Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Ruža nedovolila Trnave vyhrať, belasí s prvou prehrou a debaklom od Žiliny

Aktualizované
Ružomberčania potvrdili, že proti Trnave im to svedčí.
Ružomberčania potvrdili, že proti Trnave im to svedčí.TASR - Lukáš Grinaj
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 6. KOLA

SOBOTA

Komárno - Michalovce 1:3

Skalica - Košice 0:0

Podbrezová - Banská Bystrica 1:1

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Slovan Bratislava - Žilina 0:5

Trnava - Ružomberok 2:2

Nedeľný sumár.

Výsledkový servis 6. kola Niké ligy.
Výsledkový servis 6. kola Niké ligy.Flashscore

1. SEPTEMBER

20:05 - Neúplné 6. kolo Niké ligy uzavreli na Štadióne Antona Malatinského domáca Trnava s Ružomberkom. Síce zverenci Michala Gašparíka vyhrávali 2:0, napriek tomu po záverečnom hvizde dopriali (neobľúbenému) súperovi bod za remízu 2:2.

17:30 - Číslo 13 neprinieslo belasým šťastie. Vo svojom trinástom vystúpení v tejto sezóne spoznali premiérovo premožiteľa. Žilinskí šošoni prerušili štvorzápasovú víťaznú šnúru Slovana debaklom 5:0.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

16:00 - Na opačnej strane sa postaví Ružomberok. Vo štvrtok privítal pod svojím Čebraťom v odvete play-off Konferenčnej ligy arménsky FC Noah. Prienik do ligovej fázy tretej najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe tesne nevyšiel. Napriek tomu, Liptáci predviedli výborný - ofenzívny - futbal, ale inkasovaný gól v závere ich položil na lopatky. 

Ostatné vzájomné strety.
Ostatné vzájomné strety.Flashscore

15:20 - Spartak Trnava chce určite nadviazať na posledný triumf s Liptákmi (1:0). Čakali naň 10 ligových kôl. Od 11. augusta 2020. Tešiť ich môže fakt, že po úvodných troch kolách, v ktorých zaznamenali zhodne remízu 0:0, toto "prekliatie" zlomili v Skalici. Navrátilec po zranení Erik Daniel dvomi gólmi vystrieľal výhru 2:1 a dôležité tri body v novom ročníku. 

14:10 - "Nie som v klube, kde môžete byť spokojní, keď raz vyhráte, prehráte, potom remizujete, vyhráte, atď... Vždy sa to odzrkadľuje aj od sily súpera, no určite sme nastavení tak, že chceme získať tri body," uviedol pred výkopom tréner Ščasný pre mskzilina.sk

13:15 - Na Champions League si môže zaspomínať aj Žilina. Práve celok spod Dubňa bol pred Slovanom posledný, ktorý sa dostal, vtedy ešte do skupinovej fázy, pred 14 rokmi. V nedeľu budú chcieť ako prví zastaviť rozbehnutého obhajcu majstrovskej trofeje a využiť jeho nabitý program či rotáciu zostavy.

Žilinské výsledky.
Žilinské výsledky.Flashscore

12:20 - "Náročné zápasy sa zvládajú v hlave. Dosiahli sme emočný vrchol a neskutočnú radosť. Ak s týmito faktami dobre zapracujeme, môžu nám pre Žilinu pomôcť. Ak s nimi niečo nedokážeme spraviť, môže nám to aj uškodiť," myslí si asistent trénera Weiss Boris Kitka pre klubový web.

11:55 - Zverenci Vladimíra Weissa natiahli svoju sériu neporaziteľnosti v prebiehajúcej sezóne na 12 zápasov (9-3-0). V Niké lige ťahajú štvorzápasovú víťaznú šnúru. Ako jediní spomedzi nikéligistov neprehrali a nestratili ani bod. 

