Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: DAC a Trnava si body delia, Trenčín predĺžil negatívnu sériu

Aktualizované
Trnava a Dunajská Streda odohrajú určite zaujímavé stretnutie.
Trnava a Dunajská Streda odohrajú určite zaujímavé stretnutie.TASR - Lukáš Grinaj
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 9. KOLA

PIATOK

Michalovce - Slovan Bratislava 2:4

Sumár

SOBOTA

Banská Bystrica - Košice 2:3

Trenčín - Podbrezová 1:1

Dunajská Streda - Trnava 0:0

Sobotný sumár

NEDEĽA

Ružomberok - Skalica (18:00)

Žilina - Komárno (18:00)

Program a výsledky 9. kola Niké ligy.
Program a výsledky 9. kola Niké ligy.Flashscore

28. SEPTEMBER

22:26 - V šlágri 9. kola medzi Dunajskou Stredou a Trnavou nepadol žiadny gól a stretnutie neoslnili ani po hernej stránke.

Priebežná tabuľka Niké ligy.
Priebežná tabuľka Niké ligy.Flashscore

21:14 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Banskou Bystricou a Košicami.

Marek Bažík, tréner Banskej Bystrice: „Budem sa snažiť byť stručný. Krutý zápas podľa môjho názoru. Poviem otvorene, že bol jeden z našich lepších v tejto jesennej časti. Aj do stavu, keď to bolo na ihrisku jedenásť na jedenásť sme boli lepším mužstvom. Bohužiaľ, trošku na nás spadla deka, to treba priznať. Dostali sme góly z prvých dvoch štandardiek, ale i napriek tomu si myslím, že sme sa oklepali a ďalej sme hrali smerom do ofenzívy aktívne. A nepamätám si, či už to bolo v prípravnom období alebo teraz v ligovej časti, že by sme mali v zápase toľko šancí. Zápas sme mohli zatvoriť skôr, ale bohužiaľ na to sa nehrá. Ja chlapcom nemám čo vyčítať. Proste, keď to na vás spadne, tak to potom takto vyzerá, ale aj oni dali dnes do toho sto percent a musíme ísť ďalej.“

Roman Skuhravý, tréner Košíc: „Užívam si to, že po trojmesačných prázdninách môžem takto na tlačovej konferencii sedieť po víťaznom zápase. Pretože pre akéhokoľvek trénera pred vstupom do nového klubu je podpora výsledkom veľmi dôležitá. Dnes bol výsledok dôležitejší než predvedená hra. Bola to po vylúčení nášho hráča ruská ruleta akým spôsobom tento zápas povedieme. Bude trošku dlhšie trvať pokým sa dostaneme k tomu, čo chceme hrať. Musím však pochváliť hráčov za tento zápas. Nebolo to dnes o mne, ale o nich ako z toho ťažkého priebehu napokon vyšli. Mrzia ma dva inkasované góly, najmä ten prvý ešte aj s červenou kartou, ktorý vychádzal z nekoncentrácie. To, že sme o desiatich dali dva góly svedčí o charaktere hráčov a to je pre mňa teraz najdôležitejšie. Ak máte v tíme charakter, môžete sa učiť, zlepšovať a robiť radosť fanúšikom. Dnes sa mi potvrdilo to, prečo som vzal angažmán v Košiciach. Košice majú fanúšikov a ja som fanúšikov chcel.“

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

19:56 - Futbalisti Košíc vyhrali v sobotnom zápase 9. kola slovenskej futbalovej Niké ligy proti Banskej Bystrici napriek tomu, že dve tretiny času hrali s desiatimi mužmi. Trenčín remizoval s Podbrezovou. Viac v článku.

17:00 - Vo výbornej forme sa nachádza dunajskostredský kapitán Matej Trusa, ktorý strelil zatiaľ päť gólov v tejto sezóne Niké ligy, z toho tri počas minulého týždňa. Po dva razy sa presadil tiež v pohári proti Salke aj Veľkým Ludinciam. Celkovo je jeho dunajskostredská bilancia v Niké lige 37 štartov a 17 gólov, čo znamená výborný priemer 0,46 gólu na zápas. Z hráčov, ktorí odohrali za DAC aspoň 10 prvoligových duelov, majú lepší priemer len Kweuke, Bayo a Krstovič. Keby sa bral do úvahy kalendárny rok 2024, tak v ňom má 23-ročný útočník bilanciu 14 gólov v 19 ligových stretnutiach, s priemerom 0,737 je prvý v tomto poradí.

