Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najpikantnejšie prestupy na trase Trnava - Slovan. Ujlakyho šok a čerstvé boľačky Spartaka

Ujlaky obliekal pol roka drese Slovana.
Ujlaky obliekal pol roka drese Slovana.Profimedia
V sobotu slovenský majster Slovan Bratislava oznámil, že do jeho tímu prichádza brankár Dominik Takáč (25), ktorý doposiaľ pôsobil u odvekého rivala z Trnavy. Flashscore Správy sa pozreli na najzaujímavejšie prestupy na tejto atypickej trase.

V ére samostatnej slovenskej súťaže sa ako prvý o prestup priamo medzi rivalmi postaral Boris Kitka, ktorý zo Slovana zamieril do Trnavy. Následne jeho kroky napodobnili aj Jozef Juriga a Marek Boškovič. Prvý veľký šok si v lete 1997 pripravil bývalý obranca Dušan Tittel.

Ten z bratislavského tímu odchádzal po tom, ako bol trikrát v rade vyhlásený za najlepšieho futbalistu Slovenska, tešil sa z troch titulov a šesťkrát bol členom najlepšej zostavy sezóny. Tittel strávil v Spartaku dve sezóny, raz vyhral národný pohár. Následne odišiel na Cyprus a v roku 2001 ukončil kariéru ako člen belasých.

Ako prvý legionár takýto krok urobil Luis Fabio Gomes v roku 1997, v podstate spoločne s Tittelom. Brazílsky útočník neskôr hral na Slovensku aj za Artmediu. Igor Bališ ako prvý išiel opačným smerom. Po jedenástich rokoch v Trnave sa stal členom Slovana. Neskôr si zahral aj v anglickom West Bromwichi.

Pred sezónou 2001/02 sa jedna z najväčších trnavských legiend Marek Ujlaky rozhodla odísť z Trnavy. Šokujúcejšie to bolo tým, že po polroku sa vrátila. Išlo pritom o trvalý prestup a nie hosťovanie. 

"V tom čase neprežíval Spartak práve najružovejšie obdobie, keďže vypadol do druhej ligy, a tak som si z viacerých ponúk vybral slovanistickú. V belasom som strávil pol sezóny, čo by som skôr však označil za akési futbalové dobrodružstvo. Z toho pohľadu, že Trnava v tom čase hrala o súťaž nižšie, mi môj bratislavský angažmán ani nikto nevyčítal, po pol roku som sa vrátil späť a opäť obliekal dres môjho srdcového klubu," vysvetlil neskôr pre športky.sk.

V roku 2005 sa rozhodol opustiť malý Rím a posilniť najväčšieho rivala útočník Pavol Masaryk. Odvtedy sa nič také nestalo, žiadny hráč nešiel priamym prestupom medzi týmito klubmi až do leta 2016, keď tak urobil Cléber. V lete 2019 ho napodobnili Myenty Abena a Lucas Lovat.

Erik Daniel sa pred sezónou 2021/22 stal prvým hráčom po 21 rokoch, ktorý opustil Slovan, aby si zahral za Trnavu. Pred Takáčom zas belasých minulý rok posilnil Kyriakos Savvidis, za čo si ako väčšina jeho predchodcov vyslúžil veľkú vlnu kritiky.