Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahší nákup klubu. Frühwald opustil Ružomberok a stal sa hráčom pražského Bohemians

Frühwald zabojuje o pozíciu jednotky v pražskom klube.
Frühwald zabojuje o pozíciu jednotky v pražskom klube.bohemians.cz
Slovenský futbalový brankár Tomáš Frühwald (21) opúšťa po piatich rokoch Ružomberok, odkiaľ si to namieril za hranice. Najvyššiu slovenskú súťaž mení za najvyššiu českú, keď podpísal kontrakt s pražským Bohemians.

Frühwald absolvoval debut v Niké lige v poslednom kole sezóny 2021/2022, v ďalšom ročníku odchytal 13 duelov medzi slovenskou elitou, zatiaľ čo minulú sezónu sa definitívne ujal pozície jednotky Ružomberka medzi tromi žrďami, keď nastúpil na 17 meraní síl. Celkovo odohral za A-mužstvo Ružomberka 51 súťažných stretnutí a udržal 22 čistých kont.

Liptákom výrazne pomohol k zisku Slovenského pohára, v ostatných týždňoch bol dominantnou postavou v snahe o postup do ligovej fázy Európskej, respektíve Konferenčnej ligy. To sa nepodarilo, 21-ročný gólman sa aj preto posúva o dom ďalej. 

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo priviesť mladého, ale už skúseného brankára so štartmi v európskych klubových pohároch a zároveň mládežníckeho reprezentanta Slovenska. Do Bohemky prichádza brankár, ktorý sa môže stať oporou na niekoľko rokov. O takéto riešenie sme veľmi stáli a nebudem tajiť, že nebolo jednoduché ho získať. Pre Bohemians ide o najdrahší prestup do klubu v jeho novodobej histórii. Verím, že ide o dobrú investíciu, ktorá sa nám mnohonásobne vráti," uviedol predseda predstavenstva klubu Dariusz Jakubowicz pre bohemians.cz.

Frühwald je pravidelnou súčasťou slovenskej reprezentácie do 21 rokov, v jej drese sa môže predstaviť aj na domácom európskom šampionáte, ktorý sa bude konať budúce leto. Za výber Jaroslava Kentoša nastúpil doposiaľ štyrikrát, nechýba ani v aktuálnej nominácii na septembrové súboje s Maďarskom a Bieloruskom.