Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Michalovce ukončili negatívnu sériu, DAC ovládol derby

Aktualizované
Dunajskostredčania na súťažnú výhru v novom ročníku čakajú. Dvakrát prehrali v Európe, v lige remizovali s Košicami.
Dunajskostredčania na súťažnú výhru v novom ročníku čakajú. Dvakrát prehrali v Európe, v lige remizovali s Košicami.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž začína písať svoju 32. kapitolu, opäť pod názvom Niké liga. Štartuje nový ročník 2024/2025. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 2. KOLA

SOBOTA

Banská Bystrica - Skalica 1:1

Trenčín - Košice 2:0

Sobotný sumár.

Slovan Bratislava - Podbrezová 1:0

Sumár zápasu.

NEDEĽA

Dunajská Streda - Komárno 2:0

Michalovce - Trnava 0:0

Nedeľný sumár

Výsledky 2. kola Niké ligy.
Výsledky 2. kola Niké ligy.Flashscore

4. AUGUST

20:52 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Dunajskou Stredou a Komárnom.

Xisco Muňoz, tréner DAC: "Z našej strany to bol dobrý výkon. Musíme však ďalej pracovať, aby sme sa zlepšili a ďalej posúvali. Je obdobie, keď je náročné získavať body. Za uplynulých 14 dní pribudlo veľa cestovania. Teraz je ten moment, keď treba pokračovať v tvrdej práci, aby sme sa vyhli možným problémom. Uvedomujeme si, že treba veľa vecí zmeniť. Tri body sú dôležité, ale musíme hovoriť aj o tom, čo a ako treba zlepšiť."

Mikuláš Radványi, tréner Komárna: "Prvých 25 minút sme hrali organizovane, mali sme aj brejkové situácie, ktoré sme mali riešiť lepšie. Mali sme aj šancu, ak by sme z nej išli do vedenia, domáci by to mali ťažšie. Potom po polhodine domáci prevzali iniciatívu, mali viac príležitostí a do polčasu dali aj gól. V úvode druhého polčasu sme boli aktívni, boli aj situácie, kde však finálna fáza nebola ideálna. Keď som prestriedal, domáci úplne prevzali iniciatívu a pridali druhý gól. Záver sme si predstavovali inak, ale je to pre nás dobrá škola. Hráči zažívajú, aký je rozdiel medzi prvou a druhou ligou. Domácim gratulujem, vyhrali zaslúžene."

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

19:58 - Michalovce remizovali s Trnavou, čo znamená, že prerušili sériu šiestich ligovýh prehier po sebe s týmto súperom. Ak k tomu pripočítame aj Slovenský pohár, tak táto šnúra trvala až osem stretnutí. Zemplínčania získali body naposledy ešte 31. októbra 2020 v malom Ríme.

18:55 - Polčas "hrôzy" má za sebou trnavský Spartak v Michalovciach. Síce inkasoval ako prvý, ale pomohlo mu ofsajdové postavenie Arevala. Prišiel však o dvoch svojich hráčov - Twardzik si zranil pravý členok, Corryn mal rozbitú hlavu po súboji a podozrenie na možný otras mozgu.

17:10 - Keď sa v lige stretli Michalovce s Trnavou doma na Zemplíne, bola z toho sedemgólová prestrelka a víťazstvo spartakovcov 4:3.

16:08 - "Myslím, že to bude v nedeľu náročný zápas. Hráme dva zápasy za týždeň, čo je vždy náročné. Ale budeme dobre pripravení a ak do toho dáme všetko, čo vieme, tak ten duel môžeme vyhrať," prezradil pre fcspartaktrnava.com Hugo Ahl.

