Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Belasí môžu prísť o prvé miesto, Galád debutoval ziskom bodu

Aktualizované
Slovan na domácej pôde iba remizoval.
Slovan na domácej pôde iba remizoval.TASR - Pavel Neubauer
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 10. KOLA

SOBOTA

Košice - Ružomberok 2:1

Podbrezová - Trnava 0:4

Skalica - Komárno 3:0

Slovan Bratislava - Trenčín 1:1

Sobotný sumár

NEDEĽA

Banská Bystrica - Michalovce (18:00)

Dunajská Streda - Žilina (18:00)

Program 10. kola Niké ligy.
Program 10. kola Niké ligy.Flashscore

5. OKTÓBER

22:45 - Tréneri bratislavského Slovana a Trenčína zhodnotili vzájomný duel.

Vladimír Weiss st., kouč Slovana: "Každý zápas môže byť ťažký, keď sa súper dobre defenzívne pripraví. Mali sme šance, ale boli sme málo efektívni. Okrem Tigranovej efektivity sme nepredviedli nič. Gól, ktorý padol vďaka Blackmanovi, bol vlastný."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Ivan Galád, kormidelník AS Trenčín: "Som rád, že sme ukázali komponenty, na ktorých sme v týždni pracovali. Som rád, že chlapci predviedli maximum na základe našich aktuálnych možností. Nastúpili štyria mladí hráči z akadémie, budeme sa snažiť ďalej s nimi pracovať. Čo sa týka červenej karty, ľuďom chýba bazálna úcta. Ja sa budem venovať svojej práci, ale vážne sa musím zamyslieť, či má toto zmysel."

22:28 - Slovan Bratislava na domácej pôde iba remizoval s Trenčínom 1:1. Hosťujúci tréner Ivan Galád tak zažil úspešný debut v staronovom pôsobisku. Belasí môžu prísť v nedeľu o prvé miesto a to vtedy, ak Žilina vyhrá v Dunajskej Strede.

21:52 - Stretnutie Podbrezovej s Trnavou zhodnotili obaja tréneri.

Štefan Markulík, lodivod Podbrezovej: "Myslím si, že to bola vysoká škola z efektivity v rámci celého stretnutia. Pre nás zaujímavá škola. Vstup do zápasu sme nemali zlý, boli tam pološance a pred prestávkou aj šance. Trnava bola megaefektívna. V prvom polčase v nadstavenej minúte dala gól po našej chybe pri vyvážaní lopty. Súper to vyriešil veľmi efektívne v pokutovom území. Cítil som, že v druhom polčase môže moje mužstvo otočiť zápas. Bolo to však už také roztrhané. Hostia viac čakali v takom bloku na kontrové situácie, ktoré využijú. Rozdiel medzi nami a Trnavou bol najzásadnejší v tom, že v tých rozhodujúcich chvíľach viac chceli. V útočnej fáze ukázali vyššiu kvalitu. Nám srdiečko a podpora v defenzívnej fáze chýbala. Aj preto je rezultát pre nás krutý, ale zase reálny."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Tabuľka sa už trhá a keďže sa chceme držať špičky, tak je to veľmi dôležité víťazstvo pre nás. Ešte krajšie, ak ho dosiahnete pred reprezentačnou prestávkou. Som rád, že sme neinkasovali a konečne sme sa rozstrieľali. Chalani nadviazali na pohárový zápas, kde nám to tiež padalo. Obrana taktiež funguje. Máme za sebou 9 zápasov, z toho v šiestich sme neinkasovali. Chceli by sme sa dožiť toho, že budeme v plnej sile, čo sa nám nedarí. Zranil sa nám teraz ešte aj Štetina. Stále nám vypadávajú podstatní a kľúčoví hráči. Je to však pekný výsledok. S Podbrezovou sa nám darí, bodaj by sme mali viac takých súperov, že sa nám bude proti nim dariť. Som rád, že sme sa dotiahli nahor v tabuľke."

20:30 - Duel Košíc s Ružomberkom zhodnotili obaja tréneri.

Roman Skuhravý, kouč FC Košice: "Celý týždeň sme sa trápili so zdravotnými problémami. Vedel som, že Ružomberok si chystá najväčšie zbrane na druhý polčas. Celý týždeň sme sa chystali na to, aby sme mali dobrú organizáciu hry. Vyšlo nám rozostavenie 3-4-3 s Niarchosom a Bokrosom. To, že sa nám to podarilo, je zásluha hráčov. To, čo sa stalo v závere prvého polčasu, beriem na seba. Pred týždňom sme zmenili organizáciu hry pri štandardných situáciách. To, že sme z nich teraz dostali góly, ide za mnou. Vážim si dnešné tri body, ktoré nám do reprezentačnej prestávky dajú určitý pokoj."

