Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Košice sa dočkali gólu proti Trnave, spartakovci s piatou remízou

Aktualizované
Gallovič strelil prvý gól Košíc do siete Trnavy.
Gallovič strelil prvý gól Košíc do siete Trnavy.TASR - Lukáš Grinaj / Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 7. KOLA

SOBOTA

Banská Bystrica - Komárno 2:3

Michalovce - Trenčín 1:1

Žilina - Skalica 3:2

Dunajská Streda - Slovan Bratislava 1:2

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Košice - Trnava 1:1

Ružomberok - Podbrezová 1:0

Nedeľný sumár.

Výsledkový servis 7. kola Niké ligy.
Výsledkový servis 7. kola Niké ligy.Flashscore

15. SEPTEMBER

20:05 - Pod Čebraťom sa červenalo. A rovno na oboch stranách. Na domácej sa porúčal krátko po hodine hry do sprchy Selecký, za hostí v nadstavenom čase Koštrna. Podbrezová prehrala v Ružomberku 0:1. 

20:00 - Piatu remízu v prebiehajúcom ročníku si pripísali zverenci Michala Gašparíka. Na metropole východu síce viedli, no domáce Košice neskôr vyrovnali na konečných 1:1. Pre košické FC to bol po návrate medzi elitu prvý gól do site Trnavy. 

Štatistika stretu.
Štatistika stretu.Flashscore

13:40 - "Už len to, že hráme doma, nám velí myslieť na trojbodový zisk. Hráčom neustále pripomínam, že do každého stretnutia musíme ísť s cieľom ho vyhrať. Futbal je hra, zápas sa môže skončiť hocijako, ale my nemôžeme nastúpiť s inou ambíciou, ako byť po zápase víťaz," vyriekol pre fckosice.sk hlavný tréner Gergely Geri.

Košice a ich ostatné výsledky.
Košice a ich ostatné výsledky.Flashscore

12:50 -  V minulom ročníku Košice nestrelili Trnave ani gól (0:2, 0:3).

11:40 - Naopak, Podbrezová už prehrala a hneď dvakrát (1-2-2). Síce v ostatných dvoch kolách ani raz, napriek tomu urobila cez prestávku zmenu. A nie hocijakú. Dovtedy hlavný tréner Vladimír Cifranič prešiel do pozície asistenta a nahradil ho... jeho dovtedajší asistent Štefan Markulík. Nečakaná zmena, nečakaný impulz? 

Ten môžu hráči z Horehronia ukázať už v Ružomberku, s ktorým vyhrali naposledy v októbri pred rokom (5:0). Pod Čebraťom v najvyššej súťaži ešte ani raz. Mali na to deväť príležitostí... Do karát im nehrá ani fakt, že v dvoch tohtosezónnych dueloch vonku - na Tehelnom poli a Košiciach - neskórovali. 

Rezultáty posledných vystúpení Podbrezovej.
Rezultáty posledných vystúpení Podbrezovej.Flashscore

10:20 - Liptáci stihli, pre európske povinnosti, odohrať štyri duely. Vyhrali raz a trikrát remizovali. Pred výkopom sa tak radili medzi trojicu tímov (Žilina, Trnava), ktoré v prebiehajúcom ročníku stále nepoznali príchuť prehry. V minulej sezóne zdolali železiarov zo štyroch prípadov trikrát!

Najmä na výkon z druhého polčasu v Trnave (2:2) budú chcieť hráči Ondřeja Smetanu nadviazať v domácom vystúpení proti prakticky tabuľkovému susedovi. Oboch delí totiž od seba jeden bod. 

Posledné výsledky Ružomberka.
Posledné výsledky Ružomberka.Flashscore

09:55 - Keď už sa zdalo, že Spartak Trnava zlomil akési tohtosezónne strelecké prekliatie víťazstvom v Skalici (2:1), prišiel na Štadión Antona Malatinského Ružomberok a spartakovci sa vrátili k remízovým rezultátom (2:2). Slúži im ku cti, že stále nespoznali príchuť prehry (1-4-0), no s Banskou Bystricou sú najčastejšie remizujúcim celkom. 

