Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Nádherný gól Galčíka, Banská Bystrica urazila šťastenu

Aktualizované
Galčík strelil proti Michalovciam krásny gól.
Galčík strelil proti Michalovciam krásny gól.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 8. KOLA

SOBOTA

Komárno - Trenčín 2:1

Košice - Žilina 1:2

Skalica - Dunajská Streda 1:3

Slovan Bratislava - Ružomberok 2:1

Sobotný sumár

NEDEĽA

Trnava - Banská Bystrica 1:0

Podbrezová - Michalovce 4:1

Nedeľný sumár

Výsledky 8. kola Niké ligy.
Výsledky 8. kola Niké ligy.Flashscore

22. SEPTEMBER

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

20:01 - Podbrezová strelila v tejto sezóne dvanásť gólov a všetky doma. Počas troch stretnutí zaťažila kontá Skalice (7), Banskej Bystrice (1) a Michaloviec (4). Okrem toho však až štyrikrát vyšla gólovo naprázdno.

19:52 - Futbalisti Podbrezovej vyhrali vo večernom stretnutí proti Michalovciam a zaznamenali druhé víťazstvo v sezóne. Z predposledného miesta razom poskočili na siedme. Nádherným gólom sa blysol Roland Galčík.

18:30 - Hlavní tréneri zhodnotili zápas medzi Trnavou a Banskou Bystricou.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "V prvom rade sme veľmi šťastní, že sme to konečne zlomili na domácom ihrisku, aj keď sme vyhrali iba 1:0. V prvom dejstve sme začali presne ako sme chceli. Mali sme dobré držanie lopty, kontrolovali sme duel. Vedeli sme, že keď chceme otvoriť duel, potrebujeme pretáčať ťažisko hry, kombinovať s krátkymi prihrávkami a potom sa pokúsiť do šestnástky dostať centrovanými loptami, čo sa nám darilo a nakoniec z jednej takej lopty padol víťazný gól. V druhom dejstve z našej strany bolo rozhodujúce, že sme nepridali druhý gól z veľkej šance v 60. minúte. Potom sme už zápas nemali tak pod kontrolou, ako by sme si predstavovali. Začali pracovať hlavy hráčov, cítil som, že sa začali trochu obávať o výsledok a už neboli takí precízni v kombinácii ako v prvom polčase. Súper nemal úplne vyložené šance, ale mal tam brejky. Určite vieme poslednú tretinu zápasu dohrať skúsenejšie. Taký je futbal, zápas sa vyvíja, ak nedáte druhý gól, aj hosťujúce mužstvo ožíva. Nakoniec sme spokojní s troma bodmi, aj s tým, že sme neinkasovali."

Štatistický pohľad na zápas v Trnave.
Štatistický pohľad na zápas v Trnave.Flashscore

Marek Bažík, tréner Banskej Bystrice: "V prvom polčase sme urazili šťastenu, ale nie tým, že by sme zahodili šance. Absolútne sme v zápase neboli, chýbali nám víťazná mentalita, viera a sebavedomie, že môžeme so zápasom niečo spraviť. Bez toho sa futbal hrať nedá, zvlášť v Trnave. Keď chcete pomýšľať na úspech, musíte hrať s úplne iným nastavením. V druhom polčase sa to zmenilo, ukázali sme zopár dobrých vecí. Treba pochváliť chalanov, ktorí nabehli z lavičky, našu hru oživili. Pri troche šťastia sme mohli vyrovnať a možno aj vyhrať, pretože dve – tri situácie sme tam mali veľmi nebezpečné. Futbal je ale spravodlivý v tom, že keď do zápasu nevstúpite na 120 percent, ťažko sa to doťahuje."

17:28 - Futbalisti Trnavy vyhrali v nedeľnom zápase 8. kola Niké ligy na domácej pôde proti Banskej Bystrici a poskočili na štvrté miesto tabuľky. Uspeli druhý raz v sezóne, k tomu zaznamenali päť remíz.

16:00 - Mladý gólman Adam Danko sa už na jar stal jednotkou Podbrezovej a miesto si udržal aj po príchode skúseného Pavla Bajzu. Tréner brankárov Miroslav Seman, bývalý slovenský reprezentant, vidí v tomto hráčovi potenciálneho futbalistu pre popredné svetové súťaže.