10:10 - Na Tehelnom poli stále doznievajú tóny hymny najslávnejšej Ligy majstrov. Slovan Bratislava zvládol odvetu a po skvelom obrate z 1:2 na 3:2 v poslednej desaťminútovke s Midtjyllandom ho čaká premiérovo v histórii ligová fáza najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. V Bratislave vypukla obrovská eufória. 

Slovan chce nadviazať na predchádzajúce výsledky.
Slovan chce nadviazať na predchádzajúce výsledky.Flashscore

09:30 - V sobotných troch vystúpeniach videli priaznivci šesť zásahov a iba jeden víťazný tím - Michalovce v Zlatých Moravciach premiérovo v sezóne zbíjali naplno, keď zdolali nováčika z Komárna v jeho azyle 3:1. Skalica hrala s Košicami bez gólov a Podbrezová sa delila s Bystricou (1:1).

08:45 - V úvodný deň deviateho mesiaca sa v akcii predstavia štyri celky v dvoch zápasoch. Poobede privíta bratislavský Slovan na Tehelnom poli Žilinu a podvečer uzavrú 6. kolo Trnava proti Ružomberku.

31. AUGUST

22:30 - Delili sa aj aj v Zelpo aréne. Derby o Horehronie síce víťaza nenašlo, ale dva zásahy áno - po jednom na každej strane. Je to tretia remíza v rade vo vzájomných stretoch.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

20:15 - Kým Michalovce sa budú na východ vracať v dobrej nálade, Skaličania pred svojimi fanúšikmi spokojní nebudú. Opäť nezvíťazili, ale získali bod. S Košicami sa podelili po bezgólovej remíze 0:0. 

20:00 - Zverenci Antona Šoltisa zaknihovali premiérový triumf v novom ročníku. V Zlatých Moravciach, kde má svoj azyl nováčik medzi elitou, si poradili s Komárnom výsledkom 3:1. Po zmene strán sa na trávnik nevrátil z prestávky brankár Patrik Lukáč, ktorý bol dlho ošetrovaný po zrážke s Rudzanom. Prvý gól po návrate do Niké ligy vsietil Kyziridis.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

18:30 - Banská Bystrica taktiež v Slovnaft Cupe zvládla "povinnú" jazdu a postúpila cez Sásov po výhre 7:0. Spoločné strety Podbrezovej s Bystricou bývajú gólovo bohaté. Ostatné tri priniesli 12 zásahov a po jednom víťazstve na každú stranu.

18:05 - Železiari zlomili nepriaznivé série, keďže úvodné tri strety hrali bez výhry i streleného zásahu. Teraz ich v ostatných dvoch súbojoch dali rovno 15.

17:50 - "Derby je špecifické atmosférou a má vždy zaujímavý náboj. Chceme určite nadviazať na výkon z posledného domáceho zápasu a potešiť našich fanúšikov. Dôležité bude, ako využijeme naše silné stránky," vyjadril sa pred výkopom asisten trénera Cifraniča Štefan Markulík pre klubový web.

Sumár ostatných výsledkov Podbrezovej.
Sumár ostatných výsledkov Podbrezovej.Flashscore

17:05 - Podbrezová síce nečakane predchádzajúce kolo nehrala, keďže v Dunajskej Strede prasklo potrubie, ale na sedemgólový uragán do siete Skalice nadviazala v týždni pohárovým triumfom 8:0 s Chlebnicami. Dostatočne zdvihnutý varovný prst pre každého súpera. 

16:20 - "V prvom rade verím v tímový úspech, pretože Záhoráci sú v tabuľke poslední a budú chcieť vyhrať. Očakávam ťažký zápas, ale s víťazným koncom pre nás," prezradil útočník Niarchos pre košický web.

15:35 - Ak je nejaký štadión, na ktorý východniari chodia neradi, určite ten skalický. Záhorákov na Letňáku nezdolali ani raz zo šiestich prípadov doteraz. Nepodarilo sa im tam uspieť ani proti Trenčínu v jeho azyle v prebiehajúcom ročníku.

