Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Dukla nezdolala Slovan už 11 rokov, Michalovce stále bez víťazstva

Aktualizované
Bystričania to na Slovan nevedia.
Bystričania to na Slovan nevedia.TASR / Ján Krošlák
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 5. KOLA

SOBOTA

Košice - Komárno 0:1

Návrat

Skalica - Trnava 1:2

Žilina - Trenčín 4:1

Sumár

NEDEĽA

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 0:2

Ružomberok - Michalovce 2:2

Sumár

Výsledky 5. kola Niké ligy.
Výsledky 5. kola Niké ligy.Flashscore

25. AUGUST

21:20 - Zápas Banskej Bystrice so Slovanom Bratislava zhodnotili šéfovia lavičiek oboch celkov.

Marek Bažík, tréner Banskej Bystrice: "Slovan vyhral zaslúžene, pretože mal v zápase viac šancí ako my. Bol aktívnejší. Možno by sa zápas vyvíjal inak, ak by prvú veľkú šancu na našej strane využil Rymarenko. Kto vie ako by to bolo potom. Musím však pochváliť chalanov. Išli sme na sto, stodesať percent. Ak hráte so Slovanom, tak tri – štyri šance, ktoré sme mali, musíte aspoň polovicu z nich využiť. A spoliehať sa na to, že Slovan nebude mať svoj deň a svoje šance nevyužije. To sa dnes nestalo, takže súper vyhral zaslúžene, hoci si myslím, že za náš výkon sa vôbec nemusíme hanbiť."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Sme radi, že sme vyhrali v ďalšom ligovom zápase pred tým vážnym doma v play-off Ligy majstrov. Som rád, že hráči boli ochotní behať, a to aj bez lopty. Hrali sme dosť v pozmenenej zostave, ale niektorí hráči mi dali inšpiráciu, aby som rozmýšľal o ich zaradení do základnej zostavy. Z tohto pohľadu som rád. Zápas v Bystrici sa vyvíjal pre nás nie dobre, lebo kebyže dá Rymarenko z brejku po našej chybe gól, tak možno by to bol iný zápas. Ale je to keby. Potom sme rozhodli duel našou hernou kvalitou, ktorú doniesli na ihrisko Tigran Barseghjan a Marko Tolić. Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, no Bystrica tiež mala dobré momenty, pri jednej veľkej šanci súpera nás podržal brankár Trnovský. Som rád, že sa nik nezranil a berieme si tri body. Domov odchádzame spokojní."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

21:12 - Duel Ružomberka s Michalovcami zhodnotili obaja kormidelníci.

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Výnimočne začnem zápas hodnotiť od konca. Som rád, že v závere chalani ukázali správnu mentalitu, prístup, nastavenie a išli za vyrovnaním. Urobili preto maximum a veľmi sa aj zlepšili. Tiež v prípravnej fáze, keď sa nám darilo súpera natiahnuť, otvoriť si ho a dostať sa kvalitne do finálnej tretiny. Lenže ani tam hráči neboli tak presní, ako by mohli byť. V našom výkone bolo veľa nepresností a chýb. Myslím si, že z tohto stretnutia sa dalo vyťažiť viac. Ešte sa vrátim k začiatku. Chceli sme si stretnutie dobre otvoriť, byť aktívni a dobe napádať. Lenže aj prechody, na ktoré sme chceli hrať prvý polčas sa nedarili a končili sme pred šestnástkou alebo nekvalitným centrom. Michalovce zo zápasu vyťažili maximum."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Mám trpkú príchuť. Siahali sme na tri body. Lenže ten VAR, posudzovanie rúk, tak to neviem ako nazvať. Niekedy je ruka, niekedy zase nie. Ja sám neviem. Mám taký pocit, že sa to uberá zlým smerom. Aj keď niekto nechce vidieť Michalovce v lige, my budeme bojovať ďalej až do konca. V tomto stretnutí sme boli efektívni. Súper mal kvalitu, v druhom polčase prestriedal a na ihrisko prišli kvalitnejší hráči. Mal tiež tlak, Škoda prvého gólu, čo sme dostali, ten prišiel trošku skoro. Ak by sme vydržali do nejakej 85. min. možno by sa podarilo udržať víťazstvo. Mal veľa nakopávaných a centrovaných lôpt, čo sme neustrážili. Chlapcom musím poďakovať išli na dno svojich síl. Až do konca jedno i druhé mužstvo siahalo po víťazstve. Škoda, že v poslednej sekunde sme nevyužili našu šancu."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

20:04 - Najvyššia slovenská súťaž ponúkla v nedeľu dva zápasy v rámci 5. kola. Majstrovský Slovan uspel na pôde Banskej Bystrice a Ružomberok remizoval s Michalovcami. Viac v článku.