Ostatné výsledky Trnavy.
Ostatné výsledky Trnavy.Flashscore

15:20 - Zmenená vlastnícka štruktúra. Zmenené vedenie. Zmenený káder. Poriadne obmenené Michalovce vstúpili do novej sezóny bezgólovou remízou na pôde Skalice. Novic medzi tromi žrďami Patrik Lukáč si udržal prvé čisté konto. Pomôcť tímu musí teraz ofenzíva, pretože bez gólu sa vyhrať nedá. Je to ale akési pravidlo, že Zemplínčania góly nestrieľajú. V minulom ročníku ich dali 29, čím sa radili k najhoršie zakončujúcim. 

14:10 - Na Zemplín príde rozbehnutá Trnava. Kritizovaný tím trénera Gašparíka za nestrieľanie gólov zmietol pochybnosti v najlepšom možnom čase. V odvete 2. predkola Konferenčnej ligy na svojom trávniku uspel po dvoch zásahoch Ďuriša so Sarajevom. O play-off tretej najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe si to Spartak rozdá s poľskou Wislou. 

13:15 - "Uvedomujeme si, že náš prvý domáci zápas v lige je špeciálny pre fanúšikov, pre klub a tiež pre mužstvo. Chystáme sa na toto úžasné derby, v ktorom sa na lavičke súpera vráti do MOL Arény jedna z legiend DAC-u. Náš jednoznačný cieľ je zisk troch bodov po dobrom výkone," vyhlásil pre klubový web tréner Xisco Muňoz.

Ostatné výsledky Dunajskej Stredy.
Ostatné výsledky Dunajskej Stredy.Flashscore

12:25 - Hneď v premiérovom vystúpení medzi elitou našlo Komárno svojho vôbec prvého strelca. Stal sa ním Jakub Sylvestr, ktorý vyrovnával so Slovanom na priebežných 1:1.

11:45 - Pred tromi rokmi Komárňania vyradili DAC zo Slovnaft Cupu po penaltovom rozstrele.

10:40 - "Pre každého fanúšika v tomto regióne je to výnimočný moment a som rád, že môžem byť súčasťou toho celého. Dúfam, že bude plný štadión a diváci sa zabavia," vravel pre oficiálny portál Niké ligy Radványi. Nuž, zabávať futbalom a najmä získavaním bodov sa musia aj jeho zverenci, keďže Komárno má po prvom vystúpení na konte nulu.

10:15 - Je to veľmi otázne, pretože Komárno predviedlo pri svojej premiére medzi elitou sympatický výkon. Rozhodla až kvalita z lavičky, ktorá strhla duel na stranu belasých a tí sa radovali z výhry 4:1. Na trávniku to, minimálne v určitých pasáž, také jasné nebolo. Špecifický súboj čaká trénera Mikuláša Radványiho, ktorý strávil v drese Dunajskej Stredy čas ako hráč i ako šéf jej lavičky. 

09:45 - Čo je horšie, Dunajskostredčania nezvládli ani vstup do novej nikéligovej sezóny. V Košiciach v prvom kole dvakrát viedli, ale ani to im na tri body nestačilo. V 96. minúte pykali z pokutového kopu a z metropoly východu sa vracali domov s remízou 2:2. Niečim podobným si prechádzali aj minulý rok. Po bezgólovej remíze s Michalovcami rozstrieľali na svojom trávniku Košice 5:2. Čaká niečo podobné nováčika? 

09:30 - Nový ročník a vyššie ambície než pred rokom. Xisco Muňoz dostal pred pár týždňami nový kontrakt aj vďaka pozitívnemu finišu v minulej sezóne. Lenže rovnako ako vlani, DAC musí aj tentoraz zo svojich ambícií poriadne ukrojiť hneď po prvých zápasoch. V 2. predkole Konferenčnej ligy totiž totálne vyhorel so Zirou. Súper z Azerbajdžanu doma vyhral 4:0, vonku 2:1. Nebol to výkon, ktorý by potešil fanúšikov, čo dali priaznivci v MOL aréne patrične najavo.

09:15 - Žitný ostrov sa otriasa v základoch. Dunajská Streda oň musí bojovať v derby s nováčikom z Komárna. Súboj ako remeň ponúkne vôbec premiérovú bitku medzi oboma na najvyššom fóre. 

