Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Narodenie syna, tridsiatka a výhra? Faško môže na domácom štadióne zažiť jedinečnú oslavu

Faško má o motiváciu postarané.
Faško má o motiváciu postarané.FC Košice
Košičania sa v sobotu predstavia na domácej pôde po tretí raz v novej sezóne Niké ligy. Celok z metropoly východu privíta nováčika z Komárna. V prípade výhry hostiteľa by mal stredopoliar Michal Faško (29) hneď tri dôvody na oslavu.

Faško v minulom kole proti Slovanu zaknihoval svoj 200. ligový štart v najvyššej slovenskej súťaži. Dôvod na väčšiu radosť mu v 90. minúte zobral víťazným gólom Barseghjan. Zápas s Komárnom sa bude konať 24. septembra, teda v deň 30. narodenín tvorcu hry Košíc. Okrem toho oslavuje aj narodenie synčeka a rád by sa tešil aj z domáceho víťazstva.

Košičania majú po štyroch kolách na konte výhru, remízu a dve prehry. "Po výkonoch, aké sme predviedli, sa nám štyri získané body určite mália. Keby ich bolo päť-šesť, možno aj viac, pri všetkej úcte k súperom, boli by sme spokojnejší. Darmo nás chvália za herný prejav, body nám to nevráti. Verím však, že teraz doma opäť zabodujeme naplno,“ uviedol Faško pre klubový web.

Faško (vpravo) v dueli so Slovanom.
Faško (vpravo) v dueli so Slovanom.FC Košice - Tomáš Cicoň

Kreatívny hráč rozdáva dôležité prihrávky, tvorí hru, no asistencie či góly mu to zatiaľ príliš neprináša. Aj napriek tomu vie byť kľúčom k zásahom svojho mužstva. Sám sa však naposledy presadil ešte 1. októbra 2023 v Podbrezovej.

"Pamätám si na to veľmi dobre. Snažím sa byť prospešný aspoň pre spoluhráčov. Robím na tom, snažím sa to zmeniť a možno sa tým aj trošku viac zaťažujem. Poviem len, že verím, že sa to už čoskoro zlomí,“ uviedol na margo svojho gólového konta a dodal:

"Naozaj by som rád oslávil narodeniny gólom a zároveň aj nedávne narodenie syna Michaela. Samozrejme, spoločným cieľom nás všetkých je víťazstvo. Ak by sa naskytol trojitý dôvod na oslavu, bol by som veľmi rád a šťastný.“

Faško (v strede) počas tréningu pred duelom s Komárnom.
Faško (v strede) počas tréningu pred duelom s Komárnom.FC Košice - Tomáš Cicoň

Mužstvo od sútoku riek Dunaj a Váh si doposiaľ posledné ligové stretnutie zahralo 4. augusta, odvtedy sa mu preložili už dva súboje - pre európske povinnosti tak učinili Trnava a Ružomberok.

"Až po zápase uvidíme, či to bola pre Komárno výhoda, alebo nie. Možno je to aj nevýhoda pre nás, keďže po dvoch zápasoch sú menej čitateľní ako ostatní súperi v tejto fáze súťaže. Videli sme však zopár záberov a rozhodne nie sú slabým protivníkom,“ hodnotil Faško.

"Potrebujeme preniesť to dobré z výkonu proti Slovanu aj do domáceho stretnutia s Komárnom. Kvalitu na to máme a verím, že nám naše plány vyjdú na sto percent. Doma sme silní a dúfam, že v nastúpenom trende budeme pokračovať,“ uzavrel.

Košice - Komárno (sobota, 18:00)