16:00 - Trnava nebude môcť v zápase proti Dunajskej Strede počítať so zraneným Azangom. "Liga sa vyrovnáva a každú sezónu sú tímy lepšie a lepšie. Dunajská vyzerá túto sezónu z pohľadu čísel veľmi dobre. Najmä ich prechodová fáza je veľmi silná a sú v nej v lige suverénni. My si budeme musieť dávať pozor, aby nás nepotrestali z nejakých nevynútených chýb. Očakávam, že zápas bude o jednej, dvoch chybách. Stretnú sa dva tímy, kvalitatívne veľmi podobné, takže očakávam vyrovnaný duel a my musíme urobiť všetko pre to, aby sme tam bodovali naplno a aby sme náladu a nastavenie preniesli aj do ďalšieho týždňa, čo je pre nás kľúčové," povedal trnavský asistent trénera Tomáš Prisztács.

15:00 - Trénera Romana Skuhravého čaká ligová premiéra na lavičke Košíc. "Po príchode nového trénera do klubu, sa vás nikto nebude pýtať, koľko času na prípravu ste mali, či máte všetko zmapované a hlavne, či máte situáciu pod kontrolou tak, aby ste mohli kľúčové veci ovplyvniť. Beriem to tak, že pracujem v profesionálnom športe a som pripravený urobiť pre úspech maximum," povedal Čech pre klubový web.

14:00 - "Čaká nás tím, ktorý má jasnú hernú tvár, štruktúru a princípy. Sme si vedomí toho, že potrebujeme byť celú dobu koncentrovaní a dôslední v plnení herného plánu. Máme pred sebou viacero čiastkových cieľov, s ktorými do zápasu ideme a ktoré chceme postupne napĺňať. Výborný súper a nový trávnik tvoria vysoký predpoklad k dobrému zápasu," povedal podbrezovský hlavný tréner Štefan Markulík.

13:00 - Vo vzájomných zápasoch medzi Trnavou a Dunajskou Stredou v rámci Niké ligy je najlepším strelcom Erik Pačinda. Svojich päť gólov si rozdelil medzi oba tímy. Štyrikrát skóroval v drese DAC a raz ako člen Spartaka.

12:00 - V zápase medzi Dunajskou Stredou a Trnavou sa nedá očakávať remíza, aspoň podľa histórie, nakoľko nerozhodný výsledok nastal iba raz z ostatných deviatich ligových stretov. Čo sa ale očakávať dá sú žlté karty. Počas 34 duelov ich arbitri rozdali až 191, čo je priemer 5,6 na jedno stretnutie. Vzájomná bilancia hovorí v prospech Andelov (17-6-14).

Posledné vzájomné zápasy Trnavy a Dunajskej Stredy.
Posledné vzájomné zápasy Trnavy a Dunajskej Stredy.Flashscore

11:00 - Košice a Banská Bystrica proti sebe v minulej sezóne odohrali štyri zápasy. Tím z východného Slovenska neuspel ani raz. Trikrát sa zrodilo víťazstvo Dukly a v jednom prípade si oba celky body delili.

10:00 - Trenčín síce má v zápasoch proti Podbrezovej lepšiu bilanciu vzájomných stretnutí v Niké lige (8-6-5), ale na tím z Horehronia nenašiel recept štyrikrát v rade. Železiari v týchto vystúpeniach dva razy vyhrali aj remizovali. Navyše z ostatných ôsmich stretnutí uspel AS iba raz. Napriek tomu je zaujímavé, že Trenčania v sezóne 2017/2018 zaznamenali vôbec najvyššie vonkajšie víťazstvo slovenskej ligy, na Horehroní uspeli 8:1, pričom hlavným trénerom mužstva vtedy bol súčasný podbrezovský asistent Vladimír Cifranič.

09:00 - Tréner Roman Skuhravý sa do Niké ligy vráti na ihrisku Banskej Bystrice. Proti tomuto súperovi absolvoval na lavičke Podbrezovej počas troch rokov dokopy v druhej lige, Slovenskom pohári a Niké lige až deväť duelov, z ktorých šesťkrát odchádzal ako víťaz, raz s remízou a dva razy prehral. Od augusta 2021 do novembra 2022 ťahal sériu piatich výhier po sebe.

08:00 - Ťahákom deviateho kola Niké ligy bude zápas medzi Dunajskou Stredou a Trnavou. Na Žitný ostrov totiž nedávno prišiel Martin Škrtel, ktorý bol úzko spätý so Spartakom, čo dáva tomuto súboju ešte väčšie grády.

27. SEPTEMBER

22:00 - Ani na 24. pokus sa nepodarilo Michalovciam zdolať bratislavský Slovan. V 9. kole začali ideálne, vyhrávali, lenže ešte do prestávky hostia vyrovnali a po zmene strán otočili priebeh na svoju stranu. V závere sa presadil Pačinda, no iba kozmeticky upravil na konečných 4:2 pre belasých. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

17:25 - Michalovce ešte v najvyššej súťaži Slovan neporazili (0-3-20). Z ostatných piatich vzájomných stretov na východe strelili majstrovi iba gól a osem inkasovali (0-0-5). "Treba hlavne ukázať bojovnosť, pretože kvalita je na strane súpera. Pokúsime sa využiť to, že hráme na svojom štadióne. Určite príde veľa ľudí, lebo Slovan aktuálne láka. Verím, že aj s ich podporou dosiahneme dobrý výsledok. Doma sme v tejto sezóne ešte nevyhrali a to chceme teraz zmeniť," prezradil Martin Bednár pre mfkzemplin.sk.