"Musím povedať, že mi veľmi pripomína Martina Dúbravku zamlada. Toho som viedol od devätnástich rokov. Pripomína mi ho správaním, ľudskosťou, prístupom k tréningu a taktiež postavou. V Adamovi vidím veľký potenciál. Bol by som veľmi šťastný, ak by sa mi ho podarilo dostať tam, kde je dnes Martin," povedal Seman pre klubový web železiarov.

15:00 - Enzo Arevalo je jeden zo štyroch michalovských hráčov, ktorí majú podbrezovskú minulosť. Okrem neho na Horehroní pôsobili aj Patrik Lukáč, Matúš Marcin a Issa Adekunle. Španiel s uruguajskými koreňmi bol hráčom FK Železiarne v sezóne 2020/21. Na nie príliš vydarenú anabázu na Horehroní už zabudol, teraz je už na opačnej strane barikády.

"Beriem tento zápas ako ostatné. Chcem v ňom pomôcť mužstvu, aby sme získali ďalšie body a dostali sa v tabuľke vyššie. Myslím si, že teraz sme už mohli mať na svojom konte viac bodov, určite sme si ich zaslúžili. Verím, že svoju silu ukážeme aj v nedeľu," povedal pre klubový web.

Štatistiky Enza Arevala.
Štatistiky Enza Arevala.Flashscore

14:00 - Lodivod Spartaka je proti Banskej Bystrici odhodlaný uspieť. "Vieme s kým budeme hrať, aké sú ich silné a slabé stránky. Vieme, ako sa chceme my prezentovať, ako sa dá zlomiť ich obrana a ako sa dajú proti nim vytvoriť šance a verím, že konečne v domácom prostredí uspejeme, pretože práve tu nám chýbajú body najviac," doplnil Gašparík.

13:00 - Michalovce zažívajú úplne iný vstup do sezóny ako pred rokom a veria si aj v súboji na Horehroní. "Náš cieľ je jasný, chceme získať tri body. Aktuálne sa nám darí, po posledných úspešných výsledkoch nám stúplo sebavedomie. Do Podbrezovej sa ideme pobiť o víťazstvo. Súper má mladý, dynamický a kreatívny tím, ktorý sa stále snaží hrať futbal. Je to veľmi kvalitné a rýchle mužstvo smerom dopredu," nechal sa počuť Enzo Arevalo.

12:00 - Trnavský tréner Gašparík očakáva proti Dukle náročný duel. "Viem, že sme s nimi minulý rok dvakrát vyhrali. Každá sezóna je iná a verím, že je v našich silách aby sme na to nadviazali. Pri analýze najbližšieho súpera pracujeme s číslami a dátami, ktoré sú nové. Vychádzame z posledných zápasov v lige. Čo sa týka čísel a dát, tak vychádzame z celého začiatku sezóny a čo sa týka videí, tak z posledných troch-štyroch zápasov. Riešime analýzu štandardných situácií počas celej sezóny, pretože tam môžu prísť zmeny na začiatku aj na konci sezóny," povedal.

Posledné zápasy Trnavy a Dukly.
Posledné zápasy Trnavy a Dukly.Flashscore

11:00 - Tréner Vladimír Weiss striedal, pretože nebol spokojný. Hráči ho prekvapili, súperovi zložil pochvalu. Viac v článku.

10:00 - Z pohľadu zápasov v Trnave bola pre Banskú Bystricu vydarená najmä nováčikovská sezóna 2022/2023, keď tam banskobystrickí futbalisti vyhrali obe stretnutia. "Vieme, že sú v obrane veľmi dobrí, aj keď im to v lige až tak nepadá. Dúfam, že to tak aj ostane. Nemali až také výsledky, na ktoré takto kvalitné a skúsené mužstvo má. Vieme, že majú dobré štandardky, takže sa na to budeme musieť pripraviť. Verím, že si jednu-dve šance vytvoríme a dáme z toho gól," nechal sa počuť kapitán Ľubomír Willwéber.