To sa, samozrejme, nepáči ani fanúšikom. Tí si želajú oveľa ofenzívnejšie výkony. Počas reprezentačnej prestávky mužstvo doplnil ľavý krídelný obranca Roko Jureškin. Na ligu sa tím naladil pohárovým postupom cez Jaslovské Bohunice (2:0). 

Vzájomné zápasy Košíc a Trnavy.
Vzájomné zápasy Košíc a Trnavy.Flashscore

09:20 - Košice stále nenašli herný rytmus a striedajú lepšie výkony s horšími, na čo priamo nadväzujú aj výsledky. V šiestich zápasoch uspeli iba raz, proti Podbrezovej (3:0). Inak trikrát ťahali za kratší koniec a dvakrát sa delili. Prehier majú na konte najviac, podobne ako Skalica. V spomínaných šiestich stretoch strelili Košičania šesť gólov, lenže päť z nich dal Žan Medved. V dvoch vystúpeniach po sebe mu pušný prach zvlhol a mužstvo sa nepresadilo. 

08:00 - Siedme kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže uzavrú dva nedeľné duely. Hrať sa bude pod Čebraťom, kde Ružomberok privíta Podbrezovú. Metropola východu republiky zasa hostí súboj medzi Košicami a trnavským Spartakom. 

14. SEPTEMBER

22:40 - Dominik Takáč sa premiérovo postavil medzi tri žrde v drese Slovana do brány v rámci najvyššej slovenskej súťaže. Čisté konto si neudržal, čo znamená, že Slovan inkasoval aj v dvanástom strete v MOL aréne proti Dunajskostredčanom.

22:35 - Aj po siedmom kole zostáva na čele tabuľky bratislavský Slovan. V derby zápase, resp. v súboji mesiaca belasí uspeli na Žitnom ostrove, kde zdolali Dunajskú Stredu 2:1. Domáci prišli o svoju trinásťzápasovú sériu bez prehry pred svojimi fanúšikmi. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

20:25 - Jubilejný stý ligový duel v drese Žiliny odohral ofenzívny futbalista Adrián Kaprálik. A vo veľkom štýle, proti Skalici si pripísal dva presné zásahy. V aktuálnom ročníku sa podpísal pod päť gólov (3+2).

20:10 - Nováčik z Komárna sa postupne v najvyššej súťaži osmeľuje, čo potvrdil pod Urpínom. S Banskou Bystricou prehrávali Komárňania dvakrát, Špyrka nepremenil penaltu a napriek tomu v nadstavenom čase Ganbayar vystrelil svojmu tímu druhé tri body medzi elitou. 

Štatisticky pohľad na súboj.
Štatisticky pohľad na súboj.Flashscore

20:05 - Žilina pokračuje v prebiehajúcom ročníku bez prehry. Pred svojimi fanúšikmi sa predstavila po troch týždňoch a privítala posledný celok - Skalicu. Záhoráci prehrali 2:3 a stále tak na premiérový triumf čakajú. Na ich lavičke debutoval český tréner David Oulehla. 

Štatistika stretu.
Štatistika stretu.Flashscore

19:55 - Na výrazne podmočenom teréne sa na Zemplíne body znova delili. Alexandros Kyziridis v treťom vystúpení v drese Michaloviec po druhý raz skóroval, no trojbodovú radosť mu prekazil Ibrahim. Zemplínčania zaknihovali na svojom trávniku tretiu remízu s trenčianskym AS v rade.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

17:10 - Trenčín prehral proti Michalovciam naposledy 22. októbra 2022 (0:2). V predchádzajúcich troch dueloch sa však až v dvoch zrodila bezgólová remíza. Nad ofenzívou tak prevažuje defenzíva. A z pohľadu aktuálnej sezóny sú v tomto smere obaja prakticky narovnako - deväť inkasovaných zásahov Michaloviec, sedem Trenčína. 

17:00  - Michalovce vstúpia do domáceho duelu víťazne naladené. A posilnené aj ďalším bodom. To všetko sa im podarilo uhrať pred reprezentačnou prestávkou proti Ružomberku (2:2) a následne v Zlatých Moravciach zdolali nováčika z Komárna 3:1. Pre hráčov trénera Šoltisa to bol prvý triumf v prebiehajúcom ročníku (1-3-2).

