Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Máme kvalitu a budeme bojovať o prvé víťazstvo v sezóne, hlási Gallovič pred Podbrezovou

Gallovič má zatiaľ plnú ligovú minutáž.
Gallovič má zatiaľ plnú ligovú minutáž.FC Košice / Tomáš Cicoň
Po domácej remíze s vicemajstrom z Dunajskej Stredy a prehre s Trenčínom čaká Košičanov druhé vystúpenie pred vlastnými fanúšikmi. Ich oponentom v treťom kole Niké ligy bude Podbrezová. Stredopoliar Dávid Gallovič (28) si je vedomý kvality protivníka, no avizuje, že káder z metropoly východu bude chcieť prvé víťazstvo v sezóne.

Pre klubový web sa Gallovič slovami vrátil k úvodným dvom kolám: "V oboch prípadoch sme hrali proti náročným súperom. Proti DAC-u sme podali dobrý výkon. Aj keď sme vyrovnali až z penalty v nadstavenom čase, myslím si, že sme boli lepší a bod za nerozhodný výsledok je minimálne zaslúžený. S Trenčínom sme inkasovali dva lacné góly, pričom viaceré šance sme nevyužili, čo aj rozhodlo. Celkovo sa nám jeden bod po dvoch kolách máli."

V otváracom zápase ligovej sezóny proti mužstvu zo Žitného ostrova dohrával Gallovič cez bolesť, z jedného zo súbojov si odniesol zranenie. "Na ukazováku pravej ruky sa mi odlomil kúsok kosti. Bola to nepríjemná bolesť a popravde stále to bolí, ale jednoducho som si to nechal otejpovať a hrám ďalej. Počas zápasu na to nemyslím a rozhodne sa preto v súbojoch nešetrím. Dá sa s tým hrať, preto som sa ani nepýtal z ihriska dole," priblížil nepríjemnú situáciu.

Gallovič túži potešiť divákov tromi bodmi.
Gallovič túži potešiť divákov tromi bodmi.FC Košice

Košičania majú po dvoch dueloch jeden bod a skóre 2:4, Podbrezová je na tom bodovo rovnako, v kolónke strelených gólov jej však svieti nula. Ako vníma svoju najbližšiu prekážku futbalista pôsobiaci na štadióne KFA?

"Zatiaľ súperili s náročnými protivníkmi, veď doma mali Žilinu a vonku Slovan. Je to kvalitný protivník, veľmi dobrý na lopte a behavý. Snažia sa hrať kolmo s krátkymi prihrávkami. Majú dobre fungujúci herný systém, takže nás čaká silný súper. Takisto však máme svoje kvality a určite budeme o naše prvé víťazstvo v tejto sezóne bojovať," prezradil pre fckosice.sk

V uplynulom ročníku sa oba celky stretli dvakrát. Februárovej remíze 0:0 predchádzalo osemgólové predstavenie v októbri, po ktorom sa z výhry 5:3 tešili železiari. Do scenára presných zásahov sa zapísal i Gallovič, rovnaký počin by rád zopakoval aj teraz.

Košice - Podbrezová (sobota, 20:30)