16:50 - Belasí išli do Michaloviec netradične letecky. "Zvažovali sme rôzne alternatívy, ako ušetriť hráčom šesťhodinové cestovanie. Nakoniec nám aj ekonomicky najoptimálnejšie vyšiel letecký presun v deň zápasu. Poletíme do Košíc, presunieme sa do Michaloviec, kde bude priestor na krátky oddych. Hneď po zápase sa vraciame späť, keďže nás už v utorok čaká Liga majstrov," prezradil Kitka.

Ostatné výsledky Slovana.
Ostatné výsledky Slovana.Flashscore

16:15 - "Náš zámer je jasný – pokračovať v zbieraní bodov a ideálne vyhrať, čo však nebude jednoduché. Naše posledné zápasy v Michalovciach boli tesné. Domáci sa zrejme pokúsia zlomiť domácu nepriaznivú sériu," uviedol pre klubový web asistent trénera Boris Kitka.

15:30 - Prestupovú bombu, na pomery Niké ligy, odpálila Žilina. Do jej dresu sa po 15 rokoch vracia skúsený krajný obranca Peter Pekarík.

15:00 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahal sériu 359 minút bez inkasovaného gólu, čo je zatiaľ najdlhšia v tejto sezóne. Zároveň má najviac vychytaných núl (4), po tri zaznamenali Ľubomír Belko a Aleksandar Popovič. Frelih disponuje aj najnižším priemerným počtom inkasovaných gólov (0,6). Najviac zákrokov predviedli Trnovský zo Slovana a michalovský Lukáč (obaja po 27).

14:30 - Návrat do Niké ligy ohlásil český tréner Roman Skuhravý, ktorý po nečakanom konci v Podbrezovej zasadol na lavičku Košíc.

14:00 - Žilina disponuje so sedemnástimi gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,4 gólu. Až dvanásť z nich prišlo v druhom polčase. V tom prvom dominujú Košice (7). Na opačnom póle je sp šestnástimi inkasovanými zásahmi Skalica. Šošoni vyslali medzi tri žrde 41 striel, zatiaľ čo Trenčania sa ocitli v 23 ofsajdoch. Košice spravili najviac faulov (177). Belasí dominujú v počte prihrávok (3 455), v ich úspešnosti je najlepšia Žilina (84,1 %). Futbalisti Trenčína nazbierali už 24 žltých kariet a pridali aj dve červené.

13:30 - V priebehu týždňa sa uskutočnili aj zápasy Slovenského pohára. Predstavilo sa v nich sedem účastníkov Niké ligy a každý z nich sa radoval z postupu.

13:00 - Počas týždňa sa uskutočnila aj jedna dohrávka, konkrétne štvrtého kola. Komárno v zlatomoraveckom azyle nestačilo na Ružomberok.

12:30 - Minulé kolo prinieslo viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

12:00 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu.

11:30 - Na čele tabuľky strelcov sa po nachádza dvojica Tigran Barseghjan a Žan Medved, ktorí strelili po šesť gólov. Dunajskostredský kapitán Matej Trusa skóroval päťkrát, pridal aj dve asistencie, spoločne s Barseghjanom (6+1) prispel na najviac presných zásahov. V štyroch prípadoch udrel Damir Redzič, po tri góly majú Malec, Kaprálik, Chrien, Galčík a Sauer. Tolič, Gajdoš, Káčer, Ramadan a Záhumenský zaknihovali už po tri asistencie.

11:00 - Slovan Bratislava je s osemnástimi bodmi na čele tabuľky Niké ligy, druhá Žilina stráca iba jeden. Dunajská Streda je tretia, s bodovým odstupom nasleduje Ružomberok a rovnako iba o jeden bod menej má Trnava. Šieste Komárno doposiaľ vyhralo trikrát, nasleduje ho siedma Podbrezová. Minimálne rozostupy sú aj na ďalších priečkach tabuľky, keďže Banská Bystrica s Michalovcami nazbierali po šesť a dvojica Košice - Trenčín získali šesť. Posledná Skalica ešte nevyhrala.

10:30 - Deviate kolo je roztiahnuté do troch hracích dní. Aj keď v tejto sezóne už nie sú na programe piatkové predohrávky, tak Michalovce v predstihu hostia Slovan, ktorý má v utorok povinnosti v Lige majstrov. Na Tehelné pole totiž príde Manchester City.

10:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 9. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 9. kola.Flashscore