Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Žilina je znova lídrom, Podbrezová sa vrátila do prvej šestky

Aktualizované
Podbrezová je naspäť v prvej šestke.
Podbrezová je naspäť v prvej šestke.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 11. KOLA

SOBOTA

Michalovce - Košice 3:2

Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Trenčín - Skalica 2:1

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:1

Sumár prvých troch zápasov

Sumár derby

Takáč o derby

NEDEĽA

Komárno - Podbrezová 1:2

Žilina - Banská Bystrica 2:0

Nedeľný sumár

Výsledky 11. kola Niké ligy.
Výsledky 11. kola Niké ligy.Flashscore

20. OKTÓBER

18:00 - Zápas medzi Žilinou a Banskou Bystricou zhodnotili obaja tréneri.

Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina: "Získali sme po repre pauze cenné tri body. Vedeli sme, že bude ťažké prelomiť obranný blok Bystrice, som rád, že sme to zvládli a že sme odskočili Trnave a DAC. Spokojnosť je veľká, ale stále máme na čom pracovať."

Marek Bažík, tréner Dukly B. Bystrica: "Žilina vyhrala zaslúžene, my sa však nemáme za čo hanbiť. Mrzia ma dve veci - uverili sme, že v Žiline môžeme vyhrať až po vylúčení Godála. Dovtedy sme boli málo nebezpeční. Druhá vec je, že sme dostali góly po odrazených loptách. Dali sme však do zápasu energiu, emóciu, veril som, že môžeme v Žiline bodovať. Žilina bola lepšia, ale my sme jej k tomu pomohli."

17:25 - Futbalisti Žiliny vyhrali v nedeľnom zápase 11. kola Niké ligy a vrátili sa pred Slovan na prvé miesto tabuľky. Podbrezová na štadióne v Zlatých Moravciach zdolala Komárno a poskočila na šieste miesto. Viac v článku.

Tabuľka Niké ligy po víkendovom 11. kole.
Tabuľka Niké ligy po víkendovom 11. kole.Flashscore

16:00 - V prvom vzájomnom dueli aktuálnej sezóny medzi Trnavou a Slovanom uspel úradujúci šampión Niké ligy. Trénera Vladimíra Weissa svojimi výkonmi opäť potešili Tigran Barseghjan a Dominik Takáč. Podľa skúseného kormidelníka sú obaja elitou celej súťaže. Viac v článku.

15:00 - Futbalový Slovan Bratislava predĺžil zmluvu s útočníkom Tigranom Barseghjanom o tri roky. Nový kontrakt kľúčového hráča úradujúceho slovenského majstra tak platí do konca roka 2027. Viac v článku.

14:00 - Žilina sa nachádza na čele tabuľky, avšak tréner Michal Ščasný nikdy nie je úplne spokojný. "Je príjemné počúvať, že hráte krásne, že hráte dobre. Sú však zápasy, kde to tak dobré nebolo. Chceme aj doma podať výkon, aby sme fanúšikov, ktorí prídu, zabavili futbalom. Máme tu výborných hráčov, ktorí vás zaujmú. Aký ten duel bude záleží na nás a na našom výkone. Hoci sme na víťaznej vlne, v každom stretnutí nachádzame a vidíme mnoho vecí, ktoré potrebujeme odstraňovať a zlepšiť. Nikdy nič nebude dokonalé,“ poznamenal pre klubový web.

Posledné vzájomné zápasy Žiliny a Banskej Bystrice.
Posledné vzájomné zápasy Žiliny a Banskej Bystrice.Flashscore

13:00 - Pred zápasom proti Žiline sa vyjadril banskobystrický tréner Marek Bažík. "Vieme, proti komu hráme, v akej fáze sa nachádzame my, v akej fáze sa nachádza Žilina. Sú na vlne, výsledkovej aj hernej. To mužstvo má dobrú športovú formu a do čoho kopnú, z toho je gól, hrajú uvoľnene. Vieme, do čoho ideme, nemáme čo stratiť. Vieme, že to bude ťažký zápas, ale chceme sa s tým pobiť, pomerať sa s momentálne najlepším mužstvom ligy. Verím, že do toho dáme hlavne veľa energie, ale budeme musieť dať do toho aj kúsok kumštu, pretože bez toho to nepôjde.“

12:00 - Vzájomné zápasy Podbrezovej a Komárna sa datujú do druhej najvyššej súťaže. Medzi rokmi 2019 a 2022 sa títo súperi stretli päťkrát, pričom lepšiu bilanciu má nováčik Niké ligy. Ten vyhral trikrát, dva razy sa tešili železiari. V júli ale v rámci prípravného stretnutia v Zelpo Aréne uspela Podbrezová 4:1 po dvoch góloch Galčíka a jednom v podaní Smékala aj Sanusiho.

