Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niarchosova piata zastávka plná paradoxov. Grécky útočník bude z DAC hosťovať v Košiciach

Niarchos vystuží ofenzívu Košíc.
Niarchos vystuží ofenzívu Košíc.Tomáš Cicoň/fckosice.sk
FC Košice rozšírili svoje ofenzívne možnosti. Do klubu minulosezónneho nováčika Niké ligy prichádza na hosťovanie z Dunajskej Stredy grécky útočník Giannis Niarchos (22). Celok z metropoly východu takisto disponuje na hráča predkupným právom.

V najvyššej slovenskej súťaži odohral Niarchos už 85 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a na rovnaký počet asistoval. Bude to preňho piata zastávka pod Tatrami, keďže postupne pôsobil v Senici, Zlatých Moravciach, Dunajskej Strede, odkiaľ hosťoval v Michalovciach.

"Očakávame, že s Giannisom bude náš tím efektívnejší v útočnej fáze, a, samozrejme, čakáme od neho góly, čo je od útočníka normálne. Je ešte veľmi mladý, náš tréner má s ním šancu hrať aj rôzne ofenzívne systémy. Minulá sezóna nebola pre neho síce príliš úspešná, ale hráč je veľmi hladný futbale a má šancu ukázať svoje schopnosti," vyjadril sa na margo príchodu športový riaditeľ Balázs Farkas pre fckosice.sk.

"Pre FC Košice som sa rozhodol pre to, že cítim veľkú príležitosť. Tento klub postupne rastie a cítim, že tu môžem výkonnostne napredovať aj ja. Hrať na tomto krásnom štadióne je skutočný zážitok, ale najviac sa teším na úžasných fanúšikov. Tí vedia vytvoriť ohromnú atmosféru, presvedčil som sa o tom aj naposledy ešte ako hráč Michaloviec," prezradil odchovanec gréckeho Panathinaikosu Atény, ktorý je kmeňovým hráčom Dunajskej Stredy.

Niarchosa čaká v poradí už piata slovenská zastávka.
Niarchosa čaká v poradí už piata slovenská zastávka.Tomáš Cicoň/fckosice.sk

V Niarchosovom prípade ide o viacero paradoxov. "Je to naozaj zvláštne, že posledný zápas v bývalom klube som odohral proti terajšiemu a v jeho drese absolvujem premiéru proti tímu, ktorému teraz patrím," zamyslel sa Grék, pričom narážal na bitku Košíc s Michalovcami o vyhnutie sa baráži a zároveň 1. kolo Niké ligy, ktoré uvidí v nedeľu 28. júla o 18:00 súboj Košičanov s DAC.

"Je tu výborný hráčsky kolektív, z Dunajskej Stredy poznám Dominika Kružliaka, zo Senice Dávida Galloviča a, samozrejme, z Michaloviec Daniela Magdu. Verím, že sa bude dariť aj mne a svojimi výkonmi i gólmi klubu pomôžem k vyšším métam," doplnil Niarchos, ktorého povedie tréner Gergely Geri.