Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemôžeme zaliezť pred šestnástku, avizuje Hlinka pred stretom so Slovanom. Bažík vraví o výzve

Pred Bažíkom stojí náročná úloha.
Pred Bažíkom stojí náročná úloha.TASR / Ján Krošlák
Futbalisti Banskej Bystrice privítajú v nedeľu o 18:00 na svojom štadióne favorizovaný Slovan Bratislava. Pre belasých pôjde o previerku pred mimoriadne dôležitou odvetou s dánskym Midtjyllandom v play-off Ligy majstrov. Pôjde o meranie síl dvoch zatiaľ nezdolaných celkov najvyššej slovenskej súťaže.

Slovanu stačia na priebežné prvé miesto v tabuľke aj tri odohrané zápasy, po ktorých má na konte deväť bodov. Tréner Vladimír Weiss z dôvodu vyťaženosti v milionárskej súťaži zvykne v lige rotovať zostavu, no jeho tím disponuje dostatočnou šírkou a kvalitou kádra. Najlepším strelcom belasých je s tromi gólmi arménsky futbalista Tigran Barseghjan.

Bystričania ešte takisto neokúsili chuť prehry, okrem jedného víťazstva však až trikrát remizovali a na Slovan strácajú tri body. Letná posila Tomáš Malec sa uviedla dvomi gólmi v uplynulých dvoch kolách, keď doma proti Dunajskej Strede rozhodol o výhre 1:0 a pri remíze 2:2 v Skalici proti AS Trenčín otváral skóre. Dôležitosť súboja s majstrom si uvedomuje aj tréner Marek Bažík.

"Nechceme byť extra nervózni, ale ani lietať v oblakoch. Potrebujeme sa do toho trafiť. Síce sme ešte neprehrali, ale hráčom stále hovorím, že sme vyhrali len jeden zápas. Rozlosovanie nebolo úplne ľahké, ale stále sme z dvanástich bodov získali 'len' šesť. Verím, že sa hráči na ten zápas dobre nastavia. Oni vedia, proti komu hrajú, sú to skúsení borci. Tešia sa, je to výzva," povedal pre klubový web.

Posledné vzájomné zápasy oboch tímov.
Posledné vzájomné zápasy oboch tímov.Flashscore

Dukla na začiatku minulej sezóny prekvapila Slovan remízou 2:2 na Tehelnom poli, klub však na bodový zisk proti bratislavskému tímu na Štiavničkách od návratu do najvyššej súťaže stále čaká. A keďže je značka Slovan momentálne lákadlom, Bystrica tak majú šancu získať nových divákov.

"Áno, uvedomujeme si to, ale zas nechcem, aby nás to zaťažovalo. Vieme ako ťažko sa bojuje o diváka, je to špecifické, treba si vážiť každého jedného. Samozrejme, že by sme chceli spraviť dobrý dojem, aby ľudia prišli nielen na Slovan, ale po repre pauze napríklad na Komárno, kde to lákadlo logicky asi nebude také. Na druhú stranu, nechcem, aby nám to zväzovalo hlavy a nohy, ale práve naopak, aby nám to dodalo energiu," vyjadril sa Bažík, ktorý prezradil aj to, že k dispozícii po zranení ešte nebude skúsený obranca Boris Godál.

V stretnutí budú favoritmi hostia, a to aj napriek tomu, že z dôvodu blížiacej sa odvety v LM zrejme nenastúpia v plnej sile. "Samozrejme, sme si toho vedomí, ale aj na videu sme si povedali, že je jedno, kto nastúpi na Slovan. Aj hráči, ktorí hrávajú menej, majú obrovskú kvalitu. Samozrejme, o základnej zostave ani nehovoriac. My musíme byť pripravení na všetko, s tým aj do zápasu pôjdeme," nechal sa počuť defenzívny stredopoliar Marek Hlinka.

Aktuálne výsledky Bystričanov.
Aktuálne výsledky Bystričanov.Flashscore

"Chceli by sme predĺžiť tú šnúru, ale hráme proti majstrovi. Bude to nesmierne náročný zápas, ale my si veríme a chceme bodovať. Musíme byť aktívni, nemôžeme zaliezť pred našu šestnástku, lebo oni majú individuálnu kvalitu obrovskú, takže musíme hrať aktívny, poctivý futbal. To, čo nás zdobilo aj doteraz, že budeme všetci brániť, všetci útočiť, takže verím, že našou tímovosťou to zvládneme," dodal.

Banská Bystrica - Slovan (18:00)