9:00 - Podbrezová hostí Michalovce, s ktorými v minulej sezóne vyhrala oba zápasy (5:1, 2:1). "Pracujeme na tom, aby sme ďaleko efektívnejšie prenášali veci z tréningového procesu do zápasu. Chceme a musíme ukázať omnoho väčší hlad po góloch a situáciách v pokutovom území súpera. Čaká nás nepríjemný súper, ktorý má šikovných kontrových hráčov. Zásadné pre úspech bude naše nastavenie a ochota pracovať," povedal hlavný tréner Štefan Markulík.

Predošlé vzájomné zápasy Podbrezovej a Michaloviec.
Predošlé vzájomné zápasy Podbrezovej a Michaloviec.Flashscore

8:00 - Spartak Trnava ostáva spoločne so Žilinou jediným tímom, ktorý v tejto sezóne ešte neprehral, ale v malom Ríme nemôžu byť tak nadšení ako pod Dubňom, pretože zverenci trénera Michala Gašparíka vyhrali iba raz. Okrem toho až v piatich prípadoch remizovali. Práve nálepky remízového kráľa by sa Bíli Andeli radi zbavili v zápase proti Banskej Bystrici.

21. SEPTEMBER

22:23 - Žilina bola na prvom mieste tabuľky iba niekoľko desiatok minút, keďže Slovan Bratislava potvrdil pozíciu favorita a zdolal Ružomberok. Výrazne ho podržal brankár Dominik Takáč, ktorý predviedol sedem úspešných a dôležitých zákrokov. Liptáci prehrali prvýkrát v tejto sezóne.

20:02 - Juraj Kucka sa v pondelok podrobí artroskopii kolena, ktoré mu už dlhšie spôsobuje ťažkosti. Operačný zákrok by mal tieto ťažkosti vyriešiť. Kuco bude chýbať približne 2-3 týždne. Viac v článku.

19:57 - Zaujímavý týždeň majú za sebou hráči Dunajskej Stredy, keďže získali plný počet šiestich bodov. Kapitán Matej Trusa v stretnutiach proti Trenčínu a Skalici strelil dokopy tri góly, rovnaký počet asistencií zaznamenal Ammar Ramadan.

19:56 - Komárno zdolalo Trenčín a vyhralo druhýkrát po sebe. V tabuľke má už deväť bodov, zatiaľ čo zverenci trénera Stolicu čakajú na výhru už šesť stretnutí.

19:55 - Žilina je po výhre v Košiciach priebežne lídrom tabuľky Niké ligy, kde preskočila Slovan. Ten sa však na prvé miesto môže vrátiť, ak večer zdolá Ružomberok.

Štatistický pohľad na zápas v Skalici.
Štatistický pohľad na zápas v Skalici.Flashscore

18:06 - Slovinský útočník Žan Medved strelil vôbec prvý gól Košíc do siete Žiliny od ich návratu do Niké ligy. Pre samotného futbalistu to bol šiesty zásah v sezóne a znova sa dostal na čelo tabuľky strelcov.

17:15 - Levente Bősze sa v augustovom zápase proti Michalovciam stal vo veku 15 rokov a 181 dní najmladším hráčom, ktorý kedy nastúpil v najvyššej slovenskej súťaži a teraz hral prvýkrát v seniorskom futbale od začiatku. Vo veku 15 rokov, sedem mesiacov a tri dni sa stal najmladším hráčom Niké ligy, ktorý bol v základnej zostave.

16:30 - Žilina hrá na začiatku sezóny veľmi dobre a stále neprehrala. Pohodovú atmosféru však tréner Ščasný v šatni nechce. "Práveže nie som zástancom pohody. Môže vás to uspokojiť a to nechcem. Je fajn, že sme zvládli posledné zápasy, ale súťaž je dlhodobá a my ich chceme zvládať všetky. Aj prvý polčas sme so Skalicou takmer prehrávali. To futbal prináša, preto musíme byť v strehu. Pred duelom maximálna koncentrácia. Pohoda môže byť, až keď zvládneme ďalšie stretnutie. Takto to cítim a tak to vštepujem do hráčov," povedal pre klubový web.

