Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Špeciálne zápasy pre Gajdoša aj Koštrnu, Kucka už trénuje

Aktualizované
Koštrna bránil hráčov Podbrezovej v drese Trnavy, teraz to bude naopak.
Koštrna bránil hráčov Podbrezovej v drese Trnavy, teraz to bude naopak.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 10. KOLA

SOBOTA

Košice - Ružomberok (18:00)

Podbrezová - Trnava (18:00)

Skalica - Komárno (18:00)

Slovan Bratislava - Trenčín (20:30)

NEDEĽA

Banská Bystrica - Michalovce (18:00)

Dunajská Streda - Žilina (18:00)

Program 10. kola Niké ligy.
Program 10. kola Niké ligy.Flashscore

5. OKTÓBER

14:15 - Trnava sa proti Podbrezovej v minulej sezóne postavila až šesťkrát, celkovo ťahá sériu ôsmich zápasov bez prehry, pričom v nich má výborné skóre 21:2. Celkovo v najvyššej súťaži disponujú Bíli Andeli v dueloch s tímom z Horehronia jasne lepšou bilanciou 13-5-5. Spartakovcom dlhodobo chýbajú zranení Bolaji, Twardzik, Azango a Mikovič. Štart je nejasný aj pre Jakuba Paura, ktorý nedohral stredajší pohárový zápas proti Častkovciam.

13:10 - Asistent trénera Boris Kitka sa vyjadril aj k aktuálnemu zdravotnému stavu kádra Slovana. "Kucka je po operácii v nábehovom tréningu, Maka stále trápi noha, kde to nie je úplne ideálne, takže tam visí otáznik. Ostatní hráči boli po utorku v relatívne dobrom stave, hlásili len menšie šrámy či kopance. Môžeme si vyberať zo šírky kádra. Určite príde k nejakej rotácii na niektorej pozícii, no posnažíme sa postaviť to najsilnejšie, aby sme doma vyhrali," povedal.

12:05 - Ružomberský útočník Jan Hladík v septembri trikrát skóroval, pripísal si jednu asistenciu. "Upevnil si pozíciu, stráži si ju a je na ňom, aby si ju ustrážil. Samozrejme, ničím iným ako výkonmi to nejde, takže myslím si, že si musí držať prístup a nastavenie aké má. Momentálne má veľký prínos pre tím. Myslím, že si to uvedomuje, váži a pracuje na tom. To je pre nás povzbudzujúce," povedal pre klubový web tréner Ondrej Smetana.

11:20 - Staronový trenčiansky tréner Ivan Galád si uvedomuje, že ho nečaká nič jednoduché. "Čaká ma náročná úloha, ale prijal som ju s radosťou. Tím sa výsledkovo trápil a budem sa snažiť, aby sa môj príchod prejavil práve v tejto stránke. Verím, že spolu s mojimi asistentmi vytvoríme mladý progresívny tím. Prostredie som tu našiel nádherné a veľa to pre mňa znamená," povedal.

10:15 - Veľmi špeciálny zápas odohrá mladý stredopoliar Artur Gajdoš. Nedávno prestúpil z Trenčína do Slovana a práve tieto dva tímy sa proti sebe postavia v sobotu večer na Národnom futbalovom štadióne v hlavnom meste. 

"Keď som ešte za Trenčín hral na Tehelnom poli, vždy to bolo niečo špeciálne. Aj samotná príprava na Slovan bola vždy iná ako na ostatných súperov. Čaká ma špecifický zápas, ani si neviem predstaviť, aké bude hrať proti Trenčínu. Strávil som tam celé detstvo a vstúpil som tam do sveta veľkého futbalu,“ povedal Gajdoš.

09:12 - Po úvodných dvoch dueloch na lavičke košického FC čaká trénera Romana Skuhravého prvé vystúpenie pred vlastnými fanúšikmi. Celok z metropoly východu na svojom štadióne v rámci 10. kola Niké ligy privíta súpera z Ružomberka a nový dirigent mužstva sa teší na domáce publikum. Viac v článku.

Skuhravý chce potešiť svojich nových fanúšikov.
Skuhravý chce potešiť svojich nových fanúšikov.Tomáš Cicoň / FC Košice

08:00 - Skalica privíta Komárno a bude chcieť potvrdiť triumf z Ružomberka, ktorý bol prvým v sezóne. "Konečne to bol víťazný zápas. Ružomberok má kvalitné, fyzicky aj kondične dobre pripravené mužstvo, v tom sme sa im však vyrovnali. Z tohto pohľadu bolo stretnutie náročné. Na konci sa k nám priklonilo aj trochu šťastie a sme radi, že sme to zvládli,“ povedal pre klubový web Adam Morong.

