Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Žilina zostáva naďalej nezdolaná, DAC nevyhral štvrtý duel v rade

Flashscore
Aktualizované
Dunajská Streda nezvládla domáci duel s Košicami.
Dunajská Streda nezvládla domáci duel s Košicami.TASR - Daniel Stehlík / Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje vo svojej 32. kapitole, opäť pod názvom Niké liga. Nový ročník 2024/2025 je bez Zlatých Moraviec, ale za to s nováčikom z Komárna. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 12. KOLA

SOBOTA

Banská Bystrica - Ružomberok 2:1

Žilina - Podbrezová 2:2

Dunajská Streda - Košice 1:3

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Michalovce - Skalica (15:30)

Trenčín - Trnava (15:30)

Výsledkový servis 12. kola Niké ligy.
Výsledkový servis 12. kola Niké ligy.Flashscore

26. OKTÓBER 

20:10 - Dunajskostredčania sa z krízy neodrazili, práve naopak, doma ju výrazne prehĺbili. Košiciam podľahli 1:3 a na trojbodový zápis čakajú štyri kolá. Rovnakú sériu ťahajú aj pred svojimi fanúšikmi. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

17:35 - Žilina zostáva naďalej nezdolaná. V nadstavenom čase viedla doma 2:1, no Podbrezová v posledných sekundách vyrovnala na konečných 2:2. Gólovo sa presadil Depetris.

17:30 - Predchádzajúca štatistika už neplatí. Ružomberok nepotrestal vylúčenie domáceho Záhumenského a z Bystrica sa domov "cez kopec" vracia s prehrou 1:2. 

13:30 - Na Štiavničkách Liptáci prehrali naposledy v septembri 2014 (1:3). 

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

13:15 - Piaty Ružomberok (3-4-3) sa stihol naladiť na ligu úspešnou jazdou v pohári, keď rozdielom triedy (3:0) zvládol stret v Kostolných Kračanoch. V Slovnaft Cupe si nahrádza výhernú radosť namiesto Niké ligy. V domácej súťaži ťahá trojzápasovú sériu bez trojbodového zápisu. 

13:00 - Pod Urpínom sa odohrá duel dvoch tímov, ktoré naháňajú nielen formu, ale v ostatnom období aj body. Banská Bystrica síce prerušila sériu šiestich kôl v rade bez výhry, keď doma triumfovala s Michalovcami (1:0), no v uplynulom kole opäť ťahala za kratší koniec. Pod Dubňom oslabená o vylúčeného Godála nestačila na žilinského lídra (0:2). V tabuľke jej patrí deviata priečka (2-4-5). 

Bystrica a jej výsledky.
Bystrica a jej výsledky.Flashscore

12:30 - "DAC je jasný favorit. Kým však oni musia, my chceme. Budeme chcieť podať aktívny a pracovitý výkon, ktorý bude mať s loptou i bez nej potrebné parametre," vyhlásil tréner Skuhravý pre fckosice.sk.

12:00 - Košice žili rozprávkový úvod pod trénerom Romanom Skuhravým. Ale už aj český lodivod vie, aké to je s novým tímom z východu prehrať. Trpá príchuť príšla rovno v derby na Zemplíne, keď podľahol so svojimi zverencami Michalovciam 2:3. 

11:30 - "Uvedomujeme si, že momentálne to z našej strany nie je najideálnejšie. Toto je tá situácia, kedy mužstvá najviac potrebujú svojich fanúšikov. Prosíme ich, aby nás prišli podporiť a stáli za nami. Verím, že nám pomôžu a spoločne sa z toho vyhrabeme. Nemôže byť stále zle, bude aj dobre. Dúfam, že to bude platiť už od soboty," kajal sa pre dac1904.sk Christián Herc.

Výsledky Dunajskej Stredy.
Výsledky Dunajskej Stredy.Flashscore

11:00 - Na Žitnom ostrove to vrie. Na ihrisku to nie je ideálne, fanúšikov hra pod vedením trénera Xisca Muňoza nebaví. Aby toho nebolo málo, po mesiaci rezignoval športový riaditeľ Martin Škrtel. Nejeden priaznivec sa tak spýtal, čo bude ďalej? Minimálne určite dvanáste kolo s Košicami a zaujímavá skúška. 

10:30 - Dvojzápasovú šnúru bez víťazstva pretrhla pred týždňom Podbrezová. Pod vedením Štefana Markulíka zatiaľ podáva nekonzistentné výkony, no s dvanástimi bodmi sa drží na hrane majstrovskej skupiny. Od poslednej priečky ju však delia len tri body. Rovnako tak od tretej. Aj preto je dôležité, aby bodovala všade, kde môže. 

10:00 - "Železiarom sa síce vymenili tréneri, ale nevymenilo sa ich videnie futbalu. Oba tímy sa od prvého kola posunuli, preto verím, že fanúšikovia uvidia zaujímavé futbalové divadlo," uviedol pre klubový web tréner Ščasný.