11:00 - Žilinský tréner Michal Ščasný sa prvý raz postaví proti Banskej Bystrici, kde pôsobil ešte na začiatku minulej sezóny. "Určite zmenili spôsob hry, pozmenili systém a aj káder sa obmenil. Bez ohľadu na to, že dnes stojím proti svojmu bývalému klubu, chceme jednoznačne zvládnuť dnešný zápas a chceme byť stopercentní aj v tomto súboji. Teraz hrajú jednoduchšie, kolmejšie, keďže majú v útoku Maleca. Pre nás je dôležité každé jedno stretnutie a aj tohto súpera potrebujeme prekonať,“ nechal sa počuť Ščasný.

"Neberieme to nejako špeciálne. Samozrejme, tréner Ščasný tu odviedol výbornú robotu. Bude to prvá konfrontácia proti nemu, tešíme sa na ňu všetci a verím, že sme na ňu dobre prichystaní,“ nadviazal útočník Rymarenko.

10:00 - Podbrezová pred reprezentačnou prestávkou podľahla Trnave, teraz sa predstaví proti Komárnu. "Je pre mňa dôležité, ako mužstvo zareaguje na domácu prehru. V posledných dvoch týždňoch detailne pracujeme na veciach, ktoré je potrebné zlepšiť, ak chceme byť úspešní. Komárno viackrát v priebehu jesene ukázalo svoju silu, je pred nami veľmi ťažký zápas,“ povedal pre klubový web tréner Štefan Markulík.

09:00 - Dominik Takáč sa predstavil na pôde svojho bývalého klubu, odkiaľ si odniesol čisté konto a tri body. "Celý deň bol taký zvláštny. Prvýkrát som na tomto štadióne, kde som prežil veľa nezabudnuteľných zápasov a poznám tu veľa ľudí, chytal ako súper. Rozcvička bola ešte okej, ale na začiatku to pre mňa nebolo príjemné. Dalo sa to čakať a nič ma nerozhodilo. O to príjemnejšie pocity som prežíval na konci, keď sme to úspešne zvládli,“ hodnotil reakciu trnavských fanúšikov i výhru Slovana. Viac v článku.

Takáč nedovolil bývalým spoluhráčom skórovať.
Takáč nedovolil bývalým spoluhráčom skórovať.TASR / Lukáš Grinaj

08:00 - Banská Bystrica v minulej sezóne vyhrala proti Žiline dva duely, raz remizovala a v jednom prípade sa tešili šošoni. "Posledné zápasy so Žilinou nám vyšli, takže určite sú to príjemné spomienky, ale teraz je úplne odlišná situácia. Žilina je v laufe, vezie sa na víťaznej vlne, má dobre vyskladané mužstvo s výborným trénerom, takže nečaká nás nič jednoduché. Ale nemyslím si, že by to bol súper, s ktorým by sme sa nevedeli pobiť o výsledok,“ hovoril útočník Martin Rymarenko pred súbojom s tímom, ktorý sa chce vrátiť na čelo tabuľky.

19. OKTÓBER

21:15 - Derby zápas medzi Trnavou a Slovanom zhodnotili obaja tréneri.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Derby sa začalo bojovne, vznikali situácie pred oboma bránami, Ofori zluftoval čistú šancu na jedenástke. To sa ukázalo ako kľúčové, v takomto súboji potrebujete dať Slovanu prvý gól. V prvom polčase sme boli aktívni, dobre sme napádali, mali sme dobrý repressing. Darilo sa nám ich zatlačiť, mali sme aj dosť dobrých centrov. Po zmene strán sme na to nenadviazali, vypadli sme zo zápasu na 15 minút. Slovan získal držanie lopty. Keď hráme na riziko vo vysokom pressingu, nemalo by sa stať, že zo stojatej lopty nepokryjeme dostatočne Strelca pri prvej nakopnutej lopte. Kvalita hráčov Slovana, ako to previedli potom, rozhodla. Stačila im jedna – dve šance na gól, nás to potom vyviedlo z koľají, už sme neboli v takom rytme ako v prvom dejstve."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Podali sme obetavý a disciplinovaný výkon. Spartak mohol tiež skórovať, my sme dali gól a vyhrali sme v ťažkom zápase. Hralo sa vo výbornej atmosfére, ďakujem aj našim fanúšikom. Barseghjan má v stretnutiach minúty, keď rozhoduje o bodoch, nebolo to prvýkrát. Bojovalo a drelo celé mužstvo, výborné výkony podali aj Savvidis a Takáč. Chcel chytať pod severnou tribúnou hneď prvý polčas, vravel, že tlak vydrží. Bol veľmi koncentrovaný, enormne rýchly a podržal nás. Musím pochváliť hráčov za výborný prístup, v Trnave je to najťažší zápas z pohľadu fyzičky, Spartak hrá náročný futbal, sme ale radi, že sme vyhrali."

