Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Len som prihral a išiel som sa tešiť, hovorí Sauer. Žilina je o dva kroky pred DAC

Žilinčania zažili ďalší skvelý večer.
Žilinčania zažili ďalší skvelý večer.TASR - Daniel Stehlík
Žilina je novým lídrom tabuľky, o bod preskočila Slovan a pod Dubňom tak budú tráviť reprezentačnú prestávku výborne naladení. Šošoni navyše po viac ako deviatich rokoch vyhrali na pôde Dunajskej Stredy, ak sa teda nepočíta úspech v Senci pri rekonštrukcii štadióna a vôbec premiérovo vyhrali v novej MOL Aréne.

Žilinčania zažívajú naozaj výborný vstup do novej sezóny. Ešte ani raz neprehrali, z deviatich duelov sedem vyhrali a dva remizovali. Okrem iného sa im podarilo vyhrať 5:0 na pôde Slovana, teraz sa na Žitnom ostrove zrodil výsledok 3:0. Zverenci trénera Ščasného majú skóre 22:6. To hovorí o najlepšej ofenzíve a druhej najlepšej defenzíve.

Dunajská Streda - Žilina 0:3

Na listinu strelcov sa zapísalo už štrnásť rôznych hráčov. Toľko gólov nedalo až deväť z dvanástich mužstiev. Okrem šošonov to dokázali iba Slovan (18) a Dunajská Streda (14). Aj to jasne svedčí o sile tímu, ktorá sa neopiera iba o niekoľko jednotlivcov.

Káder je výborne vyvážený mladými aj skúsenejšími hráčmi. To je rozdiel, ktorý si pod Dubňom pred štartom tejto sezóny uvedomili. V posledných rokoch tradične verili mladíkom, tí ale mali okolo seba málo veteránov. Príchodmi Hubočana, Káčera a naposledy Pekaríka vznikol priam ideálny mix. Ukazuje sa to aj na ihrisku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Pod víťazstvo v MOL Aréne sa dvomi asistenciami podpísal stredopoliar Mário Sauer. V podobných situáciách sa mu podarilo za obranou nájsť najskôr Kaprálika a následne aj Ďuriša.

"Pred zápasom som si pozeral štatistiky, kedy tu Žilina vyhrala naposledy. Bolo to dlhých deväť rokov a povedal som si, prečo by toto nemohol byť ten deň," povedal pre klubový web.

"Som rád za asistencie. Keď mi dajú domáci taký priestor, ako mi dali, len to posuniem Kapovi a Dedovi a idem sa tešiť. Fakt sa teším z osobného i tímového hľadiska. Verím, že v tomto budeme pokračovať aj po repre pauze," pokračoval Sauer.

Mladík chválil výkon celého tímu. "Vyšli nám brejky, po ktorých sme to zahrali výborne. Nebol to úplný zámer, no vyšlo nám to fantasticky. Zároveň by som vyzdvihol obetavosť celého tímu v defenzíve, kedy sme všetci jedenásti bránili a prakticky do ničoho nepustili domácich," doplnil.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Perfekcionista Michal Ščasný sa snažil krotiť emócie. "Nikdy nebudem stopercentne spokojný. Je však super, ako to  chalani zvládli. Dávam pred nimi klobúk dole. Dunajská má svoju kvalitu a prakticky do ničoho ju pred domácimi fanúšikmi nepustili," hodnotil žilinský kouč.

"Rozhodlo chcenie hráčov - odhodlanie, odvaha, agresivita. Tým sme jasne prevýšili domácich. Chceli sme ísť po tri body a chalani jasne ukázali, že za nimi išli od začiatku do konca. Vedeli sme, že po rýchlej strate lopty a návrate do defenzívy má Dunajská problémy. To sme nábehmi našich rýchlostných hráčov využili výborne, hoci nešlo o nejaký vopred dohodnutý plán," nechal sa počuť Ščasný.

Dunajskostredský tréner Xisco Muňoz nemohol byť po záverečnom hvizde spokojný. Jeho tím nevyhral druhý raz po sebe a na gól čaká už 180 ligových minút. Navyše zo štvrtej priečky stráca na druhý Slovan až osem bodov, vedúca Žilina má ešte o jeden viac.

"Pohľad na zápas je jednoznačný, ukázalo sa, že súper je dva kroky pred nami. V poslednej tretine ihriska bol efektívnejší ako my. Na tom musíme pracovať, aby sme boli na tejto úrovni. Nie náhodou Žilina vyhrala šesťkrát po sebe, je to momentálne najlepší tím v súťaži, má vyrovnanú ofenzívu s defenzívou. Nám nezostáva nič iné len ďalej tvrdo pracovať, aby sme mohli dosahovať naše ciele," zhodnotil Španiel.