15:30 - Skalica ako jediný tím stále čaká na prvé víťazstvo v sezóne. "Sme poslední v tabuľke, tak nemôžeme očakávať pozitívne ohlasy, to je logické. Niekto to spracuje lepšie a niekto horšie. Ja osobne to za tie roky už určitým spôsobom filtrujem a snažím sa tým nezaoberať. Samozrejme, ľudia majú právo na svoj názor, aj keď veľakrát nevidia rôzne faktory. Na druhú stranu sme profesionáli a musíme vedieť spracovať nejakú kritiku," povedal pre klubový web stredopoliar Martin Nagy.

14:30 - Slovinský útočník Žan Medved zažil výborný úvod sezóny a prvé štyri kolá mu vyniesli až päť gólov, vďaka čomu nejaký čas kraľoval tabuľke strelcov. Navyše získal ocenenie pre najlepšieho hráča mesiaca júl/august v Niké lige. Viac v článku.

14:00 - Gruzínsky obranca Guram Kašia je momentálne najvyťažovanejším hráčom Slovana, odohral 1 168 minút. Belasí odohrali už sedemnásť súťažných stretnutí. Nad hranicu tisíc minút sa dostali aj jeho spoluhráči Kenan Bajrič (1 059) a Marko Tolič (1 003).

13:00 - Komárno nabudené otočkou v Banskej Bystrici hostí v Zlatých Moravciach hráčov Trenčína. Nováčik sa bude snažiť zaznamenať ďalšie víťazstvo, pričom z krátkodobého hľadiska, ak berieme do úvahy posledné tri stretnutia každého tímu, získala viac bodov iba Žilina (9). Tím z južného Slovenska ich má spoločne so Slovanom a Dunajskou Stredou zhodne šesť.

12:00 - Podbrezová má po šiestich odohraných zápasoch na konte päť bodov a nachádza sa na predposlednom mieste tabuľky. Doposiaľ strelila osem gólov, ale až sedem z nich prišlo v jednom zápase a to proti Skalici. Jeden pridala pri remíze s Banskou Bystricou, no bol posúdený ako vlastný. Štyrikrát teda železiari vyšli naprázdno. Práve v ofenzíve teda mužstvo najviac tlačí topánka.

11:00 - Ak chce Skalica zaznamenať prvú výhru v sezóne už tento víkend, tak bude musieť zdolať Dunajskú Stredu, čo sa jej v lige podarilo len raz počas siedmych vzájomných súbojov (1-2-4). Stalo sa tak 13. apríla 2016 a presadili sa Pavol Masaryk s Jurajom Piroškom (2:1). DAC v posledných dvoch vystúpeniach proti Záhorákom udržal čisté konto.

Predošlé zápasy Skalice.
Predošlé zápasy Skalice.Flashscore

10:00 - Nezdolaná Žilina cestuje do Košíc v pozícii favorita a hovoria o tom aj zápasy z minulej sezóny, v ktorých šošoni vyhrali 3:0 a 1:0, takže od tímu z východného Slovenska ešte neinkasovali gól. Košičanom sa ho nepodarilo streliť ani v júlovom prípravnom stretnutí a takisto prehrali tri zápasy, ktoré predtým títo súperi zviedli v Slovenskom pohári (1:4, 2:4, 0:5).

Posledné zápasy Žiliny a Košíc.
Posledné zápasy Žiliny a Košíc.Flashscore

9:00 - Slovan večer privíta obľúbeného súpera, pretože proti Ružomberku neprehral v Niké lige už deväťkrát po sebe a ak k tomu prirátame aj jeden pohárový duel, tak dostaneme číslo desať, pričom v celkovo siedmych prípadoch zvíťazil. Naposledy v poslednom kole minulej sezóny pred vypuknutím majstrovských osláv vysoko 5:1. Liptáci sa proti tímu z hlavného mesta tešili ešte 22. septembra 2020 na domácej pôde po góle Regáliho z 90. minúty (1:0). Viac v článku.

8:00 - Veľmi zaujímavý týždeň má za sebou Matej Trusa. Nový kapitán Dunajskej Stredy mohol minulú sobotu zachrániť pre svoj tím bod v zápase proti Slovanu, ale v divokom nadstavenom čase z pokutového kopu prestrelil bránu. Počas utorkovej dohrávky súboja 6. kola však v Trenčíne strelil dva góly a zariadil víťazstvo. Momentálne je so štyrmi zásahmi tretím najlepším strelcom Niké ligy.