19:58 - Futbalisti Slovana vyhrali v sobotnom zápase 11. kola Niké ligy na pôde Trnavy a aspoň do nedele sa vrátili na prvé miesto tabuľky. Belasí v 173. tradičnom derby rozhodli vďaka gólu Tigrana Barseghjana. Arménsky ofenzívny futbalista sa presadil ôsmy raz v tejto sezóne, celkovo sa podieľal už na desiatich góloch (8+2). Viac v článku.

18:59 - Zápas medzi Michalovcami a Košicami zhodnotili obaja tréneri.

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Bol to kvalitný zápas, hoci na ťažkom teréne. Videli sme kvalitné stretnutie, hralo sa hore-dole. Bolo to plné zvratov a emócií. Veľmi sme chceli zvíťaziť, tá túžba bola veľká. Začiatok druhého polčasu nás nezastihol v optimálnej pohode, prepadávali sme. Súper sa dostal do vedenia a mal aj ďalšiu stopercentnú príležitosť. Keď sme vyrovnali na 2:2, tak som už veril, že by sme to mohli zvládnuť. Verím, že sa k nám prikloní šťastie a hráči si začnú viac veriť, keďže najmä v prvom polčase sme si neverili. Je to pre nás prvé domáce víťazstvo po piatich mesiacoch a verím, že nás nakopne."

Roman Skuhravý, tréner FC Košice: "Ako fanúšik by som si takéto zápasy užíval každý týždeň. Mal všetko - emócie a aj kvalitu. Futbal sa hrá na góly, viac ich dali domáci. Inkasované góly súviseli s tým, s čím sa stretávame už dávnejšie. V úvode druhého polčasu sme hrali veľmi dobre a zaslúžene sme išli do vedenia 2:1. Mali sme aj ďalšie situácie, ktoré sme mali lepšie vyriešiť. Na domácich bolo vidno, že chcú dnes zvíťaziť. Oba ich následné góly sa mi nepáčili. Boli o tom, že po kondičnej stránke nie sme v stave, aby sme mohli odohrať tri zápasy počas siedmich dní. Gratulujem domácim k víťazstvu, my ideme ďalej."

18:54 - Zápas medzi Ružomberkom a Dunajskou Stredou zhodnotili obaja tréneri.

Peter Tomko, asistent trénera Ružomberka: "V prvom polčase bol možno mierne aktívnejší súper, ale bez nejakej výraznejšej šance. Skôr hrozil zo štandardiek. Druhá polovica bola vyrovnaná, viac–menej sa odvíjala medzi šestnástkami. Takže asi spravodlivá remíza. Proti nám stál dobre takticky pripravený tím. Pre mužstvo je to aj povzbudenie do ďalšej práce a do ďalších zápasov."

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to náročný zápas, ktorý by som rozdelil na dva odlišné polčasy z pohľadu vývoja. V prvom sme mali kontrolu nad stretnutím, hráči si vytvorili aj šance. Hlavne po centroch sme sa dostávali pred domácu bránu. Druhá polovica už bola vyrovnanejšia, no aj v nej sme mali dobré strelecké príležitosti. Napokon si odvážame bod z ihriska kvalitného súpera. Z Ružomberka sa ťažko odvážajú body."

17:26 - Trenčín vďaka výhre nad Skalicou ukončil osemzápasovú sériu bez výhry a poskočil na siedme miesto v tabuľke. V zápasoch s výkopom o 15:30 zaujal okrem iného kuriózny vlastný gól Bahiho, keďže po malej domov lopta na trávniku preskočila nohu brankára Sahinoviča.