09:00 - Druhé kolo Niké ligy v pôvodnom hracom termíne uzavrú duely medzi Dunajskou Stredou a Komárnom, respektíve Michalovcami a Trnavou. Obe stretnutia sa začnú o 18:00.

3. AUGUST

22:40 - Obhajca majstrovskej trofeje pokračuje v novej sezóne bez prehry. Na domácom Tehelnom poli sa síce s Podbrezovou v ofenzíve trápil, ale nakoniec rozhodol o triumfe z penalty Barseghjan. 

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

20:05 - Banskobystrická Dukla pokračuje v remízovom trende, podobne ako Skalica. Aj v druhom tohtosezónnom vystúpení si obaja bod delili. V tretej nadstavenej minúte ho zachraňoval pre Skalicu hlavou Ranko. Dukla zo sedemnástich streleckých pokusov vyprodukovala jeden zásah Veselovského. V 90. minúte prestrelil prázdnu bránu Rymarenko.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

19:55 - Košice po domácej remíze s DAC nestrelili v 2. kole na pôde skalického Letňáku ani gól. Trenčín hral od 53. minúty bez vylúčeného Emeku, ktorý videl dve žlté karty v rozmedzí ani nie dvoch minút. 

Štatistiky stretu.
Štatistiky stretu.Flashscore

18:20 - "Dôležitá bude naša vlastná motivácia, aby sme k zápasu dobre pristúpili, vytvorili si na ďalšie 3-4 dni znovu pohodu v tíme a podržali si dobrú atmosféru. Urobíme všetko pre to, aby sme doma vyhrali," priblížil pre klubový web asistent trénera Weissa Boris Kitka.

17:50 - Štyri z piatich uplynulých vzájomných konfrontácií medzi Slovanom a Podbrezovou z minulého ročníka priniesli rozhodujúce góly v záverečných minútach duelu. 

17:05 - Päť zápasov, štyri víťazstvá a jedna remíza. Slovan Bratislava vstúpil do novej sezóny maximálne koncentrovaný a jasne dáva najavo, že chce byť opäť nezastaviteľný. V predkolách Ligy majstrov na neho nevyzrela severomacedónska Struga (4:2, 2:1) a naposledy ani Celje (1:1, 5:0). O play-off najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe si belasí zahrajú s cyperským APOEL-om Nikózia. 

Slovan a jeho posledné výsledky.
Slovan a jeho posledné výsledky.Flashscore

16:20 - "Hrajú s piatimi vzadu. Majú dobré, skúsené mužstvo, dobré protiútoky. Vpredu disponujú šikovnými hráčmi, musíme sa s tým popasovať. Je to vyspelý tím," zdôraznil pre AS TV Artur Gajdoš.

15:38 - "Na to, kde nastúpime, by som sa nepozeral, je ale pravda, že nás čaká dlhá cesta na Záhorie. Prelomiť to môžeme iba koncentrovaným sebavedomým výkonom každého hráča na hranici svojich možností," reagoval na nepriaznivú sériu výkonov na skalickom Letňáku pre fckosice.sk jeden z asistentov trénera Geriho Kordanič.

14:53 - Košické mužstvo prešlo výraznou obmenou. Keď sa Košice predstavili naposledy v Skalici, domov sa vracali s prehrou 0:1. Všeobecne na tamojšom Letňáku po návrate medzi elitu ešte nezvíťazili. Dokonca nestrelili ani gól. 

Vzájomné zápasy medzi Trenčínom a Košicami.
Vzájomné zápasy medzi Trenčínom a Košicami.Flashscore

14:00 - Trenčania na úvod sezóny iba remizovali v Trnave bez gólov. Vlani tam štartovali ročník s triumfom 2:1. V ostatných hodinách silnejú hlasy o tom, že krajný obranca Matúš Kmeť doťahuje posledné detaily s účastníkom americkej MLS Minnesotou United.

