým stavom. Aj keď sme do súboja vstúpili dobre a vyhrávali, tak prišiel inkasovaný gól. Ukázala sa však mentalita tímu. Dokázali sme, že sme silní a že sa vieme dostávať do šancí."

Čo hovoríte na nový trávnik, ktorý ste pokrstili tromi bodmi?

"Osobne som hral na živom trávniku na štadióne pod Dubňom vôbec prvýkrát v kariére. Bol to úžasný pocit. Všetci sme sa na to veľmi tešili. Tráva je trochu iná, ale určite si na ňu zvykneme. Dá sa na nej hrať pekný a rýchly futbal."

Doposiaľ ste doma hrávali na umelej, vonku na prírodnej. Pomôže vám, že budete mať rovnaký povrch v nohách celý rok?

"Verím tomu, že nám to veľmi pomôže, pretože takto budeme prakticky stále na prírodnej tráve a budeme na to zvyknutí. Keď sme doteraz hrávali doma, trénovali sme na umelej. Keď sme išli von, tak to bolo iné a dá sa povedať, že možno sme z toho boli mierne rozrušení, ale teraz si vieme zvyknúť na rôzne situácie, odskoky lopty a nebude sa to už meniť."

Najbližšie vás čaká Trnava, proti ktorej sa vám v minulej sezóne darilo. Patrí medzi obľúbených súperov?

"Nemôžem tvrdiť, že je to obľúbený súper, pretože každý je ťažký. Nevnímame históriu, to už je minulosť. Ideme do každého zápasu s tým, že ho chceme vyhrať. V Trnave sa nám ale hrá dobre. Je to asi tým, že tam je veľmi pekné futbalové prostredie a trávnik na skvelej úrovni."

Máte v novej sezóne ešte vyššiu motiváciu tým, že vám v závere minulého ročníka tesne ušla pohárová Európa?

"Veľmi nás to mrzelo, ale myslím si, že sme to už hodili za hlavu tým, že sme sa vrátili do tréningov a zápasov. Už je naplno rozbehnutá nová sezóna. Nikto to už nerieši, sústredíme sa na to, čo je pred nami. Všetci by sme chceli v tejto sezóne postúpiť do predkôl v Európe a uhrať tam pozitívny výsledok."

Tréner Ščasný absolvoval kompletnú letnú prípravu. Pomohlo vám to po jeho rýchlom jarnom príchode?

"Určite áno, ale pán tréner už veľmi rýchlo po príchode do nás dostal to, čo chceme hrať a hneď sa to ukázalo aj v prvých vystúpeniach. Začali sme hrať ofenzívnejšie. Už ku koncu minulého ročníka sa to blížilo k tomu, ako by sme sa chceli prezentovať. Prišli však aj noví chalani, takže sme si niektoré veci potrebovali zopakovať."

Okrem nových hráčov v tíme zotrval skúsený Hubočan. Kapitánsku pásku však máte vy. Čo to pre vás znamená?

"Veľmi si to vážim, ale nie je to len o kapitánskej páske. Všetci skúsenejší chalani sa to snažíme riadiť, pomáhať si. Nie je to len o jednom hráčovi, ale o viacerých lídroch."

Hubočan prináša do žilinského tímu veľké skúsenosti.
Hubočan prináša do žilinského tímu veľké skúsenosti.mskzilina.sk

Ako tímu pomohlo, že sa vrátili typy ako Kaprálik, Ďuriš alebo Káčer?

"Určite výrazne. Títo chalani odohrali zápasy aj v iných ligách, získali skúsenosti a ich kvalita stále rastie. Veľmi nám pomohli, ale hlavne v prvom kole sa ukázalo, že sa ešte potrebujeme lepšie zohrať. Napriek tomu si myslím, že s tým problém nebude a každým tréningom či kolom sa to zlepší. Som veľmi rád, že sa všetci vrátili. Konkurencia aj kvalita mužstva tým pádom stúpla. Všetci sa navzájom ťaháme nahor."