Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Gólovo zaujímavé kolo uzavrela remíza, Trnava stále neskórovala

Aktualizované
Zápasy Trnavy so Žilinou prinášajú vždy zaujímavý priebeh.
Zápasy Trnavy so Žilinou prinášajú vždy zaujímavý priebeh.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž odštartovala svoju 32. kapitolu, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 4. KOLA

SOBOTA

Michalovce - Dunajská Streda 0:3

Podbrezová - Skalica 7:1

Slovan Bratislava - Košice 2:1

Trenčín - Banská Bystrica 2:2

Sobotný sumár

NEDEĽA

Komárno - Ružomberok - ODLOŽENÉ (24. september)

Trnava - Žilina 0:0

Nedeľný sumár

Neúplné výsledky 4. kola Niké ligy.
Neúplné výsledky 4. kola Niké ligy.Flashscore

18. AUGUST

22:01 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Trnavou a Žilinou.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Bol to celkovo vyrovnaný zápas, ale škoda remízy, lebo bolo cítiť z mužstva, že napriek únave chce zvíťaziť, išlo do poslednej sekundy, vydalo sa. Bránili sme vo vysokom pressingu, nebolo ľahké ubrániť žilinský kvalitný útočný trojzáprah. Chalani si s tým ale poradili. Často nás stál pressing množstvo síl. Bol som v očakávaní, ako sa bude zápas vyvíjať po 45. a 60. minúte, lebo mám s tým skúsenosti aj z minulého roku, že Žilina je najbehavejšie mužstvo a potom nás fyzicky zlomili. Dnes sa ale chalani nepoddali, dokonca tí, čo mali pred troma dňami 14 nabehaných kilometrov, tak to vydržali celých 90 minút. Ľudia by v prvom rade mali oceniť, že chalani si siahli až za dno síl, samozrejme, neboli sme ani v ľahkej psychickej situácii. Bolo cítiť, že sme viac chceli v tomto zápase vyhrať a myslím, že Žilina bola spokojnejšia s bodom. Snažili sme sa, aj v prvom polčase sme mali náznaky šancí, hlavne však v druhom prišli príležitosti. Škoda, že tam niečo nepadlo a hlavne po najkrajšej akcii to neskončilo gólom u Roba Picha, ktorý mal na to dve príležitosti. Nakoniec je to ďalšia bezgólová remíza, ale teraz si už konečne odpočinieme, môžeme trénovať aj sa pripravovať ako potrebujeme. Verím, že začneme v lige bodovať aj naplno."

Michal Ščasný, tréner Žiliny: "Ťažko sa mi hodnotí, som sklamaný z našej predvedenej hry. Prišli sme s iným cieľom do Trnavy, aj keď rešpektujeme silu súpera. Spartak hral ťažký emočný 120-minútový zápas v Poľsku. Musí to byť strašne ťažké, keď rátate s tým, že postúpite a vypadnete. Chceli sme hrať vo vysokom tempe, vyrovnať sa v agresivite, hrať rýchlo, rozbehať ich, boli sme ale slabí v osobných súbojoch, s loptou, zle sme riešili situácie, riešili sme to dlhými nakopávanými loptami, čo vôbec nebol náš plán. Prvý polčas sme prešustrovali, v druhom sa to trochu dvihlo. Na to, akú máme kvalitu, sme si nevytvorili veľa šancí, v zlomovej dostal Kaprálik kŕč. Nie sme spokojní, za predvedenú hru je remíza zaslúžená."

Štatistický pohľad na zápas v Trnave.
Štatistický pohľad na zápas v Trnave.Flashscore

19:58 - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v nedeľňajšom zápase 4. kola Niké Ligy so Žilinou 0:0 a stále čakajú na víťazstvo. Domáci figurujú s troma bodmi na 9. mieste neúplnej tabuľky, Žilina má o dva viac a je na štvrtej priečke.

17:10 - V týždni sa toho v žlto-zelenom kádri udialo viac ako dosť. Na hosťovanie odišli Leitner či Ďatko. Novú zmluvu podpísal Ďuriš i Bari. 