17:25 - Futbalisti Michaloviec vyhrali v sobotnom zápase 11. kola Niké ligy a poskočili z posledného miesta tabuľky. Trenčín zdolal Skalicu, zatiaľ čo Ružomberok si rozdelil body s Dunajskou Stredou. Viac v článku.

17:00 - Trnavský útočník Róbert Pich sa môže stať ďalším hráčom, ktorý vstúpi do klubu ligových kanonierov. Doposiaľ zaznamenal 99 gólov. "Už asi rok mu to pripomínam. Budem veľmi rád, keď to dosiahne. A keď to dosiahne čím skôr, aj keď viem, že niekedy to zväzuje nohy. Ale verím, že čo má prísť, to príde a že Robo to dosiahne čoskoro,“ povedal jeho útočný kolega Michal Ďuriš.

16:15 - Michalovce napriek dobrému úvodu klesli na posledné miesto tabuľky. Prehrali posledné tri zápasy. "Na vlastnom trávniku sme odohrali veľmi dobré zápasy, spomeniem Trnavu, Trenčín či Slovan. Mali sme na to, aby sme v nich boli úspešní. Herne to vyzeralo fajn, len škoda tých bodov. Dúfam, že s Košicami už získame tri body a potešíme fanúšikov," povedal Erik Pačinda.

15:30 - Pred zápasom DAC v Ružomberku sa vyjadril tréner Xisco. "Všetky doterajšie zápasy proti Ružomberku boli náročné a vyrovnané. Domáci sa vyznačujú veľkou bojovnosťou, majú jasné princípy hry. Vieme, čo nás čaká, máme s nimi dosť skúseností z minulej sezóny a sledovali sme aj ich vystúpenia v tej aktuálnej. Musíme byť agresívni v súbojoch a dať si pozor na štandardné situácie a tiež dlhé lopty súpera. Ružomberčania prehrali posledné dva zápasy, určite to budú chcieť zmeniť, preto potrebujeme byť od prvej minúty pozorní. Pôjde o dôležité body v boji o hornú šestku, chcem od mužstva, aby ukázalo víťaznú ambíciu. Po zajtrajšom zápase nás čakajú v lige dva domáce súboje, radi by sme natiahli pozitívnu sériu,“ povedal.

Predošlé vzájomné zápasy.
Predošlé vzájomné zápasy.Flashscore

14:45 - Tréner Roman Skuhravý po príchode na lavičku Košíc vyhral všetky štyri zápasy. Dva v Niké lige a dva v Slovenskom pohári. V stredu jeho mužstvo uspelo v Petržalke. Teraz čaká na tím z východu cesta do Michaloviec.

"Výkony Michaloviec v posledných troch zápasoch, ktoré som mal možnosť vidieť, boli v drvivej väčšine lepšie, ako proti nim podali ich súperi. Boli dokonca lepší ako Slovan Bratislava, o Banskej Bystrici ani nehovorím. V tejto fáze súťaže je to napriek tabuľkovému postaveniu veľmi nebezpečné mužstvo, ktoré má svoju tvár a ktoré hrá minimálne vyrovnanú partiu s každým protivníkom. Pre nás to bude veľmi náročný súper, ale samozrejme, nechceme predať kožu lacno,“ povedal pre klubový web.

14:30 - Slovinský útočník Žan Medved nefiguruje na súpiske Košíc pre zápas v Michalovciach, pretože je zranený.

14:00 - S veľkou pravdepodobnosťou prinesie sobotné derby nový divácky rekord tejto sezóny. Trnavský klub totiž už vo štvrtok na sociálnych sieťach informoval, že na derby sa predalo viac ako 10-tisíc vstupeniek. Najvyššou návštevnosťou v aktuálnej sezóne Niké ligy sa pýši Slovan, konkrétne zápas šiesteho kola, keď si na duel so Žilinou našlo cestu na Tehelné pole 8119 divákov. V minulej sezóne bolo najnavštívenejším stretnutím takisto októbrové derby, v Trnave prišlo pred rokom na zápas so Slovanom 12 528 ľudí.

13:15 - Ružomberok v sobotu poobede privíta Dunajskú Stredu. "Pokračuje tam nejaký vývoj, je to vidieť aj túto sezónu. Striedajú rôzne herné rozostavenia. Hráči na niektorých postoch sa zlepšili oproti minulej sezóne. To je viditeľné znamenie toho tímu, na čo si musíme dať v niektorých zónach obrovský pozor. Chceme ísť za každú cenu za víťazstvom. Urobiť všetko pre to. Všetko tomu podriadiť od nastavenia po taktiku, spôsob hry. Musíme byť dobre nastavení vo všetkých aspektoch a ísť si za tým," povedal tréner Ondřej Smetana.