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Ondřej Smetana, kormidelník MFK Ružomberok: "Z našej strany nie je veľmi čo hodnotiť. Zápas sme začali veľmi zle, mali sme ho viesť úplne inak a ísť do druhého polčasu v úplne inom rozpoložení. Žiaľ, stal sa pravý opak. V úvode zápasu tam boli tri rýchle prechody, z ktorých boli dva góly a potom aj červená karta. Potom už bolo skoro po zápase a bolo ťažké dobiehať to."

20:00 - Futbalisti Trnavy vyhrali v sobotnom zápase 10. kola Niké ligy na ihrisku Podbrezovej hladko 4:0. Košice doma uspeli proti Ružomberku a Skalica nedala šancu Komárnu. Viac v článku.

18:15 - Ružomberok v prvých piatich zápasoch neprehral ani raz, ale z ostatných troch má na konte dve prehry, keďže rovnakým výsledkom 1:2 podľahol ako Slovanu, tak aj Skalici, kde o body prišiel v závere. Rozhodol nešťastný vlastný gól Seleckého. "Každá prehra mrzí a táto zvlášť. Mali sme to dobre rozohrané. Viedli sme 1:0 a potom sme zápas prehrali. Musíme sa vrátiť k práci, čo nás zdobila. To bola dobrá defenzíva a dostávali sme málo gólov. Teraz sme tak nehrali,“ hovoril útočník Ján Hladík.

17:30 - "Podbrezová je súper, proti ktorému sa nám dlhodobo darí, ale každá sezóna je iná, každá séria sa raz skončí a musí začať nová. Pôjdeme tam ale za víťazstvom, tie remízy z vonku nás mrzia, možno okrem tej v Dunajskej, kde bod berieme. Verím, že nadviažeme na 3 body proti Bystrici a na bod z Dunajskej a pripíšeme si do tabuľky ďalšiu výhru," povedal tréner Michal Gašparík.

16:50 - Slovan Bratislava finišuje časť náročného programu. Po stretnutí s Trenčínom si na niekoľko dní počas reprezentačnej prestávky oddýchne. "Prebiehajúci cyklus zápasov zvládame dobre. Jediným cieľom pre sobotu je, aby sme zostali prví aj cez októbrovú reprezentačnú pauzu a mali dobrý pocit z výsledku i hry. Čaká nás húževnatý súper, ktorý nemá čo stratiť. Liga je pre nás veľmi dôležitá a podľa toho sa pripravujeme aj na Trenčín," povedal asistent trénera Boris Kitka pre klubový web.

16:15 - Košice pri ligovej premiére trénera Romana Skuhravého vyhrali v Banskej Bystrici tesne 3:2 napriek tomu, že dlho hrali bez vylúčeného Jakubka. O zmenách v tíme hovoril pre klubový web Lukáš Fabiš. "Vedeli sme, že nemáme výsledky, aké by sme mohli a mali mať na základe priebehu stretnutí, ktoré sme dovtedy odohrali. Nás hráčov taktiež veľmi mrzelo, že tých bodov bolo tak málo. Vedenie klubu sa rozhodlo pre zmenu a my hráči sme to museli akceptovať. Verím, že sa postupnými krokmi dostaneme tam, kde nás nový tréner chce mať. A verím tiež, že postupne sa zlepšia aj naše výsledky.“

15:30 - Podbrezovčania chcú Trnavu zdolať. Majú jej čo vracať hlavne za semifinálové vypadnutie zo Slovenského pohára, ktoré podčiarkol kontroverzne neuznaný gól Marek Bartoša. K tomuto zápasu sa môžete vrátiť našim článkom z apríla.

15:12 - "Spartak dlhodobo ukazuje dobrú organizáciu defenzívy. Nie je náhoda, že v tejto sezóne ešte neprehral. Všetko však raz prísť musí a ja som presvedčený, že v Zelpo aréne to bude pre nich náročné. Potrebujeme byť pracovití, trpezliví a efektívni v situáciách v pokutovom území. Chceme sa oprieť o domáce prostredie a maximálne využiť podporu našich fanúšikov,“ povedal pre klubový web tréner Štefan Markulík.

