Majster odštartoval letnú prípravu. Posilu v útoku by malo doplniť aj meno v obrane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majster odštartoval letnú prípravu. Posilu v útoku by malo doplniť aj meno v obrane

Slovan bude mať opäť tie najvyššie ambície.
Slovan bude mať opäť tie najvyššie ambície.Profimedia
Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava začali v pondelok letnú prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2024/25 aj s mladíkmi z akadémie. Belasí absolvovali v hustom daždi úvodný tréning na ihrisku s umelou trávou. V stredu ich čaká fyzické testovanie, a následne ďalšie dva bloky letnej prípravy.

Prípravu začali hráči s platnými kontraktmi, doplnení o mladíkov z akadémie. Po vypršaní hosťovaní sa na Tehelnom poli hlásili obranca Siemen Voet, ktorý strávil uplynulú sezónu v holandskej Fortune Sittard, a ofenzívny univerzál Adler Da Silva. Ten bol od septembra v druholigovom poľskom klube Stal Rzeszów a momentálne sa zotavuje po zranení. Slovan oznámil v pondelok aj príchod slovenského útočníka Róberta Maka, ktorý strávil predošlé dve sezóny v Sydney.

"Dnes sme sfinalizovali príchod Róberta Maka, a sme v záverečnej fáze rokovaní o predĺžení zmlúv pre Gurama Kašiu a Jabu Kankavu. Rovnako blízko sme k dotiahnutiu ďalšej posily do defenzívnych radov," skonštatoval generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. ohľadom doterajších i prebiehajúcich pohybov v kádri.

"Máme rozpracované viaceré rokovania, situáciu trochu komplikujú majstrovstvá Európy, ktoré zbrzďujú proces finalizácie príchodov. Riešime brankársky post, kde sme v rokovaní s viacerými menami, radi by sme to uzavreli čo najskôr. Chceme sa posilniť aj na ďalších pozíciách, či už v obrane, strede poľa a verím, že aj v útoku. Všetko je otvorené, mnohé kluby vyčkávajú práve z dôvodu blížiaceho sa európskeho šampionátu. Vieme, čo nás čaká, a chceme sa na to čo najlepšie pripraviť," povedal generálny riaditeľ majstrovského tímu.

Slovanu chýbali na úvodnom zraze piati hráči, ktorí majú reprezentačné povinnosti. Juraj Kucka, David Strelec a Guram Kašia smerujú na majstrovstvá Európy, Cesar Blackman je s panamským národným tímom a Nino Marcelli so slovenskou reprezentáciou do 21 rokov.

"Hráčov sme po troch týždňoch privítali a absolvovali sme prvý nábehový tréning. Príprava je rozdelená do troch cyklov. Po kratšom prvom sa presúvame na sústredenie, ktoré bude zamerané viac na rozvoj kondičných a silových schopností. Nasledovať bude herné sústredenie v Rakúsku s troma kvalitnými súpermi. Nie sme ešte kompletní, piati hráči sú s reprezentáciami, Filip Lichý sa vracia do nábehového tréningu. V priebehu desiatich dní do herného sústredenia chceme naplniť to, čo máme naplánované z pohľadu fyzickej pripravenosti mužstva," skonštatoval Boris Kitka, asistent trénera.

Na rakúskom hernom sústredení na Slovan čakajú prípravné zápasy s Ludogorcom Razgrad, Blau-Weiss Linz a rumunským Klužom. Záverečná previerka pred štartom predkôl európskych pohárových súťaží je naplánovaná na 3. júla na Tehelnom poli, súper rekordného tridsaťnásobného majstra bude čoskoro definitívne známy.

Plán prípravných zápasov A-tímu Slovana Bratislava:

23. jún: Ludogorec Razgrad – ŠK Slovan, prípravný zápas v Rakúsku

26. jún: Blau-Weiss Linz – ŠK Slovan, prípravný zápas v Rakúsku

29. jún: CFR Kluž - ŠK Slovan, prípravný zápas v Rakúsku

3. júl: predbežný termín generálky, súper vo finálnom štádiu rokovaní