Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce uštedrili Skuhravému prvú prehru, DAC remizoval na Liptove. Uspel Trenčín

Michalovce na domácej pôde zdolali Košice.
Michalovce na domácej pôde zdolali Košice.TASR - František Iván
Futbalisti Michaloviec vyhrali v sobotnom zápase 11. kola Niké ligy a poskočili z posledného miesta tabuľky. Trenčín zdolal Skalicu, zatiaľ čo Ružomberok si rozdelil body s Dunajskou Stredou.

Michalovce - Košice 3:2

Michalovce mali výborný vstup do zápasu, pretože po centri Kyziridisa sa na dvakrát presadil Matúš Marcin. Prvú strelu mu síce Šípoš vytesnil, ale na dorážku už tento brankár nemal nárok. Následne prišiel nešťastný moment pre Bokrosa, ktorého v súboji zbúral Volanakis. Maďarský obranca hrajúci ako útočník si zranil ruku a musel striedať.

Vedenie domácich mohol zvýšiť Ikoba, jeho zakončenie opečiatkovalo brvno. Košice vyrovnali kuriózne zásluhou veľkého šťastia, Franck Bahi poslal jednoduchú malú domov, tú chcel brankár Sahinovič z prvej odkopnúť, lenže tesne pred nohou mu lopta poskočila na trávniku a doskákala až za čiaru.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Pred prestávkou odkopol loptu z čiary Dzotsenidze a Sahinovič sa blysol pri rane Galloviča z diaľky. Hostia v druhom polčase otočili skóre. Karlo Miljanič síce vo veľkej možnosti nemieril najskôr presne, no v 59. minúte Niarchos vyhral súboj s Volanakisom, pred gólmanom prihral a chorvátsky útočník nemohol netrafiť prázdnu bránu.

Bol to jeho prvý gól v Niké lige. Zemplínčania dokázali takmer okamžite vyrovnať. Striedajúci Stanislav Danko sa do lopty oprel poriadne tvrdo a z diaľky nedal ranou do rohu brány Šípošovi žiadnu šancu. Gólové hody na Zemplíne sa stále nekončili, nakoľko domácim sa podarilo znova zmeniť výsledok.

Po rohovom kope lopta spadla a pohotový stopér Polydefkis Volanakis ju upratal s prispením žrde za čiaru. Grécky obranca skóroval len druhý raz v seniorskej kariére, premiérovo sa mu to podarilo v máji 2022 proti Trenčínu. Po záverečnom hvizde zaznamenal hosťujúci tréner Roman Skuhravý prvú prehru na lavičke Košíc.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Dunajská Streda sa dostala do vedenia po rohovom kope. Ten síce priamo nebezpečný nebol, avšak Herc loptu centrom vrátil a Fortune Bassey ju využil na svoj prvý gól v Niké lige. Ružomberok rýchlo vyrovnal, nakoľko po ruke v šestnástke premenil nariadený pokutový kop Samuel Lavrinčík.

Po hodine hry vyskúšal z diaľky pozornosť Popoviča ofenzívny futbalista Tučný, tá bola v poriadku. Na druhej strane pálil Yapi tesne vedľa, situáciu si o niekoľko sekúnd neskôr zopakoval, tentoraz mieril nad. Krajný hráč hostí neuspel ani do tretice, z obdobnej pozície mu opätovne chýbali centimetre.

V druhom dejstve chcel Bassey vrátiť Dunajskej Strede vedenie, hlavou nemieril presne. Selecký pálil pod brvno, pripravený bol Popovič. V záverečnej štvrťhodine sa Ružomberok snažil strhnúť vedenie na svoju stranu, lenže hlavičku Chriena zblízka vytesnil Popovič, rovnako tak si poradil s ranou Hladíka či pokusom z diaľky od Lavrinčíka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Skalica 2:1

Leginus síce mohol otvoriť skóre, ale jeho tečovanú strelu po individuálnej akcii s námahou zastavil Katič. Na druhej strane hlavičkoval Emeka, reflexívne reagoval Junas. Skalický gólman sa blysol takisto proti prudkému zakončeniu Rahima Ibrahima.

Ghanský stredopoliar však na začiatku druhého polčasu vyšiel z mikrosúboja lepšie. Strela z hranice pokutového územia bola jemne tečovaná, čo znemožnilo Junasovi zákrok. Zakrátko naservíroval Uchegbu loptu pred bránu pre Chinonsa Emeku, ten sa zblízka nemohol pomýliť.

Skaličania dokázali zdramatizovať duel v závere. Katič síce zastavil hlavičku Leginusa, avšak na dorážku Martina Černeka už bol prikrátky. V 84. minúte mu pomohol aj Holúbek, ktorý z čiary odkopol loptu smerujúcu do siete. Ranu Černeka vyškriabal Katič. Hostia tlak nevyužili na vyrovnanie a po dvoch výhrach neuspeli.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:1

Derby zápasu sme sa venovali v samostatnom článku.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore