Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce kuriózny vlastný gól nezlomil. Atmosféra v kabíne je uvoľnenejšia, hovorí Marcin

Flashscore
Marcin strelil v tejto sezóne tri góly.
Marcin strelil v tejto sezóne tri góly.MFK Zemplín Michalovce
Michalovce v minulej sezóne veľmi dlho čakali na prvé víťazstvo, nakoniec sa zachránili až v baráži. Úvod tohto ročníka ich síce zachytil v lepšej forme, ale potom prišla séria troch prehier, na ktorú Zemplínčania odpovedali výhrou vo východniarskom derby s Košicami. Líder tímu Matúš Marcin (30) povedal viac o aktuálnej situácii v mužstve v rozhovore pre Flashscore Správy.

Ako hodnotíte zápas proti Košiciam?

"Myslím si, že pre divákov to bol veľmi dobrý zápas. Padlo päť gólov, bolo to ako na hojdačke. Raz sme vyhrávali, raz prehrávali. Nakoniec sme to dokázali dotiahnuť do víťazného konca. Konečne sme doma vyhrali, takže vládne spokojnosť."

Ako ste vnímali priebeh zápasu?

"Na Košiciach je vidieť pod trénerom Skuhravým herný progres, čo sa týka držania lopty a kombinácií. My sme si predstavovali rýchly úvod a to sa nám podarilo, skórovali sme. Mali sme hru pod kontrolou. Dostali sme však blbý gól na 1:1, keď brankárovi preskočila nohu malá domov. Pri zásahu na 1:2 sme si mysleli, že tam je nedovolený zákrok, ale nakoniec nebol. Chalani však výborne zareagovali a po krátko čase vyrovnali, následne rozhodli o výhre."

Takto sa Matúš Marcin tešil zo svojho gólu do siete Košíc.
Takto sa Matúš Marcin tešil zo svojho gólu do siete Košíc.MFK Zemplín Michalovce

Ako mužstvom otrasie taký smolný inkasovaný gól?

"Určite to s tímom zamáva. Niekedy sú takéto stretnutia o jednom góle, čo sa teraz nestalo, ale boli sme v situácii, keď sme vyhrávali, mali sme hru pod kontrolou. Košice si do toho momentu nevypracovali žiadnu veľkú šancu. Potom sa stane takáto malá domov. Bola tam nerovnosť na ihrisku. Môže to s mužstvom zamávať, ale som rád, ako sme na to zareagovali."

Košický obranca Krivák po zápase povedal, že Michalovce majú najhoršie ihrisko v lige. Čo si o tom myslíte?

"Ja som v Michalovciach štvrtú sezónu a musím povedať, že kvalita terénu je ešte v letných mesiacoch dobrá, ale keď sa začne ochladzovať, tak či už hlavná alebo aj tréningové plochy nie sú v takom stave ako majú napríklad Košice. My sme na to zvyknutí. Myslím si, že s tým čoraz viac počítajú aj súperi, takže viac-menej vedia, čo môžu očakávať. Vzhľadom na to prispôsobujú herný prejav. Košice chceli hrať kombinačne, bohužiaľ, na takomto ihrisku to je ťažké."

Predošlé zápasy Michaloviec.
Predošlé zápasy Michaloviec.Flashscore

Bodové rozdiely v tabuľke sú veľmi tesné. Aké je to z pozície hráča, že je to takto vyrovnané?

"Určite to vnímame. Videli sme to sami, že sme mali sériu troch prehier a spadli sme na posledné miesto, ale vieme, že ak príde šnúra výhier, tak sa pokojne môžeme posunúť do prvej šestky. Žilina a Slovan sú odstrihnutí, potom sú tie rozdiely naozaj malé. Bude iba na nás, koľko bodov sa nám podarí získať, aby naše umiestnenie bolo lepšie."

Ukončili ste sériu troch ligových prehier. Aké boli tie tri zápasy?

"Ako to viackrát spomínali aj spoluhráči, hra nebola zlá. Bolo to pozerateľné, mali sme prevahu na lopte, ale viazla nám koncovka alebo sme dostali smolný gól. Nevedeli sme na to zareagovať. Bohužiaľ, prehrali sme trikrát v rade. Doma sme to chceli odčiniť. Vždy sa hrá lepšie, keď dáte gól povedzme do 10. minúty. Potom je to uvoľnenejšie. Daria sa kombinácie, chytia sa aj ľudia na tribúnach. Niečo podobné by sme chceli zažiť aj v ďalšom zápase."

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Momentálne ťaháte sériu troch výhier, keďže ste dvakrát po sebe uspeli v pohári. Ako to pomohlo tímu?

"Aj tréner apeloval na to, že sa nemáme pozerať na to, či ide o ligové alebo pohárové stretnutie. V prvom rade ide o sebavedomie mužstva. Teraz sa nám podarilo zvíťaziť trikrát, čiže aj tréner hovorí, že sebavedomie musí byť vyššie a musí to byť cítiť na ihrisku. Sme radi za túto šnúru, aj v kabíne je uvoľnenejšia atmosféra."

V nedeľu vás čaká Skalica. Bude to ďalší šesťbodový zápas?

"Určite áno. Skalica mala dobré výsledky, vyhrala v Ružomberku a aj proti Komárnu, takže sa v tabuľke vyhupla vyššie. Teraz síce prehrala v Trenčíne, ale určite sa bude chcieť za tento výsledok revanšovať. Zápasy proti Skalici sú vždy náročné, ale verím, že keď sa dobre pripravíme, tak môžeme zvíťaziť."