09:30 - Zverenci Michala Ščasného hrali doma päťkrát a v každom prípade bodovali naplno. Protivníkom nastrieľali štrnásť zásahov a päť inkasovali, takže prakticky všetky doterajšie v prebiehajúcom ročníku. V predchádzajúcom kole zbíjali naplno s Banskou Bystricou. Jej odpor zlomili dvomi gólmi po zmene strán (2:0). 

Žilina a jej posledné výsledky.
Žilina a jej posledné výsledky.Flashscore

09:00 - Najlepšia ofenzíva (24) a druhá najpevnejšia defenzíva (6). Dve remízy a inak osem výhier. Z toho sedem v rade. To je skvelá bilancia, až hrozivá pre súperov. Pochváliť sa ňou môže Žilina. Líder nikéligovej tabuľky o bod pred bratislavským Slovanom. Obaja majú zápas k dobru. 

08:00 - V sobotu sú na programe tri zápasy. Bystrica privíta Ružomberok, Podbrezová cestuje na pôdu lídra zo Žiliny a Dunajská Streda vyzve Košice. 

25. OKTÓBER

18:50 - Spartak Trnava dostal podmienečný trest odohratia jedného domáceho duelu bez divákov. Udelila ho Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za prejavy antisemitizmu počas zápasu 11. kola proti ŠK Slovan Bratislava. Podmienka platí do konca prebiehajúceho ročníka. Spartak musí za správanie fanúšikov zaplatiť aj pokutu 7 500 eur.

Finančný postih za správanie sa divákov v rovnakom zápase dostal aj Slovan a to vo výške 3 000 eur za prejavy nenávistného charakteru, použitie pyrotechniky vo veľkom rozsahu a tiež poškodenie vnútorných zariadení futbalového štadióna. Správu zverejnila oficiálna stránka SFZ. 

16:00 - Trnavský brankár Žiga Frelih ťahal sériu 359 minút bez inkasovaného gólu, čo je zatiaľ najdlhšia v tejto sezóne. Zároveň má najviac vychytaných núl (6), päť zaznamenal Ľubomír Belko a štyri Aleksandar Popovič. Frelih disponuje aj najnižším priemerným počtom inkasovaných gólov (0,5). Najviac zákrokov predviedol košický Šípoš (35).

15:30 - Žilina disponuje s 24 gólmi najlepšou ofenzívou, pričom priemerne strelí za jeden zápas 2,4 gólu. Až šestnásť z nich prišlo v druhom polčase, čo je najviac. V tom prvom dominujú Košice (11). Na opačnom póle sú s 21 inkasovanými zásahmi Michalovce a Komárno. Belasí vyslali medzi tri tyče 61 striel, zatiaľ čo Trenčania sa ocitli v 26 ofsajdoch. Šošoni dominujú v počte prihrávok (4 992) aj v ich úspešnosti (83,6 %). Michalovce spravili najviac faulov (168). Trenčania nazbieral už 36 žltých kariet a pridali aj tri červené.

15:00 - Minulé kolo prinieslo aj viacero zaujímavých situácií, na ktoré sa detailnejšie pozreli Flashscore Správy. Tie najdôležitejšie momenty sme vypichli v našom Nikéligovom semafore.

14:30 - Predošlé kolo prinieslo aj veľmi zaujímavé individuálne výkony, ktoré formovali ideálnu zostavu.

14:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza Tigran Barseghjan, ktorý strelil už osem gólov a pridal ďalšie dve asistencie. Nasleduje Žan Medved so šiestimi zásahmi. Dunajskostredský kapitán Matej Trusa a žilinský útočník Adrián Kaprálik skórovali päťkrát, pridali po dve asistencie. Po štyri góly zaznamenali Galčík, Rymarenko, Redzič, Malec a Strelec. Marko Tolič a Miroslav Káčer disponujú už štyrmi asistenciami.

13:30 - Lídrom Niké ligy je naďalej Žilina, ktorá ako jediný tím ešte neprehrala a má o jeden bod viac ako Slovan. Dunajská Streda a aj Trnava získali zhodne po pätnásť bodov, trinásť ich má Ružomberok, o jeden menej šiesta Podbrezová aj siedme Košice. Trenčín poskočil na ôsmu priečku, Banská Bystrica klesla na deviatu, hneď za ňou sú Michalovce. Záverečné dve pozície patria Skalici s Komárnom. Tabuľka je však veľmi vyrovnaná, keďže od tretieho do posledného miesta je rozdiel iba šiestich bodov.

13:00 - Vitajte pri tradičnom trackeri Niké ligy, ktorý mapuje všetko podstatné, čo sa deje počas aktuálneho kola v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Tentoraz sa odohrá iba päť zápasov, pretože Slovan Bratislava si svoj duel s Komárnom odložil na 4. decembra a namiesto toho sa predstaví v Spišskej Novej Vsi v rámci stretnutia 4. kola Slovenského pohára.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 12. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 12. kola.Flashscore