13:20 - Nielen nováčik z Komárna, ale aj Trenčín musí v úvode nového ročníka využiť azyl. Konkrétne na skalickom Letňáku, kde si to rozdá s tímom z metropoly východu. Pod hradom Matúša Čáka sa totiž, podobne ako v Žiline, zmení umelý trávnik za prírodný. 

12:05 - "Dá sa povedať, že Banská Bystrica tiež stratila body, keď hrala vonku, takže očakávam, že doma budú chcieť vyhrať. S cieľom zvíťaziť cestujeme ale aj my k nim. Bude to vyrovnaný a ťažký zápas, ale verím, že so šťastným koncom pre nás," prezradil pre mfkskalica.sk Adam Kopas.

Vzájomné strety.
Vzájomné strety.Flashscore

11:35 - Pod Urpín príde pre hráčov Banskej Bystrice pomerne obľúbený súper. Hovorí o tom totiž štatistika vzájomných súbojov. Skaličania na banskobystrických Štiavničkách po návrate medzi elitu nevyhrali ani v jednom prípade. Z troch možností ale dvakrát remizovali. 

10:50 - "Viem, že Skalica býva ťažký súper pre Banskú Bystricu, ale musíme sa pozerať hlavne na seba. Keď budeme dobre nastavení, tak si myslím, že tri body ostanú doma. Skalica je nepríjemný súper, pozreli sme si video, že čo by mohlo na nich platiť, ale myslím, že to bude o nás, ako sa nastavíme," uviedol pre klubový web útočník Tomáš Malec. Skúsený strelec sa na slovenské trávniky vrátil po viac ako troch rokoch. 

Tomáš Malec v akcii proti Ružomberku.
Tomáš Malec v akcii proti Ružomberku.mfkdukla.sk

10:00 - Lodivod Marek Bažík, ktorý od štartu nového ročníka prežíva debut v pozícii hlavného trénera na lavičke mužstva z najvyššej súťaže, dotiahol svojich zverencov pod Čebraťom k prvému bodu. Banskobystričania po hodine hry vyrovnali s Ružomberkom, vďaka zásahu Rymarenka, na konečných 1:1. Teraz má 48-ročný kouč pred sebou premiéru pred domácimi fanúšikmi.

09:00 - Hoci sa sezóna 2024/25 v Niké lige už rozbehla, stále sledujeme, čo sa deje na prestupovom trhu a mapujeme to v samostatnom článku.

08:45 - Až šesť brankárov udržalo v prvom kole čisté konto. Medzi nimi bol aj debutant Matúš Sláviček z Trenčína. Rovnako tak podbrezovský Danko, michalovský Lukáč, trnavský Frelih, skalický Junas a žilinský Belko.

08:30 - Spomínaný Žan Medved poskytol pre Flashscore Správy rozhovor, v ktorom hovoril o svojich aj tímových ambíciách. Viac v článku.

08:00 - Po prvom kole je na čele tabuľky strelcov slovinský útočník Žan Medved z Košíc, ktorý zaznamenal ako jediný dva presné zásahy. Dvomi asistenciami sa prezentoval Marko Tolič z bratislavského Slovana.

07:30 - Vzhľadom na jednotlivé individuálne výkony v prvom kole nového ročníka vznikla aj najlepšia zostava.

07:00 - Úvodné kolo prinieslo päť remíz a výhru Slovana. Najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

06:30 - Počas aktuálneho víkendu sa odohrá iba päť zápasov, pretože Ružomberok si preložil duel so Žilinou na 29. októbra, keďže vo štvrtok hral náročnú odvetu 2. predkola Európskej ligy na pôde Trabzonsporu a čoskoro ho čaká úvodný duel 3. predkola Konferenčnej ligy s Hajdukom Split.

06:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy po úvodnom kole.
Tabuľka Niké ligy po úvodnom kole.Flashscore