Pohľad na posledné rezultáty Michaloviec.
Pohľad na posledné rezultáty Michaloviec.Flashscore

16:35 - Tréner Radványi získal do kádra dvojicu novicov. Na hosťovanie do konca ročníka prišiel z Karvinej stredopoliar Dominik Žák. A ako voľný hráč sa Komárnu upísal na rok krídelník Nikolas Špalek. Ofenzíva určite potrebuje dodať "baterky", keď nováčik v doterajších štyroch vystúpeniach zaznamenal najnižší počet gólových pokusov (38).

16:20 - Futbalisti Komárna mali mať o takomto čase postupne začleňujúci sa proces medzi elitou za sebou. Lenže, dve kolá po sebe sa im odložili a to posledné prehrali. V zlatomoravcekom azyle nestačili v zaujímavom strete na Michalovce (1:3). Komárňania tak nenadviazali na tri body. Tie prekvapivo získali na východe republiky v Košiciach (1:0). 

16:05 - "Je to špecifické mužstvo, z môjho pohľadu veľmi dobre mentálne nastavené, má dušu, idú jeden za druhého. Druhou ligou prešli relatívne hladko. Majú veľa šikovných hráčov, aj skúsených. A najmä smerom dopredu je to veľmi nepríjemné mužstvo, takže nič ľahké nás nečaká," myslí si tréner Bažík. 

Ostatné výsledky hráčov Dukly.
Ostatné výsledky hráčov Dukly.Flashscore

15:50 - Banská Bystrica odchádzala na medzinárodnú pauzu z derby o Horehronie, v ktorom v Zelpo aréne síce strelila dva góly, ale pod Urpín sa vracala s remízou 1:1. Po prestávke môžu priniesť dôležitý - víťazný - impulz do kabíny Šikula s Veselovským. Dvojica bola v kádri reprezentačnej dvadsaťjednotky pri triumfoch v príprave s Bieloruskom i Maďarskom.

15:15 - "Chcem sa prezentovať atraktívnym, aktívnym a kombinačným futbalom, v ktorom chceme súpera tlačiť k chybám. V krátkodobom horizonte je to hlavne o dosahovaní dobrých výsledkov, aby sme sa posunuli v tabuľke vyššie, aby sa nám hralo pokojnejšie a následne na to potom nadviazali v našej práci ďalej," predstavil sa v krátkosti kouč Oulehla skalickým fanúšikom na webe mfkskalica.sk.

Skalické rezultáty.
Skalické rezultáty.Flashscore

14:45 - Záhoráci musia popracovať aj na svojej koncovke. Spolu s Komárnom sa presadili iba trikrát, teda najmenej spomedzi nikéligistov. Naopak, až desakrát inkasovali, čo je najvyšší počet. V piatich dueloch si pripísali tri body za tri remízy a dve prehry. Pod Dubňom Žilinu nezdolali ešte ani raz (0-1-3).

14:15 - V Skalici udiala výrazná zmena. Trénera Pavla Majerníka nahradil český legionár David Oulehla. Ako prezradil obranca Krčík pre klubový web, mužstvo pod novým kormidelníkom pracovalo počas prestávky najmä na kondičnej stránke. 

13:50 - Niké liga sa pod Dubeň vracia po troch týždňoch. "Budeme vychádzať najmä zo sily našej hry, čo je podčiarknuté domácim prostredím. Nič iné ako tri body doma si nepripúšťame. Tak to je a takto musíme byť nastavení. Samozrejme, stále do toho ideme s rešpektom ku Skalici a s pokorou," uviedol tréner Ščasný pre mskzilina.sk

Žilina sa herne rozbehla.
Žilina sa herne rozbehla.Flashscore

13:15 - Žilina sa zrejme dostala do hernej pohody. Reprezentant Ďuriš nedávno predĺžil kontrakt, no a okrem neho zotrvá v žlto-zelenom aj Kaprálik. Dve výrazné postavy prípadného úspechu žilinského mužstva. Vie to aj tréner Ščasný, ktorý môže byť zatiaľ spokojný - v piatich dueloch s tímom ani raz neprehral (3-2-0). 