Pohľad na žilinské výsledky.
Pohľad na žilinské výsledky.Flashscore

16:55 - "S pokorou a všetkým rešpektom k Michalovciam, doma sme splnili povinnosť. Stále chceme viac. A proti Trnave potrebujeme ukázať viac. Tam bude kvalita i obetavosť, sklzy pred ich fanúšikmi, ktorým sa to páči. Nielen dopredu chceme hrať náš futbal, ale aj v defenzíve potrebujeme byť agresívni, aby sme boli úspešní. Nielen v nedeľu, ale celkovo v sezóne," prezradil pre mskzilina.sk Michal Ščasný.

15:45 - Žilina dosiahla pred týždňom na svojom novom a hlavne čerstvom živom trávniku prvý triumf v sezóne. Pod Dubňom zdolala Michalovce 3:1. Rovnako aj zverenci Michala Ščasného majú na konte iba dva duely, pretože proti Ružomberku budú hrať v náhradnom termíne. Šošošni v prebiehajúcom ročníku neprehrali. Zaznamenali remízu a výhru. 

14:10 - V minulom ročníku na seba tieto celky narazili v štyroch prípadoch. Ani raz neskórovali v jednom strete obaja. Proti Trnave sa Žiline celkom darí. Z ostatných piatich zápasov vyhrali až tri. 

Posledné vzájomné duely.
Posledné vzájomné duely.Flashscore

13:05 - "Myslím si, že v tíme a v kabíne máme silu na to, aby sme dokázali štvrtkový zápas rýchlo hodiť za hlavu. Ukázali sme si chyby a povedali, čo treba zlepšiť. Je to ako divadlo, každý týždeň hráte. Máme šancu na reparát, takže musíme urobiť všetko pre to, aby sme Žilinu doma porazili a odčinili neúspech," vyhlásil pre fcspartaktrnava.com Vojtěch Kubista.

12:45 - Niké liga napísala v priebehu 4. kola nový historický zápis. Postaral sa oň dunajskostredský Levante Bősze. Vo veku 15 rokov a 181 dní sa stal vôbec najmladším hráčom, ktorý kedy v najvyššej súťaži na Slovensku nastúpil. Prekonal tak bradatý rekord Andreja Rendlu spred 18 rokov. Čítajte viac.

12:15 - V lige červeno-čierni nevyhrali, aj keď odohrali o kolo menej. Pre povinnosti v Európe si súboj s Komárnom odložili. V doterajších dvoch vystúpeniach neinkasovali, ale ani neskórovali. Sú tak medzi štyrmi čakateľmi na premiérový triumf. 

Prehľad doterajších výsledkov trnavského Spartaka.
Prehľad doterajších výsledkov trnavského Spartaka.Flashscore

11:30 - Trnavčania musia naprávať pred fanúšikmi zbabranú odvetu v 3. predkole Konferenčnej ligy s poľskou Wislou Krakov. Nestačil im ani dvojgólový náskok, ktorý si vypracovali doma. Na pôde súpera dotiahli nakoniec stret do penaltového rozstrelu, ale v ňom sa mýlil Bainovič a aj Kóša. Spartak Trnava má tak pred sebou už len dve súťaže - Niké ligu a Slovnaft Cup. 

10:05 - Štvrté kolo v pôvodnom termíne uzavrie súboj Trnavy so Žilinou o 18:00. Zápas Komárna s Ružomberkom je pre povinnosti Liptákov v Európe odložený na 24. september.

17. AUGUST

22:30 - Banská Bystrica si neudrží po víkende druhé miesto, keď v Skalici iba remizovala s Trenčínom 2:2, pričom dvakrát musela doháňať manko súpera.

21:00 - Niké liga má nový rekord. Jej historicky najmladším hráčom sa po sobote stal dunajskostredský Levente Bösze. Podarilo sa mu to vo veku 15 rokov a 181 dní. Od trénera Muňoza dostal priestor na Zemplíne proti Michalovciam od 78. minúty. V nadstavenom čase asistoval na zásah Redziča.

20:15 - Dunajská Streda zabudla na zlý výkon a prehru proti Banskej Bystrici. V Michalovciach uspela rozdielom triedy 3:0. Špeciálny duel má za sebou Mendez, ktorý odohral jubilejný 100. zápas v najvyššej slovenskej súťaži.