16:47 - "Myslím si, že sa snažia o kvalitný herný spôsob. Chcú hrať. Majú tam množstvo zaujímavých hráčov. Budú si sem chcieť prísť po body a my na to musíme byť pripravení a nastavení, že si to tu musíme ustrážiť. Musíme ich zlomiť a myslím si, že to bude náročné," vyjadril sa na adresu najbližšieho súpera šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa Ondřej Smetana.

15:45 - "Ružomberčania hrajú behavý futbal, sú aktívni a rýchli. Posledný zápas im však nevyšiel. Možno budú na tom psychicky horšie ako predtým, čo sa pokúsime využiť. Uvidíme, akú zostavu postaví domáci tréner, či bude pred pohárovou odvetou šetriť nejakých hráčov," povedal pred stretnutím Stanislav Danko z Michaloviec.

15:00 - V nedeľu štartujú michalovskí futbalisti minisériu zápasov na ihriskách súperov. V priebehu siedmich dní postupne pocestujú do Ružomberka, Kežmarku a Zlatých Moraviec, kde si zmerajú sily s Komárnom. Na úvod tejto šnúry ich čaká protivník, s ktorým sa im od začiatku prvoligového pôsobenia veľmi nedarí. Štatistika vzájomných duelov hovorí jasne v prospech Liptákov, veď z 28 súbojov vyšli naprázdno iba v dvoch prípadoch.

13:50 - "Určite nechceme ligu vypustiť. Nebolo by to správne a musíme urobiť všetko pre to, aby sme zápas v Banskej Bystrici zvládli. Nebudem klamať, že všetci majú v hlave aj odvetu. Preto je z našej strany veľmi dôležité pracovať s touto informáciou, ktorá sa nedá úplne vytesniť. Je jasné, že pri rozhodovaniach máme v hlave aj v stredu. Preto sa potrebujeme v Banskej Bystrici rozhodnúť pre dobrú zostavu," povedal Boris Kitka, asistent trénera bratislavského celku.

12:40 - Aj záver leta sa na Slovensku nesie v duchu prestupov. Cez víkend sa Trnava rozlúčila so Sebastianom Kóšom, do Niké ligy sa v drese Michaloviec vracia Alexandros Kyziridis. Viac v článku.

11:22 - Pre Michala Faška mala prehra s Komárnom trpkú príchuť, keďže sa zrodila v deň jeho 30. narodenín. Pred duelom dostal dres s číslom 200, ktoré symbolizuje počet jeho odohratých zápasov v najvyššej súťaži.

"Myslím si, že sme boli jednoznačne lepší. Mali sme mnoho centrov, pološancí, veľkú príležitosť mal aj Dano Magda, ktorému to brankár chytil. Boli sme lepší aj po tom, čo sme dostali červenú kartu. Radšej si však zahryznem do jazyka, aby som nepovedal niečo, čo by som ľutoval. Škoda, že sme dnes prehrali," uviedol.

Faškovi oslava jubilejného predstavenia nevyšla.
Faškovi oslava jubilejného predstavenia nevyšla.FC Košice

10:28 - Futbalisti Komárna hovorili po zisku historicky prvých bodov v najvyššej súťaži aj o šťastí. V zápase piateho kola triumfovali na ihrisku Košíc, keď v 80. minúte skórovali zo svojej jedinej strely na bránu. O pamätné víťazstvo sa gólom postaral rumunský útočník Nandor Tamás. Viac v článku.

09:05 - "Hráme proti majstrovi. Bude to nesmierne náročný zápas, ale my si veríme a chceme bodovať. Musíme byť aktívni, nemôžeme zaliezť pred našu šestnástku, lebo majú obrovskú individuálnu kvalitu, takže musíme hrať aktívny, poctivý futbal," vravel banskobystrický defenzívny stredopoliar Marek Hlinka pred stretom so Slovanom. Viac v článku.