Košice a ich výkony.
Košice a ich výkony.Flashscore

14:15 - Po dominantnom víťazstve s Podbrezovou prišlo sklamanie na Tehelnom poli a obrat s prehrou, následne porážka od nováčika z Komárna. Tím Košíc výrazne ešte v prvom polčase oslabil vylúčený stopér Ján Krivák, ktorý tak mužstvu v najbližšom kole nepomôže. Celok z metropoly z východu je po piatich kolách na deviatej priečke so štyrmi bodmi.

13:20 - "Potrebovali sme takýto zápas a verím, že sme sa dobre naladili na Košice. Bol to pre nás víťazný stret, v ktorom sme dali veľa gólov. Dúfam, že toto víťazstvo nám pomôže v ligovom dueli. S Košicami nás nečaká nič ľahké, ale verím, že na domácom ihrisku dosiahneme pozitívny výsledok," prezradil očakávania lodivod Majerník pre klubový web mfkskalica.sk

12:50 - Hráči Pavla Majerníka, pod ktorým sa podľa viacerých informácií kýve stolička, v štyroch zápasoch dvakrát remizovali a dvakrát po sebe prehrali. Naposledy doma s Trnavou 1:2. Dokopy inkasovali už 10 zásahov, najviac spomedzi nikéligistov a iba tri strelili. Letné zmeny, ofenzívne príchody, sa zatiaľ neosvedčujú. 

Rezultáty Skalice.
Rezultáty Skalice.Flashscore

12:15 - Skalica sa predsa len dočkala prvého víťazstva v sezóne. Na trávniku štvrtoligovej Novej Dedinky vyhrala v Slovnaft Cupe 6:1. Ktovie, možno práve toto je ten potrebný impulz k prelomeniu negatívnej série v rámci Niké ligy. 

11:05 - "Základom úspechu bude dobrá defenzíva. Keby sa nám podarilo streliť prvý gól, veľmi by nám to pomohlo. Verím, že zúročíme aj naše väčšie skúsenosti z ligovej súťaže. Domáci budú nabudení triumfom z Košíc, preto očakávam náročný zápas," prezradil pre mfkzemplin.sk brankár Patrik Lukáč, ktorý sa vracia do známeho prostredie. V Zlatých Moravciach odchytal 66 zápasov.

10:15 - Michalovce prehrali na trávniku Zlatých Moraviec naposledy 8. augusta 2019 (0:1). Odvtedy: 4-3-0.

Ostatné rezultáty Michaloviec.
Ostatné rezultáty Michaloviec.Flashscore

09:30 - Vedenie Zemplínčanov si poistilo služby 19-ročného ofenzívneho odchovanca Dávida Petríka do konca ročníka 26/27. Rovnako ako ich súper, aj oni nastúpili v stredu v domácom pohári. Vycestovali na pôdu Kežmarka, odkiaľ sa vrátili s výhrou 3:1 a zároveň i postupom do ďalšieho kola.

09:15 - Komárňania v novej sezóne tri body zaznamenali, Michalovce na ne musia stále čakať. V piatich vystúpeniach si pripísali tri remízy a dve prehry. Pred týždňom siahali na vytúžené víťazstvo pod Čebraťom s Ružomberkom. Lenže v nadstavenom čase vyrovnal Boďa z penalty na konečných 2:2. 

08:45 - V stredu zdolali hráči Komárna v Slovnaft Cupe Hliník nad Hronom vysoko 5:0 a ideálne sa, po bezproblémovom výkone, naladili na ligový stret. Tréner Mikuláš Radványi v rozhovore pre Flashscore prezradil, že do Košíc mu zatiaľ vstup nezakázali, keďže ako tréner Komárna s nimi v šiestich vystúpeniach ešte neprehral. Svoju povesť bude chcieť podotknúť v konfrontácii s ďalším tímom z východu. 