20. SEPTEMBER

21:10 - Dunajskú Stredu po úspešnej utorkovej dohrávke zasiahla veľká tragédia. Radosť zatienila tragická nehoda, ktorej účastníkmi boli traja z dlhoročných fanúšikov klubu vracajúcich sa domov z trenčianskeho zápasu. V Senci vrazila do ich vozidla dodávka, ktorá prešla do protismeru. Jeden z cestujúcich, 63-ročný Karol Bús prišiel na mieste o život.

"Náš klub aj touto cestou vyjadruje rodine úprimnú sústrasť. Jeho pamiatku si uctíme aj pred najbližšími dvomi ligovými stretnutiami - v Skalici a o týždeň proti Trnave. Dvojicu spolucestujúcich, manželský pár z Dunajskej Stredy, previezli vo vážnom stave do ružinovskej nemocnice. Našťastie, sú mimo ohrozenia života, ale čaká ich ešte dlhá rekonvalescencia. Držíme palce a prajeme čo najskorší návrat medzi nás," píše DAC na svojom webe.

20:05 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahal sériu 359 minút bez inkasovaného gólu, čo je zatiaľ najdlhšia v tejto sezóne.  Spoločne s Ľubomírom Belkom a Aleksandarom Popovičom má na konte tri čisté kontá. Prvá menovaná dvojica priemerne inkasuje najmenej gólov (0,7 na zápas). Najviac zákrokov doposiaľ predviedol Trnovský zo Slovana (27).

19:15 - Žilina disponuje s pätnástimi gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,5 gólu. Až desať z nich prišlo v druhom polčase. V tom prvom dominujú Košice (6). Na opačnom póle je s trinástimi inkasovanými zásahmi Skalica. Šošoni vyslali medzi tri žrde 39 striel, zatiaľ čo Michalovčania a Trenčania sa ocitli v 18 ofsajdoch. Košice spravili najviac faulov (102). Belasí dominujú v počte prihrávok (3 022) a aj ich úspešnosti (84,6 %). Futbalisti Trenčína nazbierali už 21 žltých kariet a pridali aj dve červené.

18:30 - Slovan Bratislava vstúpil do hlavnej fázy Ligy majstrov prehrou na pôde Celticu. Všetko podstatné o zápase slovenského majstra sme priebežne mapovali na Flashscore Správach.

18:00 - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel sa stal novým športovým riaditeľom DAC Dunajská Streda. Výkonný riaditeľ klubu Jan Van Daele to oznámil na štvrtkovej tlačovej konferencii. Viac v článku.

17:30 - Počas týždňa sa uskutočnila aj jedna dohrávka, konkrétne šiesteho kola. Trenčín sa po návrate na domáci štadión nemohol tešiť, pretože už na živom trávniku podľahol Dunajskej Strede.

17:00 - Siedme kolo prinieslo viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

16:30 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu

16:00 - Na čele tabuľky strelcov sa po minulom víkende nachádza Tigran Barseghjan, ktorý strelil už šesť gólov, čo je výborné číslo. Druhý Žan Medved má o jeden menej, na štyri zásahy sa dostal Matej Trusa. Trikrát sa presadili Kaprálik, Malec a Sauer, po dva majú na konte Alijagič, Redzič, Issa, Bille, Boďa, Chrien, Daniel, Galčík, Hladík, Juritka, Kyziridis, Rymarenko, Šmehyl, Strelec a Uchegbu. Tolič a Záhumenský zaknihovali už po tri asistencie, dve majú na konte Gajdoš, Kaprálik, Káčer, Ďuriš, Kelemen, Ramadan aj Špyrka.

15:30 - Slovan Bratislava je s pätnástimi bodmi na čele tabuľky Niké ligy, ale druhá Žilina stráca iba jeden bod. Po dohrávke sa na tretiu priečku posunula Dunajská Streda, ktorá má náskok iba jedného bodu na Ružomberok. Ten rovnako ako piata Trnava ešte neprehral. Prvú šestku aktuálne uzatvára Banská Bystrica, s Michalovcami získala zhodný počet šiestich bodov. Komárno sa už dotiahlo na šesťbodové duo Trenčín a Košice. Predposledná je Podbrezová. Skalica stále čaká na premiérové víťazstvo.

15:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 8. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 8. kola.Flashscore