07:57 - Ružomberok v aktuálnej sezóne Niké ligy odohral zatiaľ iba dva zápasy. Teraz privíta Michalovce, pre ktoré to bude už piate vystúpenie. Aj napriek tomu sa však väčším bodovým ziskom môžu pochváliť domáci, ktorí majú na konte remízu a výhru. Zemplínčania zaknihovali dva nerozhodné výsledky.

07:00 - Banská Bystrica bude v nedeľu bojovať nielen proti Slovanu, alej aj proti nelichotivej štatistike. Súpera z hlavného mesta nezdolala už 11 rokov, podarilo sa jej to ešte 26. mája 2013 v domácom prostredí. Jej najlepším výsledkom zo vzájomných duelov ostatného obdobia je remíza 2:2 (august aj február 2023). Naposledy podľahla Dukla úradujúcemu majstrovi 1:4.

Výsledky ostatných vzájomných duelov Dukly so Slovanom.
Výsledky ostatných vzájomných duelov Dukly so Slovanom.Flashscore

24. AUGUST

22:30 - Žilina zdolala v poslednom sobotnom zápase Trenčín 4:1. Šošoni sa tak v neúplnej tabuľke posunuli na druhé miesto o bod za bratislavský Slovan, Trenčínu patrí šieste miesto.

21:54 - Obranca Sebastian Kóša mení Trnavu za Španielsko. Na prestupe sa dohodol s klubom Real Zaragoza, ktorý pôsobí v druhej najvyššej súťaži. Viac v článku.

21:02 - Duel Košíc s Komárnom zhodnotili obaja kormidelníci.

Gergely Geri, tréner FC Košice: "Sme nespokojní a nahnevaní. Chceli sme začať aktívne, čo sa nám aj darilo. Bolo tam veľa centrovaných lôpt a snaha o nátlakovú hru. Potom prišla hrubá chyba skúseného hráča, ktorý dostal dve žlté karty krátko po sebe. V druhom polčase sme mali niekoľko príležitostí, no dnes sme nedokázali nájsť strelca. Súperi pomaly nepotrebujú mať ani šancu, aby dali gól. My máme naopak veľa šancí a nedokážeme z nich skórovať. Dnes cítime veľké sklamanie, takto sme si to nepredstavovali."

Mikuláš Radványi, tréner KFC Komárno: "Dva týždne sme nehrali súťažný zápas, iba sme trénovali. Preto to dnes nebol pre nás jednoduchý duel. Košice majú svoju kvalitu v ofenzíve, ktorú dnes aj ukázali. Duel ovplyvnila červená karta domácich. Po nej sme prevzali iniciatívu, ale stále to nebolo ono. V druhom polčase sme boli po prestriedaní rýchlejší a dynamickejší. Jakub Sylvester mal ešte ďalšiu šancu skórovať. Sme nováčik súťaže, prvýkrát sme viedli a mal som pocit, že hráči sa boja, že môžu zvíťaziť. Napokon sme šťastní, že sme získali historické body pre Komárno."

20:04 - Futbalisti Trnavy vyhrali v sobotnom zápase 5. kola Niké ligy na pôde Skalice. Nováčik z Komárna zaknihoval premiérové víťazstvo medzi slovenskou elitou, keďže uspel v Košiciach. Viac v článku.

19:30 - Trnava sa v najvyššej slovenskej súťaže presadila po 330 minútach. Skóre súboja so Skalicou otvoril v 59. minúte Erik Daniel.

16:18 - "So Spartakom sme doma odohrali vždy dobré zápasy, ale treba brať do úvahy aj ich kvalitu, napriek tomu, že sa im výsledkovo nedarí tak, ako by chceli. Trnava rovnako čaká na prvú výhru sezóny, no my urobíme maximum pre náš priaznivý výsledok," vysvetlil Pavol Majerník pred stretnutím s andelmi.

15:30 - Zaujímavosťou jedného z dnešných súbojov je aj to, že Skalica v minulom ročníku nestrelila Trnave ani gól (0-1-1). Podarí sa jej to dnes?

14:07 - Pred neúplným 5. kolom nájdeme v Niké lige päticu tímov bez prehry - bratislavský Slovan, Banskú Bystricu, Ružomberok, Trnavu a Žilinu.

12:45 - Pred duelom so Žilinou poskytol svoje dojmy trenčianskemu Youtube kanálu útočník Chinonso Emeka.