12:30 - Michalovský útočník Erik Pačinda odohrá proti Košiciam veľmi špeciálny duel, keďže práve odtiaľ tesne pred sezónou prišiel na Zemplín. "V FC som strávil tri a pol roka. Boli to pekné časy. Či už v druhej lige alebo v pohári, keď sme vyradili niektoré silné tímy. Vrcholom bol postup do najvyššej súťaže. Na zápas proti Košiciam sa teším a verím, že dopadne v náš prospech,“ nechal sa počuť 35-ročný útočník.

Štatistiky Erika Pačindu.
Štatistiky Erika Pačindu.Flashscore

11:45 - Skalica bola dlho tímom bez výhry, v posledných dvoch stretnutiach však uspela a teraz chce zdolať aj Trenčín. "Posledné zápasy vnímam veľmi pozitívne, pretože sme začali zbierať body, čo pomôže hlavne na sebavedomí. Dobre pracujeme v tréningovom procese, čo sa prenieslo aj do zápasov. Sám neviem, čo mám očakávať od zápasu v Trenčíne. Prebehla tam trénerská zmena, tak uvidíme, čo prinesie, ale v prvom rade sa sústredíme sami na seba a na to, aby sme robili veci, ktoré chceme my," povedal pre klubový web brankár Martin Junas.

11:00 - Asistent trénera Boris Kitka verí, že Slovan dokáže v Trnave uspieť. "Liga vyzerá zaujímavo, Žilina nám odskočila na bod, takže do Trnavy ideme s jasným cieľom bodovať. Vieme, že to tam bude ťažké, no ak by sme bodovali naplno, bolo by to fantastické,“ hovorí.

"Predošlé derby boli o množstve súbojov, ktoré sa nám darilo vyhrávať. Tieto zápasy sa rozhodujú v šestnástkach. Veľakrát nie sú o veľkom počte šancí, ale o dobrom defenzívnom postavení a úspešnosti v osobných súbojoch. V nich treba rozdať i prijať, a zároveň zachovať pokoj v búrlivom prostredí. Pre úspech potrebujeme byť absolútne disciplinovaní,“ nadviazal.

10:15 - História Tradičného derby je od premiérového vzájomného stretu Spartaka so Slovanom z 21. marca 1926 už poriadne bohatá. V sobotu sa napíše ďalšia kapitola týchto jedinečných bitiek, bude mať poradové číslo 173 a odohrá sa v Trnave. Od doposiaľ posledného duelu oboch mužstiev ubehol už takmer polrok. Ako vyzerali ostatné tri merania síl veľkých slovenských klubov? Viac v článku.

09:30 - Dunajská Streda odcestovala do Ružomberka bez zraneného kvarteta Milan Dimun, Benjamin Száraz, Damir Redzič a Konrad Gruszkowski. Výpravu však doplnil 16-ročný útočník Andrej Zápražný. DAC neprehral proti Liptákom už šesť ligových zápasov po sebe, ale až v piatich sa zrodila remíza.

08:45 - Český tréner Roman Skuhravý sa vyjadril k súčasnému zdravotnému stavu hráčov Košíc, keďže problémy má po zápase s Petržalkou útočník Žan Medved. "Stále dúfam, že to v jeho prípade nebude nič vážne. Vrátili sa nám hráči z reprezentačných zrazov, pripoja sa aj ďalší. Na derby sa pripravíme kvalitne. Hrať budú nielen tí, ktorí majú formu, ale aj sú zdraví. Verím, že odvedieme výkon, za ktorý sa nebudeme musieť hanbiť. Na čo to bude stačiť, uvidíme až po zápase.“

08:00 - Na ligovej úrovni sa Spartak a Slovan stretnú 163. raz. Celková bilancia hovorí v prospech belasých, ktorí zvíťazili 75-krát. Trnavčania vyhrali 47-krát a rovných 40 duelov sa skončilo remízou. Z posledných desiatich ligových stretnutí triumfoval Slovan v siedmich, v jednom zvíťazili červeno-čierni a dvakrát sa tímy rozišli s remízovým, bezgólovým výsledkom.