Štatistiky stretu na Zemplíne.
Štatistiky stretu na Zemplíne.Flashscore

20:00 - Bratislavský Slovan pokračuje vo víťaznej sérii na svojom trávniku. Tehelné pole v novej sezóne nepocítilo prehru, aj keď proti Košiciam k nemu malo blízko. V samom závere sa o obrat postaral Barseghjan. Košice tak stále belasých po svojom návrate medzi elitu nezdolali. 

19:50 - Štyri kolá čakala Podbrezová na presný zásah. Vynahradila si všetko rovno siedmimi do siete Skalice, ktorú deklasovala pred svojimi tribúnami. Vladimír Cifranič sa dočkal triumfu v najvyššej súťaži v 24. zápase. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

18:30 - Banská Bystrica vstúpi do zápasu povzbudená premiérovým trojbodovým zápisom pod vedením Marek Bažíka. Jeho hráči ozbíjali pred svojimi fanúšikmi favorizovanú Dunajskú Stredu. Nedovolili jej predbehnúť Slovan na čele a sami sa mu priblížili na jeden bod. Bola to určite vzpruha, keďže v úvodných dvoch kolách dosiahla Dukla zhodne remízu 1:1. 

18:00 - Trenčania sa zatiaľ trápia v koncovke. Strelca nenašli, čo sa odrazilo do dvoch súbojov bez streleného zásahu z doterajších troch kôl. V minulej sezóne sa proti Dukle postavili štyrikrát. Obaja prišli o majstrovskú skupinu v poslednom kole základnej časti a následne bojovali o celkový triumf v tej záchranárskej.

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

17:30 - "Verím, že nasledujúce kolo v Podbrezovej vyhráme a následne to potvrdíme aj doma proti Trnave, no nečaká nás nič ľahké. Celkovo ma liga prekvapila po stránke vyrovnanosti tímov, kde každý môže vyhrať s každým, čo nám už ukázali doterajšie kolá," zhodnotil brankár Lukáš Hroššo pre mfkskalica.sk

17:05 - Skalica sa do akcie vracia po týždňovej prestávke. V predstihu si kolo na jej Letňáku bratislavský Slovan, pre povinnosti v Európe, odložil. Záhoráci tak mali dostatok času a priestoru na regeneráciu, tréningový proces, teambuilding na utuženie kolektívu i analýzu svojho najbližšieho súpera. V najvyššej súťaži s ním majú, aspoň zatiaľ, výsledkovo navrch.  

16:55 - "Bude to náročný zápas, najmä fyzicky. Niečo podobné ako v Košiciach, ak sa nič nezmenilo odvtedy, čo som tam bol. Bude to asi viac defenzívne, s čakaním na chyby, budú chcieť využiť brejky. Možno sa pletiem a prídu s niečím novým, ale myslím si, že budú pokračovať v tom, čo robia dobre," prezradil bývalý hráč Skalice Smékal, ktorý oblieka dres Podbrezovej.

Smékal a jeho štatistiky.
Smékal a jeho štatistiky.Flashscore

16:15 - Železiari majú Záhorákom čo vracať. Medzi elitou ich z doterajších štyroch možností zdolali iba raz. Aj to na svojom štadióne. Inak dvakrát ťahali za kratší koniec a raz sa delili. Naposledy futbalisti z Horehronia neuspeli v Skalici rozdielom triedy (0:3). Do tímu sa vrátil na hosťovanie ofenzívne ladený krídelný hráč Samuel Ďatko. Možno prinesie potrebný impulz.

15:45 - Podbrezová ešte nevyhrala a čo je horšie, ani neskórovala. Štyrikrát inkasovala v troch zápasoch. Tréner Vladimír Cifranič čaká v najvyššej súťaži na triumf 23 zápasov. Dodal, že "osobné štatistiky nerieši a nie sú podstatné." Azda aspoň jeho zverenci mu ukážu víťaznú mentalitu... A prenesú časť výkonu proti Slovanu do najbližšieho kola. 

Ostatné výsledky Podbrezovej.
Ostatné výsledky Podbrezovej.Flashscore

15:05 - "Bolo by skvelé uzavrieť tento týždeň dobrým výsledkom i dobrou hrou. Košice vyskladali veľmi zaujímavý tím, pokojne môžu byť v hornej šestke a majú solídnu formu. Pre nás bude dôležité, ako sa po Cypre nastavíme. Cítime takú pozitívnu energiu i eufóriu, dosiahli sme veľký úspech pre klub, nás i hráčov. Bolo by výborné, ak by sme si túto energiu preniesli aj do tohto zápasu a zvládli nepríjemného súpera," zdôraznil asistent lodivoda Weissa Boris Kitka pre skslovan.com.

14:50 - Forma zverencov Vladimíra Weissa je ohromujúca. Čaká ich už deviate vystúpenie v novej sezóne. V doterajších ôsmich šesťkrát zvíťazili a dvakrát remizovali.

14:25 - "Bude to veľmi ťažký a náročný zápas, no chceli by sme pokračovať v nastúpenom trende a neodchádzať odtiaľ naprázdno," prezradil pre fckosice.sk tréner Geri. 

Doterajšie vzájomné strety.
Doterajšie vzájomné strety.Flashscore

14:00 - Košice sú rozbehnuté a pri chuti. V priebehu minulého víkendu nedali žiadnu šancu Podbrezovej, ktorú pred svojimi fanúšikmi zdolali jasne 3:0 už v prvom polčase. Napravili si tak reputáciu po zbabranom vystúpení na skalickom Letňáku s AS Trenčín, ktorý tam pri výmene trávnika našiel dočasný azyl. Žlto-modrí sa radovali z prvého víťazstva v sezóne. 

13:40 - V dvoch stretoch, ktoré odohral Slovan Bratislava, uspel. Zdolal Komárno i Podbrezovú. V Skalici si následne kolo odložil, aby sa mohol sústrediť na odvetu s cyperským APOEL-om. Vôbec ho to mrzieť nemuselo, pretože zotrval na čele tabuľky. S tímom z druhého najväčšieho slovenského mesta po jeho návrate medzi elitu ešte neprehral.

13:15 - Špecifický súboj má pred sebou 23-ročný Alejandro Mendez, ktorý sa práve z Michaloviec presunul na Žitný ostrov. Na konte má 99 štartov v Niké lige, z ktorých 65 nazbieral na Zemplíne. V sobotu si tak môže pripísať jubilejný stý duel v najvyššej slovenskej súťaži.

Mendez a jeho ostatné čísla.
Mendez a jeho ostatné čísla.Flashscore

12:45 - Ako informuje web dac1904.sk, pre zranenie naďalej nemôže tréner Muňoz počítať so štvoricou Márk Csinger, Filipe, Konrad Gruszkowski a Bartol Barišić, na listinu maródov pribudol najnovšie Ammar Ramadan.

12:05 - "Pred nami je nová výzva a nová príležitosť ukázať fanúšikom, klubu aj sebe, ako sme sa poučili z vlastných chýb. Dôležité bude, aby sme hrali trpezlivo, dodržiavali taktický plán, preniesli natrénované veci do zápasu a boli dostatočne agresívni v oboch šestnástke, kde sa rozhodujú zápasy. Treba zabudnúť na minulosť, ale zároveň sa z nej poučiť," uviedol šéf lavičky DAC pre klubový web.

Úvod sezóny pohľadom DAC.
Úvod sezóny pohľadom DAC.Flashscore

11:30 - Dunajská Streda sa nenachádza vôbec v pozitívom rozpoložení. Po výbuchu v predkole Konferenčnej ligy sa zatiaľ hráčom Xisca Muňoza nepodarilo pevne zachytiť úvod ročníka. V troch kolách zvíťazili iba raz - doma proti nováčikovi z Komárna (2:0). V Košiciach remizovali (2:2) a naposledy v Banskej Bystrici prehrali 0:1. 

10:45 - Zverencov Antona Šoltisa môže tešiť aspoň fakt, že sa dočkali prvého gólu v sezóne. Postaral sa oň hlavou Taraduda. Brankár Patrik Lukáč, naopak, prišiel po dvoch stretoch o sériu čistých kont. "Viem povedať, že isto si tu súperi nebudú chodiť len tak v pohode pre body," vyhlásil v rozhovore na klubovom webe nový generálny manažér klubu Ivan Gondor. Kedy svoje slová podčiarknúť, ak nie s favoritom na celkový triumf v Niké lige a minuloročným vicemajstrom?

Ostatné rezultáty Zemplínčanov.
Ostatné rezultáty Zemplínčanov.Flashscore

10:30 - Michalovce síce spoznali premiérovo v novom ročníku pred týždňom príchuť prehry, ale napriek všetkým letným okolnostiam sú na tom stále dobre. Majú za sebou dve bezgólové remízy a nestačili iba na Žilinu. Spod Dubňa sa vracali s porážkou 1:3. V určitých pasážach žlto-zelených potrápili a dokonca krátko po zmene strán aj vyrovnali, lenže domáci boli lepší a zaslúžene vyhrali. 

10:00 - Sobota prinesie štyri duely štvrtého kola. Michalovce privítajú Dunajskú Stredu, Podbrezová a Skalica sa pobijú o prvý triumf sezóny, Košice budú chcieť prekvapiť na Tehelnom poli Slovan, zatiaľ čo program uzavrie o 20:30 meranie síl medzi Trenčínom a Banskou Bystricou.

16. AUGUST

20:20 - Ani 4. kolo, podobne ako predchádzajúce, sa neodohrá kompletné. Ružomberčania po postupe do play-off Konferenčnej ligy presunuli stretnutie s Komárnom na záver septembra.

20:00 - Keď sa pozrieme na percentuálnu úspešnosť prihrávok, tak dominuje stredopoliar Július Szöke (97,7 %), nasledujú ho jeho spoluhráči zo Slovana, ktorými sú Róbert Mak (96,4 %) a Guram Kašia (93,4 %). Práve belasí sú najlepší aj z tímového hľadiska (85,4 %).

19:30 - Zatiaľ jedinú červenú kartu v novej sezóne videl trenčiansky útočník Chinonso Emeka. Po dve žlté dostali Krivák, Brenkus a Stojsavljevič. Spomedzi tímov boli zhodne sedemkrát potrestaní futbalisti Michaloviec a Trenčína. Zemplínčania predviedli až 49 faulov.

19:00 - Medzi brankármi podľa štatistík zaujal hlavne Žiga Frelih, ktorý neinkasoval ani jeden gól a udržal dve čisté kontá, čo je rovnaký počet ako Matúš Sláviček a Patrik Lukáč. Gólman Michaloviec zas s 224 minútami ťahá najdlhšiu šnúru bez inkasovaného zásahu.

18:30 - Prestupové obdobie v Niké lige bude trvať ešte niekoľko dní, a tak sa kluby stále snažia získať posily. Žilina oznámila, že sa dohodla na predĺžení zmlúv s Dávidom Ďurišom a Kristiánom Barim, zatiaľ čo do Podbrezovej na hosťovanie pustila Samuela Ďatka. Obranca Richard Križan odišiel po konci v Slovane do Českých Budějovíc. Flashscore Správy všetky zmeny sledujú v samostatnom článku.

18:00 - Žilina v novej sezóne odohrala dva zápasy, keďže duel s Ružomberkom v predstihu Liptáci odložili pre povinnosti v Európe. Kompletnú porciu minút absolvoval kapitán Ján Minárik, ktorý v rozhovore kola pre Flashscore Správy rozprával o aktuálnej situácii v tíme spod Dubňa. Viac v článku.

17:30 - Tretie kolo prinieslo viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

17:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Žan Medved, ktorý sa postaral už o štyri góly. Začiatok novej sezóny ho zastihol v skvelej forme. V sobotu bude čeliť svojmu bývalému klubu, keďže Košice sa predstavia na pôde Slovana. Dva razy sa presadili Barseghjan a Bille. Dve asistencie zaznamenal Tolič a pod rovnaký počet zásahov sa s bilanciou 1+1 podpísali Almási s Trusom.

16:30 - Predošlé 3. kolo prinieslo iba štyri zápasy, keďže Slovan aj Trnava si svoje stretnutia pre povinnosti v Európe odložili. Belasí sú napriek tomu so šiestimi bodmi na čele tabuľky, nasleduje Dunajská Streda, ktorá má päť bodov. Ďalších päť tímov zaknihovalo štyri. Skalica, Michalovce a Trnava zhodne po dva. Predposledná Podbrezová má jeden a Komárno zatiaľ nebodovalo.

16:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenske futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 4. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 4. kola.Flashscore