13:00 - "Na rozdiel od hostí sme dlho nehrali vážny zápas, čo je komplikácia, preto upozorňujeme hráčov, aby boli maximálne koncentrovaní od prvej sekundy. Dôležitá bude tiež dobrá reakcia na jednotlivé situácie, ktoré sa v zápase vyskytnú. Som presvedčený, že obidva tímy si vytvoria šance, rozhodovať preto môže efektivita," očakáva Xisco Muňoz.

Dunajská Streda a jej posledné výsledky.
Dunajská Streda a jej posledné výsledky.Flashscore

12:25 - Počas reprezentačnej prestávky prišiel do tímu DAC aj ďalší novic, stopér Pablo Ortiz. Okrem toho klubový web dac1904.sk informuje, že pribudol aj brankár Benjamin Száraz, ktorý je naspäť po vyše troch rokoch. Zmena sa dotkla tiež realizačného tímu, do ktorého sa na pozíciu asistenta vrátil Ladislav Kubalík. Jeho hlavnou úlohou je dohliadať na individuálny rozvoj mladých hráčov.

11:30 - Obhajca majstrovskej trofeje nemôže stále počítať so službami Lukáša Pauscheka. Pozitívne je, že do zápasového rytmu sa môže vrátiť Sharani Zuberu. Menšie problémy hlásil Juraj Kucka, ktorý by ale mal byť v poriadku. "Pauschek sa zapája do určitých častí tréningu s tímom, je otázkou 1-2 týždňov, kým pôjde aj do kontaktných vecí. Zuberu vyzerá v tréningovom procese veľmi dobre. Noha drží, už vyše týždňa absolvuje kompletný program. Kucka mal tie menšie problémy, ktoré ho sprevádzajú posledné 2-3 týždne, mal aj individuálny program, no už tiež trénoval s mužstvom," prezradil Kitka.

11:05 - Otázne je, či už je zdravý Vladimír Weiss st. V ostatnom pohárovom dueli s AC Nitra (5:0) chýbal pre silnú chrípku, ako uviedol jeho asistent Kitka v pozápasovom rozhovore. 

10:45 - "Hlavnou motiváciou je získať späť body po poslednej ligovej prehre a urobiť maximum, aby sme v Dunajskej Strede odohrali dobrý zápas a bodovali," uviedol asistent hlavného trénera Weissa Boris Kitka pre skslovan.com.

09:50 - Aj o tomto čase naďalej platí plán odohrať všetkých šesť ligových súbojov. V noci na sobotu pršalo predovšetkým na východnom Slovensku. Na porovnanie, v MONACObet lige už odložili tri víkendové merania síl. 

09:20 - Zaujímavosť: V posledných jedenástich vzájomných stretoch strelila Dunajská Streda na svojom trávniku belasým vždy minimálne gól. 

Posledné vzájomné zápasy medzi DAC a Slovanom.
Posledné vzájomné zápasy medzi DAC a Slovanom.Flashscore

09:00 - V MOL aréne nastúpi účastník hlavnej fázy Champions League. Slovan Bratislava má pred sebou zaujímavú generálku. Počas reprezentačnej prestávky zvládol "povinnú" pohárovú jazdu, keď vyradil šiestoligistu AC Nitra (5:0). Zverenci Vladimíra Weissa však v najvyššej slovenskej súťaži prišli o svoju neporaziteľnosť. 

Kým v štyroch kolách v rade boli absolútne suverénni, pred pauzou tvrdo narazili doma na Žilinu, ktorej podľahli vysoko 0:5. Medzitým ich káder posilnila dvojica Artur Gajdoš a Danylo Ihnatenko. Na Žitnom ostrove padol Slovan v ostatných dvoch konfrontáciách (1:3, 3:5).

Prehľad belasých výsledkov.
Prehľad belasých výsledkov.Flashscore

08:40 - Čím sa však DAC môže pochváliť, je určite defenzíva. Inkasovala iba tri zásahy, čo ju radí k najlepším mužstvám. Súperom v štyroch dueloch dovolila vypracovať si iba 35 gólových pokusov. Proti obhajcovi majstrovskej trofeje bude podobne výborné čísla potrebovať. Na druhej strane, hráči DAC-u môžu ťažiť aj z pridanej motivácie. Pred svojimi fanúšikmi sa predstavia prvýkrát od úvodu augusta, keď v derby o Žitný ostrov zdolali Komárno (2:0). Káder doplnil najnovšie Fortune Bassey.