15:00 - V posledných štyroch zápasoch medzi Slovanom a Trenčínom udržal jeden či druhý tím čisté konto. Belasí uspeli trikrát (4:0, 2:0, 2:0), hráči AS sa tešili raz (4:0). Celok z hlavného mesta mimochodom prehral iba jeden z posledných 15 vzájomných ligových duelov a až trinásťkrát sa tešil z výhry. Paradoxné je, že predtým počas osemnástich stretov disponoval Trenčín lepšou bilanciou 10-4-3. V ligových zápoleniach Slovana s AS padlo za posledných 33 stretnutí až 118 gólov, čo je priemer takmer 3,6. Sedemnásťkrát videli diváci štyri alebo viac zásahov.

14:15 - Trnava sa proti Podbrezovej v minulej sezóne postavila až šesťkrát, celkovo ťahá sériu ôsmich zápasov bez prehry, pričom v nich má výborné skóre 21:2. Celkovo v najvyššej súťaži disponujú Bíli Andeli v dueloch s tímom z Horehronia jasne lepšou bilanciou 13-5-5. Spartakovcom dlhodobo chýbajú zranení Bolaji, Twardzik, Azango a Mikovič. Štart je nejasný aj pre Jakuba Paura, ktorý nedohral stredajší pohárový zápas proti Častkovciam.

13:10 - Asistent trénera Boris Kitka sa vyjadril aj k aktuálnemu zdravotnému stavu kádra Slovana. "Kucka je po operácii v nábehovom tréningu, Maka stále trápi noha, kde to nie je úplne ideálne, takže tam visí otáznik. Ostatní hráči boli po utorku v relatívne dobrom stave, hlásili len menšie šrámy či kopance. Môžeme si vyberať zo šírky kádra. Určite príde k nejakej rotácii na niektorej pozícii, no posnažíme sa postaviť to najsilnejšie, aby sme doma vyhrali," povedal.

12:05 - Ružomberský útočník Jan Hladík v septembri trikrát skóroval, pripísal si jednu asistenciu. "Upevnil si pozíciu, stráži si ju a je na ňom, aby si ju ustrážil. Samozrejme, ničím iným ako výkonmi to nejde, takže myslím si, že si musí držať prístup a nastavenie aké má. Momentálne má veľký prínos pre tím. Myslím, že si to uvedomuje, váži a pracuje na tom. To je pre nás povzbudzujúce," povedal pre klubový web tréner Ondrej Smetana.

11:20 - Staronový trenčiansky tréner Ivan Galád si uvedomuje, že ho nečaká nič jednoduché. "Čaká ma náročná úloha, ale prijal som ju s radosťou. Tím sa výsledkovo trápil a budem sa snažiť, aby sa môj príchod prejavil práve v tejto stránke. Verím, že spolu s mojimi asistentmi vytvoríme mladý progresívny tím. Prostredie som tu našiel nádherné a veľa to pre mňa znamená," povedal.

10:15 - Veľmi špeciálny zápas odohrá mladý stredopoliar Artur Gajdoš. Nedávno prestúpil z Trenčína do Slovana a práve tieto dva tímy sa proti sebe postavia v sobotu večer na Národnom futbalovom štadióne v hlavnom meste. 

"Keď som ešte za Trenčín hral na Tehelnom poli, vždy to bolo niečo špeciálne. Aj samotná príprava na Slovan bola vždy iná ako na ostatných súperov. Čaká ma špecifický zápas, ani si neviem predstaviť, aké bude hrať proti Trenčínu. Strávil som tam celé detstvo a vstúpil som tam do sveta veľkého futbalu,“ povedal Gajdoš.

09:12 - Po úvodných dvoch dueloch na lavičke košického FC čaká trénera Romana Skuhravého prvé vystúpenie pred vlastnými fanúšikmi. Celok z metropoly východu na svojom štadióne v rámci 10. kola Niké ligy privíta súpera z Ružomberka a nový dirigent mužstva sa teší na domáce publikum. Viac v článku.

Skuhravý chce potešiť svojich nových fanúšikov.
Skuhravý chce potešiť svojich nových fanúšikov.Tomáš Cicoň / FC Košice

08:00 - Skalica privíta Komárno a bude chcieť potvrdiť triumf z Ružomberka, ktorý bol prvým v sezóne. "Konečne to bol víťazný zápas. Ružomberok má kvalitné, fyzicky aj kondične dobre pripravené mužstvo, v tom sme sa im však vyrovnali. Z tohto pohľadu bolo stretnutie náročné. Na konci sa k nám priklonilo aj trochu šťastie a sme radi, že sme to zvládli,“ povedal pre klubový web Adam Morong.

