Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan nemal s Komárnom žiadny problém, remízy v Podbrezovej aj Skalici

Aktualizované
Slovan vstúpil do sezóny úspešne.
Slovan vstúpil do sezóny úspešne.TASR
V úvodných dvoch zápasoch novej sezóny Niké ligy gól nepadol. Podbrezová sa rozišla nerozhodne so Žilinou a Skalica s Michalovcami. Vo večernom dueli vyhral Slovan nad nováčikom z Komárna.

Podbrezová - Žilina 0:0

Stretnutie na Horehroní začalo skandovaním mena bývalého trénera Romana Skuhravého v podaní domácich fanúšikov. Jeho rukopis však nebol poznať, pretože viac z hry mala Žilina, ktorá väčšinu času držala loptu na útočnej polovici a bola aj nebezpečná. Najviac po góle volala strela Javorčeka z hranice pokutového územia do žrde.

Po zmene strán dlho pokračoval rovnaký obraz, na vyložené príležitosti sa čakalo. Skóre nezmenil ani spomínaný Javorček, ktorého Kaprálik našiel na zadnej žrdi. Podbrezová sa dopredu viac osmelila až v úplnom závere. Sanusi krásne prešiel cez Ďatka a jeho center pred päťkou netrafil ideálne Juritka.

Grešák si naviezol loptu do veľkého vápna, strelu skryl za obrancu a mieril dobre k tyči, tam zareagoval skvelým zákrokom rukou Belko.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skalica - Michalovce 0:0

Na prvú šancu sa čakalo až do 28. minúty, keď tvrdú strelu Moronga musel vyrážať Lukáč. Pred koncom úvodného dejstva najskôr musel odísť z ihriska Bednár, ktorého podľa všetkého premohli vysoké teploty a potom Michalovce takmer zahrávali penaltu.

Tú hlavný rozhodca Očenáš po faule na Issu aj nariadil, avšak všetko si pozrel aj VAR a ten zistil, že kontakt s Krčíkom bol tesne pred šestnástkou. Žofčák z následného priameho kopu mieril nad. Nerozhodný stav nezmenil ani Petrík a jeho hlavička smerujúca tesne vedľa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Komárno - Slovan Bratislava 1:4

Premiéra Komárna medzi slovenskou elitou začala veľmi zle, pretože už v 4. minúte fauloval Diviš a nariadenú penaltu premenil Tigran Barseghjan, ktorý sa postaral o prvý gól novej sezóny Niké ligy. Nováčik však pomerne rýchlo dokázal vyrovnať.

Proti Slovanu sa trafil jeho bývalý hráč Jakub Sylvestr, ktorý dostal presnú prihrávku na päťku a pokusom k žrdi sa nemýlil. Našiel ho Ganbajar Ganbold, prvý futbalista z Mongolska na slovenských futbalových trávnikoch a odteraz aj prvý hráč z tejto krajiny v Niké lige.

Dostať Komárna do vedenia chcel Špyrka, pokus z diaľky mu Trnovský s námahou vytesnil. Na druhej strane musel gólman Trefil reflexívne zasahovať proti rane Marcelliho, poradil si aj s nepríjemnou strelou Vojtka. Trnovský zas vykopol zakončenie Sylvestra.

V 42. minúte sa belasí vrátili do vedenia. Tolič predviedol krásnu individuálnu akciu, ktorú na čiare v hodine dvanástej zastavil hlavou Šmehyl, lenže dorážka Nina Marcelliho nebola riešiteľná. V závere pridal poistku striedajúci Róbert Mak, bol to jeho prvý gól v najvyššej slovenskej súťaži.

Konečný výsledok upravil v nadstavenom čase Dávid Strelec, ktorý pekne prehodil gólmana. Slovan tak vstúpil do ligy úspešne a ideálne sa naladil na odvetu 2. predkola Ligy majstrov proti Celje. S dvomi asistenciami ukončil duel Marko Tolič.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore