Návrat domov po sedem a pol roku. Košické ofenzívne možnosti rozšíril Takáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat domov po sedem a pol roku. Košické ofenzívne možnosti rozšíril Takáč

Dalibor Takáč odišiel z Košíc v januári 2017.
Dalibor Takáč odišiel z Košíc v januári 2017.Tomáš Cicoň/fckosice.sk
Slovenský stredopoliar Dalibor Takáč (26) sa po sedem a pol roku vracia na miesto, kde s futbalom začínal. Bývalý hráč Ružomberka a teraz už aj poľskej Korony Kielce podpísal dvojročnú zmluvu s FC Košice.

Takáč odišiel z Košíc ešte v dorasteneckom veku, aby následne za päť ročníkov v Ružomberku odohral v najvyššej slovenskej súťaži 126 duelov, v ktorých nastrieľal 10 gólov a na ďalších 22 asistoval.

"Všetky zmeny, ktorými si futbal v Košiciach prešiel, som aktívne vnímal a úprimne som rád, že to došlo do tohto bodu. Košice hrajú najvyššiu súťaž, majú nádherný štadión a práve toto si ľudia v Košiciach i samotné mesto zaslúžili," uviedol Dalibor Takáč po príchode do rodného mesta pre fckosice.sk.

Takáčove štatistiky v ostatných sezónach.
Takáčove štatistiky v ostatných sezónach.Flashscore

V januári 2022 nasledoval Takáčov presun z Ružomberka do Korony Kielce, ktorá v tom istom lete postúpila do Ekstraklasy. Medzi poľskou elitou nastúpil 26-ročný stredopoliar do 49 meraní síl, avšak už taký produktívny nebol, keď vyprodukoval len dve gólové prihrávky.

"Komunikoval som s trénerom, predostrel mi jeho predstavu a pohľad na futbal. Bolo to profesionálne. Väčšinu chalanov poznám, s niektorými sme sa stretávali na ihriskách ako súperi, s inými zase ako spoluhráči, napríklad s Dominom Kružliakom som prežil futbalovú Európu počas pôsobenia v Ružomberku, takisto tam mojimi spoluhráčmi boli Luki Fabiš, Marek Zsigmund a Mišo Faško. S Pačim (Erikom Pačindom, pozn. redakcie) a Majom Kellom, terajším trénerom brankárov, sme zase boli ešte v košickej šatni," doplnil rodený Košičan.

Celý transfer okomentoval aj športový riaditeľ východniarov Balázs Farkas. "Zakaždým, keď sa nám podarí získať hráča z lepšej ligy, je to veľký úspech. S Daliborom má náš tréner viac príležitostí kombinovať zloženie v strede poľa a samotný hráč môže byť dobrým konkurentom pre ďalších našich hráčov. Dúfam, že naše držanie lopty bude s ním lepšie a on bude plusovým faktorom našej ofenzívnej hry," reagoval na rozšírenie útočných možností Farkas.