07:00 - Podbrezová hostí Trnavu a bude chcieť potvrdiť dobrú domácu bilanciu. V štyroch dueloch v Zelpo Aréne ešte neprehrala. Remizovala so Žilinou aj Banskou Bystricou a hladko zdolala Skalicu (7:1) s Michalovcami (4:1). Výsledok zo stretnutia proti Záhorákom je dokonca najvyššou výhrou železiarov v Niké lige.

Ostatné výsledky Podbrezovej.
Ostatné výsledky Podbrezovej.Flashscore

4. OKTÓBER

20:00 - Skúsený obranca Kristián Koštrna v lete prekvapivo po odchode z Trnavy posilnil Podbrezovú. Na Horehroní sa okamžite stal jednou z opôr mužstva, ktoré túži tretí raz v rade postúpiť do prvej šestky. Odchovanec Spartaka sa v sobotu prvý raz postaví proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Viac v článku.

19:00 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahal sériu 359 minút bez inkasovaného gólu, čo je zatiaľ najdlhšia v tejto sezóne. Zároveň má najviac vychytaných núl (5), štyri zaznamenal Aleksandar Popovič a tri má na konte Ľubomír Belko. Frelih disponuje aj najnižším priemerným počtom inkasovaných gólov (0,5). Najviac zákrokov predviedol michalovský Lukáč (34).

18:00 - Žilina disponuje s devätnástimi gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,4 gólu. Až trinásť z nich prišlo v druhom polčase, čo je so Slovanom najviac. V tom prvom dominujú Košice (8). Na opačnom póle sú s osemnástimi inkasovanými zásahmi Michalovce. Belasí vyslali medzi tri žrde 50 striel, zatiaľ čo Trenčania sa ocitli v 24 ofsajdoch. Šošoni dominujú v počte prihrávok (3 984) aj v ich úspešnosti (84,1 %). Trenčín spravil najviac faulov (177), nazbieral už 27 žltých kariet a pridal aj dve červené, no vyrovnali ho Michalovce i Košice.

17:00 - Skalica zaznamenala prvé víťazstvo v sezóne. Napriek zlepšujúcim sa výkonom naň čakala deväť stretnutí. Nevýrazný štart do ročníka znamenala na Záhorí zmenu trénera či kapitána. Novým lídrom tímu sa stal skúsený obranca Oliver Podhorin, ktorý o doterajšom priebehu viac prezradil v rozhovore pre Flashscore Správy.

16:45 - Posledným vystúpením v kariére preňho mal byť duel na konci aktuálnej sezóny, teraz to však vyzerá, že jeho derniérou sa stal súboj zo začiatku ročníka. ŠK Slovan Bratislava na svojom webe oznámil, že Vladimír Weiss ml. už do zápasového diania nezasiahne. Viac v článku.

16:30 - Účastníka Niké ligy AS Trenčín povedie tréner Ivan Galád, ktorý na lavičke nahradil odvolaného Iliju Stolicu. Klub to oznámil na svojom webe. V mužstve by mal pôsobiť do konca sezóny. Viac v článku.

16:00 - Minulé kolo prinieslo aj viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

15:45 - Francesco Calzona zaradil pred zápasmi Slovenska vo futbalovej Lige národov do nominácie premiérovo obrancu Timoteja Hranicu zo Žiliny. Pozvánku dostal aj brankár Dominik Takáč. V mužstve je celkovo šesť hráčov z Niké ligy. Viac v článku.

15:30 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu.

15:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Tigran Barseghjan, ktorý strelil sedem gólov a pridal ďalšie dve asistencie. Nasleduje Žan Medved so šiestimi zásahmi. Dunajskostredský kapitán Matej Trusa skóroval päťkrát. Po štyri góly zaznamenali Kaprálik, Redzič, Malec a Strelec. Tri majú na konte Hladík, Niarchos, Rymarenko, Chrien, Galčík, Sauer aj Voleský. Marko Tolič disponuje už štyrmi asistenciami. O jednu menej majú Gajdoš, Káčer, Ramadan a Záhumenský.

14:30 - Slovan Bratislava je so ziskom 21 bodov na čele tabuľky Niké ligy, druhá Žilina stráca iba jeden. Dunajská Streda je tretia, s dvojbodovým odstupom nasledujú Trnava i Ružomberok. Na šiestu priečku poskočila Podbrezová, ktorá má rovnako deväť bodov ako Košice a Komárno za ňou. Po sedem ich získali Banská Bystrica, Trenčín a tiež predposledné Michalovce. Napriek prvej výhre ostáva na dne tabuľky Skalica.

14:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka pred štartom 10. kola Niké ligy.
Tabuľka pred štartom 10. kola Niké ligy.Flashscore