Základné zostavy oboch tímov z jediného vzájomného stretu z 10. novembra 2021.
Základné zostavy oboch tímov z jediného vzájomného stretu z 10. novembra 2021.Flashscore

08:30 - Kým v predchádzajúcom období muselo Komárno čakať dva týždne na súpera, keďže mužstvá okolo neho mali povinnosti v Európe, aktuálne sa celok zo Žitného ostrova na herné vyťaženie sťažovať nemôže. Po trojbodovom prekvapivom zápise z Košíc, o ktorom rozhodol v samom závere Tamás, pokračuje v anglickom týždni. Dve prehry a jedna výhra je doterajšia bilancia nováčika v Niké lige.

08:15 - Premiérový triumf už má nováčik za sebou a tri body chce potvrdiť v zlatomoraveckom azyle pri Žitave vo veľmi dôležitom dueli so Zemplínčanmi. Z hľadiska ďalšieho vývoja sezóny môže ísť pokojne aj o "šesťbodový" duel v zápase tabuľkových susedov.

08:00 - Sobota znamená úvodné tri zápasové porcie 6. kola. Od 18:00 si zmerajú sily Komárno s Michalovcami a Skalica s Košicami, zatiaľ čo v dueli s výkopom o 20:30 sa proti sebe postavia Podbrezová a Banská Bystrica.

30. AUGUST

20:30 - Až v piatom kole, aj keď je to mätúce, keďže nováčik odohral tri zápasy, sa Komárno dočkalo prvého víťazstva medzi elitou. Nielen o tom sa Flashscore Správy rozprávali v rozhovore kola s trénerom Mikulášom Radványim.

19:45 - Slovan Bratislava disponuje s deviatimi gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,3 gólu. Až sedem z nich prišlo v druhom polčase. V tom prvom dominujú Košice (5). Na opačnom póle je s desiatimi inkasovanými zásahmi Skalica. Podbrezová vyslala medzi tri žrde 28 striel, zatiaľ čo Trenčania sa ocitli v 16 ofsajdoch. Michalovce spravili najviac faulov (73). Belasí dominujú takisto v počte prihrávok (2 225) a aj ich úspešnosti (85,4 %). Futbalisti Trenčína videli dve červené karty a až dvanásť žltých.

19:00 - Medzi brankármi podľa štatistík zaujal hlavne Žiga Frelih, ktorý inkasoval prvý gól až v štvrtom stretnutí a udržal tri čisté kontá, vďaka čomu je na prvom mieste nielen v tejto štatistike, ale takisto sa lopta za jeho chrbát dostala až 359 odohraných minútach, takže ťahá najdlhšiu šnúru bez inkasovaného zásahu.

18:30 - Prestupové obdobie v Niké lige bude trvať ešte niekoľko dní, a tak sa kluby stále snažia získať posily. Všetky zmeny mapujeme v samostatnom článku.

18:00 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu

17:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Žan Medved, ktorý sa postaral už o päť gólov. O jeden menej má Tigran Barseghjan, presadil v každom stretnutí. Po dva zásahy dali Trusa, Issa, Bille, Boďa, Daniel, Galčík, Juritka, Malec, Strelec a Uchegbu. Marko Tolič a Timotej Záhumenský zaknihovali už po tri asistencie, dve má na konte Gajdoš.

16:15 - Piate kolo prinieslo viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

16:30 - Slovan Bratislava v stredu spečatil postup do ligovej fázy Ligy majstrov, pričom sa stále drží aj na čele tabuľky Niké ligy. V štyroch odohraných dueloch získal plný počet dvanástich bodov. Druhá Žilina získala osem bodov, tretia Dunajská Streda o jeden menej. Nasledujú šesťbodové mužstvá Trnava a Banská Bystrica, po nich zas päťbodoví Ružomberok s Trenčínom. Podbrezová s Košicami majú po štyri body, tromi disponujú Komárno a Michalovce, ktoré spoločne s poslednou Skalicou ešte nevyhrali.

16:15 - Dunajská Streda znova hrať nebude, pretože duel na pôde Trenčína bol preložený na 17. september. Ani šieste kolo Niké ligy teda nebude kompletné.

16:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 6. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 6. kola.Flashscore