Výsledky ostatných duelov Spartaka so Slovanom.
Výsledky ostatných duelov Spartaka so Slovanom.Flashscore

18. OKTÓBER

20:00 - Talentovaný obranca Spartaka Trnava Marek Ujlaky má za sebou ďalší významný moment kariéry. Popri úspešnej sezóne v trnavskom tíme sa podieľal na výhre slovenskej reprezentácie do 21 rokov nad Walesom, keď v 23. minúte vyrovnal na 1:1, čím sokolíkom pomohol k triumfu 4:2. Zažiaril tak v zápase, ktorý je ďalším krokom v príprave na EURO U21. Turnaj sa uskutoční budúci rok na Slovensku. Viac v článku.

18:45 - Jedna z najočakávanejších bitiek jesene je za rohom. V sobotu sa na Štadióne Antona Malatinského odohrá 173. najväčšie slovenské derby. Trnavský Spartak privíta bratislavský Slovan. Dvaja odvekí rivali nielen na trávniku, ale aj v hľadisku. Aktuality a očakávania z tábora belasých prezradil Flashscore Správam asistent trénera Weissa Ľuboš Benkovský.

18:00 - Skúsený stredopoliar Juraj Kucka absolvoval v závere septembra artroskopiu kolena a prakticky okamžite od operácie robí maximum pre čo najskorší návrat do plnej formy. Viac v článku.

17:15 - Na Tehelnom poli prebieha plánovaná výmena trávnika s cieľom zlepšiť jeho kvalitu a odolnosť počas nabitého vyťaženia v priebehu roka. Z tohto dôvodu sa z pôvodného termínu (sobota, 26. október) presúva zápas 12. kola Niké ligy Slovana proti Komárnu. Novým termínom duelu je streda 4. decembra o 18:00. V pôvodnom termíne odohrajú belasí stretnutie 4. kola Slovnaft Cupu v Spišskej Novej Vsi.

16:30 - Žilina neprehrala ešte ani raz, pričom ťahá sériu šiestich výhier po sebe. Štyrikrát v rade neprehral Slovan Bratislava, zatiaľ čo Trnava má sériu bez prehry v deviatich dueloch. Skalica a Košice po zmenách vyhrali predošlé dva zápasy.

16:00 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahal sériu 359 minút bez inkasovaného gólu, čo je zatiaľ najdlhšia v tejto sezóne. Zároveň má najviac vychytaných núl (6), štyri zaznamenal Aleksandar Popovič a Ľubomír Belko. Frelih disponuje aj najnižším priemerným počtom inkasovaných gólov (0,4). Najviac zákrokov predviedli michalovský Lukáč a košický Šípoš (po 34).

15:30 - Žilina disponuje s 22 gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,4 gólu. Až štrnásť z nich prišlo v druhom polčase, čo je so Slovanom najviac. V tom prvom dominujú Košice (10). Na opačnom póle sú s 19 inkasovanými zásahmi Michalovce a Komárno. Belasí vyslali medzi tri žrde 58 striel, zatiaľ čo Trenčania sa ocitli v 25 ofsajdoch. Belasí dominujú v počte prihrávok (4 419) aj v ich úspešnosti (84,1 %). Michalovce spravili najviac faulov (145). Trenčania nazbieral už 31 žltých kariet a pridali aj tri červené.

15:00 - Minulé kolo prinieslo aj viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

14:30 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu.

14:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Tigran Barseghjan, ktorý strelil sedem gólov a pridal ďalšie dve asistencie. Nasleduje Žan Medved so šiestimi zásahmi. Dunajskostredský kapitán Matej Trusa skóroval päťkrát, pridal dve asistencie, pričom rovnakú bilanciu má aj Adrián Kaprálik zo Žiliny. Po štyri góly zaznamenali Rymarenko, Redzič, Malec a Strelec. Marko Tolič a Miroslav Káčer disponujú už štyrmi asistenciami.

13:30 - Novým lídrom Niké ligy je po minulom kole Žilina, ktorá má o jeden bod viac ako Slovan Bratislava. Za nimi nasleduje tretia Trnava, za ňou sa nachádza Dunajská Streda. Zhodne dvanásť bodov získali piate Košice a aj šiesty Ružomberok. Tlačí sa na nich Banská Bystrica nasledovaná Podbrezovou, Skalicou a Komárnom. Trenčín klesol na jedenáste miesto, zatiaľ čo Michalovce sú posledné.

13:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 11. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 11. kola.Flashscore