11:39 - "Chceme ukázať, že to, čo sa stalo s Podbrezovou, bol z našej strany iba chvíľkový skrat. Zodpovedne sa pripravujeme na Trnavu celý týždeň, vieme, že ide o dôležitý domáci duel. V sezóne sme bez výhry, fanúšikom aj celej futbalovej verejnosti chceme dokázať, že v Podbrezovej to bol ojedinelý výbuch, ktorý odčiníme dobrým a zodpovedným výkonom. Doma chceme bodovať,“ hlásil pre webstránku klubu skalický tréner Pavol Majerník pred stretom so Spartakom.

10:41 - "Majú to založené na veľkom držaní lopty, rotáciách hráčov. Na toto sa musíme pripraviť. Držanie lopty môže byť fifty-fifty. Disponujú individuálnou kvalitou, majú však slabiny v defenzíve,“ vravel pre klubový web žilinský kouč Michal Ščasný o súperovi z Trenčína.

Ščasný pripravuje taktiku na Trenčanov.
Ščasný pripravuje taktiku na Trenčanov.TASR

09:48 - Narodenie syna, tridsiatka a výhra? Faško môže na domácom štadióne zažiť jedinečnú oslavu

09:05 - Pod Dubňom sa v sobotu stretnú päťbodové mužstvá. Kým Trenčín potreboval na zisk tohto počtu štyri ligové vystúpenia, Žilinčanom stačili tri zápasy. Fanúšikovia by sa určite nehnevali, keby toto meranie síl ponúklo rovnaké množstvo gólov ako v auguste 2023. Vtedy ich padlo až sedem a zrodil sa triumf domácich šošonov 5:2.

07:52 - Na Záhorie pricestuje Trnava, ktorá stále čaká na svoju prvú trefu v aktuálnej sezóne Niké ligy. Skalica sa síce presadila už dvakrát, no inkasovala až osem zásahov. Domáci majú po troch dueloch na konte dva body, Spartak zaknihoval tri bezgólové remízy.

07:00 - V metropole východu sa uskutoční súboj posledných dvoch víťazov druhej najvyššej súťaže. Do Košíc pricestuje Komárno, ktoré svoje doposiaľ posledné ligové stretnutie odohralo 4. augusta, odvtedy sa mu preložili už dva súboje - pre európske povinnosti tak učinili Trnava a Ružomberok. Ostatné dva ligové vzájomné strety oboch celkov teda boli ešte v rámci nižšej súťaže a skončili sa bez gólov. Predelila ich pohárová výhra Komárna na jeseň 2022.

Výsledky ostatných duelov Košíc s Komárnom.
Výsledky ostatných duelov Košíc s Komárnom.Flashscore

23. AUGUST

22:30 - Trnava má v lige skóre 0:0. Verím, že nám to tam už padne a v Skalici vyhráme, hlási Holík.

20:00 - Medzi brankármi podľa štatistík zaujal hlavne Žiga Frelih, ktorý neinkasoval ani jeden gól a udržal tri čisté kontá, vďaka čomu je na prvom mieste nielen v tejto štatistike, ale takisto sa lopta za jeho chrbát nedostala ani raz počas 270 odohraných minút, takže ťahá najdlhšiu šnúru bez inkasovaného zásahu.

19:30 - Prestupové obdobie v Niké lige bude trvať ešte niekoľko dní, a tak sa kluby stále snažia získať posily. Všetky zmeny mapujeme v samostatnom článku.

19:00 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu

18:30 - Štvrté kolo prinieslo viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

18:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Žan Medved, ktorý sa postaral už o päť gólov. Začiatok novej sezóny ho zastihol v skvelej forme. Trikrát sa presadil Barseghjan, po dva zásahy majú na konte Bile, Trusa, Galčík, Juritka, Malec, Strelec a Uchegbu.

17:30 - Predošlé 4. kolo prinieslo päť zápasov, keďže Ružomberok si svoje stretnutie pre povinnosti v Európe odložil. Napriek tomu si Slovan drží prvé miesto s deviatimi bodmi, nasleduje Dunajská Streda, ktorá má sedem bodov. Šesť ich získala Banská Bystrica, po päť majú Žilina a Trenčín. Na dne sa nachádza nováčik z Komárna, ten stále nebodoval.

17:15 - Dunajská Streda svoj sobotňajší duel s Podbrezovou v riadnom termíne neodohrá. Zápas piateho kola Niké ligy musí byť preložený, príčinou je prasknuté potrubie na štadióne domáceho celku. Viac v článku.

17:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 5. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 5. kola.Flashscore