Niké liga spoznala rozpis sezóny. Nováčik začne ostrou skúškou s majstrom zo Slovana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga spoznala rozpis sezóny. Nováčik začne ostrou skúškou s majstrom zo Slovana

Obhajcom titulu je bratislavský Slovan.
Obhajcom titulu je bratislavský Slovan.TASR
Nová sezóna Niké ligy už pozná rozpis zápasov svojej základnej časti. Celkovo 32. ročník najvyššej futbalovej súťaže v ére samostatnosti Slovenska odštartuje v sobotu 27. júla. O otvorenie sa postarajú hneď štyria účastníci, a to zápasmi v Podbrezovej a Skalici.

Na pôdu železiarov zavítajú žilinskí šošoni, Záhoráci budú hostiť meranie síl s Michalovcami. Po týchto dvoch súbojoch sa do ostrej akcie zapojí aj úradujúci majster zo Slovana, ktorý zamieri do Zlatých Moraviec, tie sa stanú dočasným domovom ligového nováčika z Komárna.

Prvú kapitolu nového ročníka uzavrú nedeľné zápasy - Spartak privíta Trenčanov, Košičania v KFA vyzvú Dunajskú Stredu a víťaz pohára Ružomberok bude hostiteľom stretu s Banskou Bystricou.

Základná časť opäť pozostáva z 22 kôl, z ktorých 18 sa stihne odohrať počas jesene, tá sa pre nikéligistov skončí až 15. decembra. Po reštarte sa na jar odohrajú zvyšné štyri duely a nasledovať bude 10-kolová nadstavba. Formát ostáva rovnaký aj v smere baráže - hrať ju bude predposledný tím najvyššej súťaže proti vicemajstrovi MONACObet ligy. Nemenil sa ani počet mužstiev.

Program 1. kola Niké ligy v sezóne 2024/25.
Program 1. kola Niké ligy v sezóne 2024/25.Flashscore

Vyžrebovanie jednotlivých zápasov je závislé aj od poradového čísla, ktoré je pridelené každému účastníkov podľa umiestnenia z minulej sezóny. Výnimkou sú však Ružomberčania, umiestnili sa na piatom mieste, ale majú štvorku.

"Číslo 4 má vždy buď víťaz Slovenského pohára, alebo víťaz play-off o EKL. Je to z dôvodu, aby sme sa v prvých kolách vyhli tomu, že tímy, ktoré hrajú jednu z európskych pohárových súťaží, na seba narazia v domácej súťaži. Hrozilo by to, že by sme na zápas nenašli vhodný termín, keďže napríklad jeden z tímov by musel hrať v sobotu, ale nemohol hrať v nedeľu, a druhý by zároveň mohol hrať iba v nedeľu. Takto sa tomuto scenáru vyhneme,“ vysvetlil pre web nikeliga.sk výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.

Ružomberok je aktuálnym majstrom pohárovej súťaže.
Ružomberok je aktuálnym majstrom pohárovej súťaže.Šimon Pavlišin

Po hlasovacom odobrení Prezídia ÚLK si svoje rozpisové čísla vymenili Trenčín a Skalica. AS si zobral číslo 9, aj keď sa umiestnil na ôsmej priečke. "V tomto prípade je to z dôvodu inštalácie nového trávnika v Trenčíne. S číslom osem by musel začínať doma. Takto nebude hrať 1. kolo doma. Svoj domáci zápas s Košicami v 2. kole odohrá 20. augusta,“ vysvetlil Mertinyák.

Program 1. kola Niké ligy v sezóne 2024/25:

Podbrezová – Žilina  (27. júla 2024 o 18:00)

Skalica –  Michalovce (27. júla 2024 o 18:00) 

Komárno – Slovan (27. júla 2024 o 20:30)

Trnava – Trenčín  (28. júla 2024 o 18:00)

Košice – Dunajská Streda (28. júla 2024 o 18:00)

Ružomberok – Banská Bystrica (28. júla 2024 o 18:00)