08:20 - Dunajská Streda je jeden z tímov, ktorý hľadá konzistetnú formu. Za sebou má štyri strety a v nich dve víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru. Pred medzinárodnou pauzou vyhrala na pôde Michaloviec rozdielom triedy 3:0. 

08:00 - Sobotňajší program bude patriť štyrom duelom. O 18:00 majú výkop súboje Banskej Bystrice s Komárnom, Michaloviec s Trenčínom, Žiliny so Skalicou, zatiaľ čo šlágrom kola je stret medzi Dunajskou Stredou a Slovanom.

13. SEPTEMBER

20:05 - Žilina disponuje s dvanástimi gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,4 gólu. Až osem z nich prišlo v druhom polčase. V tom prvom dominujú Košice (5). Na opačnom póle je s desiatimi inkasovanými zásahmi Skalica. Šošoni vyslali medzi tri žrde 34 striel, zatiaľ čo Michalovčania sa ocitli v 18 ofsajdoch. Zemplínčania navyše spravili najviac faulov (91). Belasí dominujú v počte prihrávok (2 583) a aj ich úspešnosti (85 %). Futbalisti Michaloviec a Košíc videli zhodne štrnásť žltých kariet, Trenčania zas dve červené.

19:15 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahá sériu 359 minút bez inkasovaného gólu a spoločne s Ľubomírom Belkom má na konte tri čisté kontá. Žilinský gólman inkasoval zatiaľ iba dvakrát. Najviac zákrokov doposiaľ predviedol Trnovský zo Slovana (27).

18:00 - Aj keď je prestupové obdobie už oficiálne uzavreté, tak kluby oznámili niekoľko zmien. Tie nastali takisto na trénerských postoch. V Skalici skončil Pavol Majerník, ktorého prácu prevzal David Oulehla. Rošádu spravila Podbrezová, keďže Štefan Markulík sa presunul do pozície hlavného kouča a Vladimír Cifranič je jeho asistentom. Viac v článku.

17:30 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu

17:30 - Prezídium Únie ligových klubov potvrdilo hlasovaní per rollam zmeny v zápasovom programe 8. a 9. kola futbalovej Niké ligy. Viac v článku.

17:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Žan Medved, ktorý sa postaral už o päť gólov. O jeden menej má Tigran Barseghjan. Po tri zásahy dali Malec a Sauer, dvakrát sa presadili Trusa, Issa, Bille, Boďa, Daniel, Galčík, Chrien, Juritka, Strelec a Uchegbu. Tolič a Záhumenský zaknihovali už po tri asistencie, dve majú na konte Gajdoš, Kaprálik aj Káčer.

16:45 - Šieste kolo prinieslo viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

Výsledky predošlého kola Niké ligy.
Výsledky predošlého kola Niké ligy.Flashscore

16:30 - Slovan Bratislava sa stále drží aj na čele tabuľky Niké ligy, ale pred reprezentačnou prestávkou zažil najvyššiu domácu prehru v histórii súťaže, keďže nestačil na Žilinu (0:5). Práve šošoni sú na druhej priečky, pričom zaostávajú len o jeden bod. Nasleduje sedembodová trojica Dunajská Streda, Trnava a Banská Bystrica. Prvú šestku uzatvára Ružomberok, na rovnakej šesťbodovej úrovni sú aj Michalovce. Po päť bodov získali Podbrezová, Košice aj Trenčín. Predposlené Komárno a aj posledná Skalica zaknihovali tri body. Záhoráci však ešte nevyhrali.

16:15 - Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaca organizácia najvyššej futbalovej súťaže Niké ligy vníma nepriaznivú situáciu spôsobenú výdatným dažďom najmä na západnom území Slovenska. V spolupráci s klubmi, Komisiou rozhodcov SFZ a ďalšími zložkami nevyhnutnými pre usporiadanie futbalového stretnutia monitoruje situáciu a pripravuje sa na rôzne scenáre počas zápasov 7. kola. Viac v článku.

16:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 7. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 7. kola.Flashscore