07:00 - Podbrezová hostí Trnavu a bude chcieť potvrdiť dobrú domácu bilanciu. V štyroch dueloch v Zelpo Aréne ešte neprehrala. Remizovala so Žilinou aj Banskou Bystricou a hladko zdolala Skalicu (7:1) s Michalovcami (4:1). Výsledok zo stretnutia proti Záhorákom je dokonca najvyššou výhrou železiarov v Niké lige.

Ostatné výsledky Podbrezovej.
Ostatné výsledky Podbrezovej.Flashscore

4. OKTÓBER

20:00 - Skúsený obranca Kristián Koštrna v lete prekvapivo po odchode z Trnavy posilnil Podbrezovú. Na Horehroní sa okamžite stal jednou z opôr mužstva, ktoré túži tretí raz v rade postúpiť do prvej šestky. Odchovanec Spartaka sa v sobotu prvý raz postaví proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Viac v článku.

19:00 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahal sériu 359 minút bez inkasovaného gólu, čo je zatiaľ najdlhšia v tejto sezóne. Zároveň má najviac vychytaných núl (5), štyri zaznamenal Aleksandar Popovič a tri má na konte Ľubomír Belko. Frelih disponuje aj najnižším priemerným počtom inkasovaných gólov (0,5). Najviac zákrokov predviedol michalovský Lukáč (34).

18:00 - Žilina disponuje s devätnástimi gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,4 gólu. Až trinásť z nich prišlo v druhom polčase, čo je so Slovanom najviac. V tom prvom dominujú Košice (8). Na opačnom póle sú s osemnástimi inkasovanými zásahmi Michalovce. Belasí vyslali medzi tri žrde 50 striel, zatiaľ čo Trenčania sa ocitli v 24 ofsajdoch. Šošoni dominujú v počte prihrávok (3 984) aj v ich úspešnosti (84,1 %). Trenčín spravil najviac faulov (177), nazbieral už 27 žltých kariet a pridal aj dve červené, no vyrovnali ho Michalovce i Košice.

17:00 - Skalica zaznamenala prvé víťazstvo v sezóne. Napriek zlepšujúcim sa výkonom naň čakala deväť stretnutí. Nevýrazný štart do ročníka znamenala na Záhorí zmenu trénera či kapitána. Novým lídrom tímu sa stal skúsený obranca Oliver Podhorin, ktorý o doterajšom priebehu viac prezradil v rozhovore pre Flashscore Správy.

16:45 - Posledným vystúpením v kariére preňho mal byť duel na konci aktuálnej sezóny, teraz to však vyzerá, že jeho derniérou sa stal súboj zo začiatku ročníka. ŠK Slovan Bratislava na svojom webe oznámil, že Vladimír Weiss ml. už do zápasového diania nezasiahne. Viac v článku.

16:30 - Účastníka Niké ligy AS Trenčín povedie tréner Ivan Galád, ktorý na lavičke nahradil odvolaného Iliju Stolicu. Klub to oznámil na svojom webe. V mužstve by mal pôsobiť do konca sezóny. Viac v článku.

16:00 - Minulé kolo prinieslo aj viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

15:45 - Francesco Calzona zaradil pred zápasmi Slovenska vo futbalovej Lige národov do nominácie premiérovo obrancu Timoteja Hranicu zo Žiliny. Pozvánku dostal aj brankár Dominik Takáč. V mužstve je celkovo šesť hráčov z Niké ligy. Viac v článku.

15:30 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu.

15:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Tigran Barseghjan, ktorý strelil sedem gólov a pridal ďalšie dve asistencie. Nasleduje Žan Medved so šiestimi zásahmi. Dunajskostredský kapitán Matej Trusa skóroval päťkrát. Po štyri góly zaznamenali Kaprálik, Redzič, Malec a Strelec. Tri majú na konte Hladík, Niarchos, Rymarenko, Chrien, Galčík, Sauer aj Voleský. Marko Tolič disponuje už štyrmi asistenciami. O jednu menej majú Gajdoš, Káčer, Ramadan a Záhumenský.

14:30 - Slovan Bratislava je so ziskom 21 bodov na čele tabuľky Niké ligy, druhá Žilina stráca iba jeden. Dunajská Streda je tretia, s dvojbodovým odstupom nasledujú Trnava i Ružomberok. Na šiestu priečku poskočila Podbrezová, ktorá má rovnako deväť bodov ako Košice a Komárno za ňou. Po sedem ich získali Banská Bystrica, Trenčín a tiež predposledné Michalovce. Napriek prvej výhre ostáva na dne tabuľky Skalica.

14:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka pred štartom 10. kola Niké ligy.
Tabuľka pred štartom 10. kola Niké ligy.Flashscore